jäkla kedjegrejer

gillar ju inte alls något som har med kedjebrev och sånt att göra, men är man lättsmickrad så är man (så nu räckte det med att bli ombedd på Malins blogg för att jag ska göra det här)....

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"...de både producerar och konsumerar sina egna upplevelser" (O'dell, Tom (2002) Upplevelsens materialitet, Studentlitteratur, Lund)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Beror ju på åt vilket håll jag sträcker den! Vägg, luft, bord (om jag lutar mig framåt lite), salt- och pepparkar (råkade stöta till dem när jag lutade mig framåt för att försöka nudda bordet), mobilen, soffan........

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Knivig fråga, om bara riktig TV räknas så var det Parlamentet i söndags, men om man får räkna TV-programmen man kan se via internet så var det dagens avsnitt av Andra Avenyn (skitserie som jag följer slaviskt).

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
22,35

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Tickandet från klockan på väggen.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
När jag traskade hem från Friskis kånkandes på stora grönsakskassar från GAtorget.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Malins blogg, som tvingade mig att göra den här..... =P

8. Vad har du på dig?
En alldeles för liten, sönderklippt t-shirt från friidrottsskolan, hemskt skön men inget man skulle visa upp sig i för mindre än 500 (ja, jag är billig att muta, CSN betalar ju inte överdrivet...)!

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Ingen aning, jag sover så gott jag =)

10. När skrattade du senast?
Under PBL-diskussionen idag när vi kommer in på hur man marknadsför olika resmål till olika grupper, och en kille i gruppen livligt  och dramatiskt berättar om en tysk vän som undrade "Va i helvete ska ni ut i skogen och göra?!!". Skrattade en bra stund, sen fick vi återgå till diskussionen som inte alls skulle handla om varken tyskar eller skog.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Inte mycket än! Mest massa fula borrhål från den tidigare hyresgästen... Men vi har i alla fall den tickande klockan, min stora underbara Marimekkotavla (som för övrigt var med i dagens avsnitt av Andra Avenyn, hängde på sjukhuset!) och en "utrullbar" tavla med bambumotiv som jag köpte i Hong Kong förra året.. Några kinesiska tecken är det också, har för mig att de betydde typ Gott Nytt År eller liknande, men det är det ju ingen som vet här, så då kan man ju ha den uppe året runt! Sist men inte minst har jag snygga tejprester över fönstret, eftersom jag häromdan fick den ultimata idén att tejpa upp mina nya björkmönstrade gardiner med coachtejp (eftersom jag inte har några gardinstänger än). Gardinerna satt uppe i några timmar innan de ramlade ner, men tejpen sitter fortfarande!

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Det var en svår fråga, det har jag säkert, men sånt är inget som jag brukar lägga på minnet... Frågan är ju vad man menar med konstigt! Om man kan tolka det som "korkat" så måste jag utnämna den stackars killen som hade vart dum nog att bli medlurad (av sina tjejkompisar) på steppasset idag... Människan tog nog inte ett steg rätt på hela timmen! Det var fan synd om honom, så man skulle kanske kunna säga att det var lite konstigt att han hade gått dit?

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
hmm det har väl framgått ganska tydligt? men när man väl gör den är det rätt kul, men av principskäl så får jag säga att jag inte gillar den!

14. Vilken var den senaste film du såg?
Det var nog söta filmen Patrik 1,5 som jag såg uppe i Sälen sist =)

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Vad skulle jag inte köpa?
Det beror ju också på hur många miljoner man fick. Om man fick typ 3 så hade det ju inte räckt till så mycket mer än ett hus, och det hade ju känts lite trist. Jag hoppas på att "multimiljonär" i det här fallet är betydligt mer och delger er härmed ett axplock av allt jag är sugen på:
**Lägenheter (med personal som tar hand om dem när jag inte är där) på massa olika schyssta ställen i världen! Några skidställen, några solställen, några stadsställen.. Ja, lite gott o blandat helt enkelt så man alltid har ett bra ställe att bo på.
**Mer realistiskt så skulle jag köpa jävligt snygga möbler till min lägenhet. Ut med IKEA och in med typ Bang & Olofsen och såna prylar!
**Resa såklart. Jag skulle ju lätt lägga studierna på hyllan ett tag för att dra ut och resa jorden runt, va på bra skidorter och lära sig åka ordentligt och så... Studera och börja jobba kan man ju göra sen!
**Köpa en jävla massa skidor. Pist, park, puder...... Och ett par varianter av varje, både lättåkta och mer racing så att man kan variera sig!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Anledningen till att folk inte känner till vissa saker om mig är väl för att jag inte vill att de ska veta om dem? Så varför skulle jag då skriva det här?
Men bara för att jag är så lättövertalad ska ni få en fruktansvärt ytlig grej (bokstavligt talat): min vänstra "pekfingernagel" kommer snart trilla av, mosade den rätt ordentligt första morgonen i bad gastein (inga glasögon + fortfarande full sen kvällen innan + en tröskel mitt i rummet)

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att folk inte skulle vara så själviska. Tänk er en värld full med altruistiska människor... Det hade nog löst mycket! Krig, miljö, svält.. Jag tror mycket av det hade löst sig om folk hade slutat tänka på sig själva och istället bry sig helt om varandra. (det där blev ju nästan lite djupt!)

18. Tycker du om att dansa?
O ja! Ju onyktrare desto mer tycker jag om det... Och så blir jag bättre på det för varje glas med, helt otroligt! (undantaget som bekräftar regeln får vara de sjukt roliga dansaerobicpassen på friskis!)

19. George Bush?
Emma Jungmark?

20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Haha nej sådär skulle de aldrig heta, pojke resp. flicka, det låter ju jätteroligt =P (oj vad jag har kass humor framåt elvatiden!)

21. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Tänkte köra lite prova-på-period på Kreta i sommar =) Tror inte att jag skulle vilja flytta till ett annat land för gott, men säsongsvis eller för någon annan begränsad period hade det nog vart kul!

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Att det egentligen inte är så stor skillnad på himlen och jorden - bara att man är för evigt ung och frisk och rik och omgiven av vänner, och därigenom kunna ta del av allt roligt som finns!

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Usch, inga stackare =P Nej, om det finns några frivilliga så får ni gärna vara några av mina fyra, det är ju kul att läsa andras svar =) skriv en kommentar isf!

Tisdag v14

1) Vissa människor ställer sig sådär liiite för nära när de pratar med en
Min vaktmästare var här idag, jättetrevlig farbror som lovade att fixa massa saker för mig.. MEN han ställde sig sådär lite för nära! Jätteirriterande! Inte för att det spelar så stor roll egentligen, men man känner bara att ens liksom personliga gräns har gåtts över så att man inte riktigt har kontroll.. Nu spelade det ingen roll med den här lilla söta farbrorn, men ändå!

2) Ringa är mycket effektivare än att skriva
Men det är ändå något som bär emot ibland när man ska ringa, antagligen bekvämlighet, att man vet att om man skriver så får man ett skriftligt svar vilket innebär att man kan fundera igenom i lugn och ro vad man sen ska skriva tillbaka.. Men det blir en mer personlig kontakt om man ringer, och man får så himla mycket mer sagt på en liten stund i telefon än motsvarande tid som man skriver! Kanske ska börja ringa folk lite mer, det är ju så många man saknar och tänker på men sen inte riktigt tar sig för att kontakta.. Skärpning Emma!

3) Färg piggar upp
Man borde använda mer färger! Det gör en så mycket gladare! Istället för som typ alla på steppasset idag som kom i helsvart, eller som min för tillfället mycket deppiga helt vita hall... Fast har faktiskt fixat lite där idag, fått upp tre kort från förra besöket i sälen på väggbiten mellan dörrarna till kök o sovrum, tyckte det blev riktigt fint! Vackert med blå himmel =)


Måndag v14

1) Inget ont som inte för något gott med sig
Fick ingen plats i klasskompisens bil till Sälen över påsk =( MEN det innebär ju att jag faktiskt kan åka vilka dagar jag vill. Hade ju tänkt åka ons-tis, och de skulle åka tor-sön. Så detta blir nog mycket bättre! Dyrare, men det får man väl ta, det är ju ändå sista eller näst sista skidturen för i år! Usch vad hemskt det känns att säga! Jag vill hänga mer på Vallen och åka massa massa mer skidor! Kanske får bli en sväng v17 trots allt =P Nej, nu ska jag inte säga för mkt, det återstår att se!

2) Ibland borde man ju bara gå hem
Asså, fram till typ kvart i nio idag var jag någorlunda fokuserad. Sen gick det snett någonstans!

- Är sen
- Går nerför halva trappan och inser sedan att jag har linne på mig och har inte rakat armhålorna på några dagar. 2 sekunders betänketid, sen bestämmer jag att jag får gå upp och fixa det, det är inte okej att spela volleyboll annars!
- Inser att jag måste ta cykeln. Inser när jag sätter mig på cykeln att jag fortfarande inte har fixat bromsjävlarna, utan får sätta i fötterna för att bromsa tillräckligt för att kunna göra första svängen.
- Kommer fram och träffar en tjej i min klass utanför. Hoppar av cykeln och förklarar att jag var så stressad att jag hade tagit bussen dit. Hallå? Bussen? Jag gick ju precis av min cykel.... Försökte fortsätta samtalet men pratade alldeles för otydligt och luddigt för att det skulle bli något bra.
- Inne i hallen får jag inte något vettigt gjort, och bestämmer mig för att ta och dricka lite vatten en stund. När jag har druckit lite ur festisflaskan inser jag att jag inte brukar ha den smaken på festisflaska, och att jag inte heller står vid min väska där jag hade lagt min flaska förut. Ställer ner vattenflaskan. Tittar på min väska där min vattenflaska naturligtvis ligger. Går snabbt därifrån. Efter spelet inser jag att det är helt fel persons flaska jag har råkat ta. Fan.
- Spelar som en jävla kratta! Började med att typ ge det andra laget 3 poäng. De bollar som jag skulle ta tog jag inte, och de som jag borde ha släppt tog jag istället. Jag och tjejen i mitt lag lyckades inte samarbeta alls första halvtimmen utan sprang på varandra mer eller mindre hela tiden. Sedan började vi prata med varandra (fast jag har svårt för när folk omväxlande använder orden "(jag) tar den" och "ta den", det låter fruktansvärt lika när man håller på att spela). Trots att spelet bättrade sig så tror jag inte att vi vann en enda match. Det har nog aldrig hänt innan!

Den stora frågan är ju varför jag inte kunde insett att det liksom inte var min kväll redan från början, då jag vände om i trappen (och tog av mig jackan när jag kom innanför dörren och knappt hittade den igen för att jag inte kom ihåg var jag hade lagt den)? Då hade man ju sluppit alla små pinsamma ögonblick! Men man hade också missat de roliga... Äh, det var nog värt den här gången, man ska inte ångra sig i efterhand!!

3) Vad är akademiker för folk egentligen?
Som orkar hålla på att vrida och vända på begrepp hela tiden, att man pallar!! Jobbigt att inte bara kunna ta något för givet och bara köra på, utan hela tiden tänka "Men tänk om det vore så här istället...." GAH! Läste en jätteintressant artikel idag om hur besökarantalet i olika regioner och inom olika kategorier har utvecklats, men att man orkar sammanställa detta och greja... Man måste ju vara lite speciell om man väljer att vara kvar på en skola hela livet istället för att vilja gå ut i arbetslivet och faktiskt praktisera något av allt som man läser och forskar om!
Dessutom tror jag att våra lärare just nu tycker att det är kul att få oss att läsa mycket. 2000 sidor har vi på den här kursen. Jag har nog aldrig läst så mkt på två månader. Det gäller att snabba på, framförallt eftersom mkt är på engelska.. Och sen kan jag slå vad om att det står typ samma sak i de olika böckerna så att det kommer kännas helt meningslöst att ha läst dem.. Men "det gäller ju att se saker ur olika perspektiv".......... Jävla akademiker, gå ut och jobba på riktigt ett tag och kom tillbaka sen!


Söndag v13

folket uppe på vallen verkar börja fatta att det är slutspurt på säsongen nu, och det börjar väl så smått sjunka in hos mig med.. tyvärr kanske det bara blir en del av v15 där nu, får eventuellt hoppa över v17.. hmm, vi får se, beror på hur mycket folk som är där och så!

tillbaka till idag!

1) Parlamentet var bättre förr!
Dagens avsnitt var inget vidare, vi skrattade knappt förrän slutsekunderna med kineser som pratade med konstig text under kom.. Halvt okända komiker, känns som någon slags instegsgrej för folk som vill slå igenom! Man saknar ju Björn Gustafsson, Robert Gustafsson, Henrik Schyffert, Magnus Betnér, Sissela Kyle, Babben Larsson och alla andra som var med från början och levererade sjukt mycket roliga grejer!!

2) Man behöver nog inte köpa all kurslitteratur
Ska försöka imorrn iaf, har valt att bara köpa 2/5 böcker till denna kursen, det är så sjukt dyrt.. Så jag tänkte att de böcker som är på svenska kan jag lika gärna låna, för de brukar jag ändå inte anteckna så mycket i! Återstår att se hur detta ska funka, om jag får böckerna och så =)

3) Vissa saker kommer av sig självt om man låter det ta lite tid
Typ som inredningsidéer, man måste ju liksom känna in rummet ordentligt, och sen så kommer man fram till hur man vill ha det! En del kvar att fundera ut, men jag tror att det kommer....

Nya lägenheten =)

Lite förstabilder från nya lägenheten! Ska pyntas till mycket mycket mer, men någorlunda fixat är det iaf!


sovrummet! litet är det, men det blir nog bra när jag får in en gardin (mörkblå kappa?), matta (hulda vilse, ikea?), lite tavlor och annat fint så det blir lite personligare!


vardagsrummet! det har sjunkit in lite idag hur jag vill ha det.. så där de vita stolarna står till höger i bild ska jag ha in någon slags tv-bänk eller schänk eller liknande, och till vänster (som man inte ser) står min lilla soffa nu, som antingen ska byggas ut eller bytas ut! den stora tavlan ska flyttas så den hänger över soffan sen med.. och så ska det upp gardiner, dubbla panellängder, den ena grön som i tavlan och den andra med björkstammar på (blev lite kär i den sista när jag var på ikea i förra veckan!!)


köket! schackrutigt, ska lätt spela groggschack där någon dag! bänken som står där nu ska nog bytas ut till ett bar-klaff-väggbord och kompletteras med två barstolar, sen ska det bli gardiner i någon färg (vet inte vilken, förslag?!) och lite grejer på väggarna!

oj vad man blir shoppingsugen! ska nog ta mig en liten sväng till ikea imorgon iaf, "köpa en duschdraperistång" (målet är att komma därifrån med mindre än 10 saker, får se hur det går!)

Lördag v13

1) Nya perspektiv ger nya tankar
Så fort man får prova på något nytt så ser man nya fördelar och nackdelar med det gamla. Ett axplock av allt som jag gick och tänkte på när jag slutstädade på Lägervägen idag...:
**Golvvärme är faktiskt väldigt skönt, jag ska nog försöka undvika att somna på golvet i nya lägenheten..
**Det är jobbigt att typ vara i köket när man vaknar i sängen, det är gött som fan att ha ett sovrum!
**Fönsterbrädorna på Lägervägen tillät en att ha uppe massa prydnader, nu får jag sätta upp ett gäng hyllor istället att ha alla mina grejer på!
**Att få en större lägenhet att inreda är roligt =D Har suttit och pysslat på ikeas hemsida hur länge som helst!
**Det går sjukt snabbt och lätt att städa i en nybyggd lägenhet, och det är inte en massa konstiga hål överallt och så..

2) Man borde göra saker på låtsas ibland
Typ låtsasopponeringar, låtsasflyttning (både för att rensa ut all skit och för att städa ordentligt) osv... Det blir ju så mycket enklare att göra det på riktigt sen då!  

3) Mörka utrymmen är läskiga
Tänk soprum, källare och vindsutrymmen... Usch!!


Torsdag-fredag v13

första inlägget från Handelsmansgatan! blandade känslor med flytten, men det ska nog bli bra det här!

1) Det tar bara 1½ timme att flytta en etta!
Sjuukt effektiva var vi idag! Med hjälp av fyra stora starka snälla killar hämtade jag släpet kl 9.30 och kl 11 var allt uppe i lägenheten.. Måste vara någon typ av rekord tror jag!

2) Betongväggar är besvärligt
I gamla lägenheten kunde man ju nästan trycka in en spik i väggen med fingrarna.. Och så kommer man hit och har betongväggar så att man kanske behöver slagborr för att sätta upp minsta lilla grej! Gaah! Då måste jag ju verkligen bestämma hur jag ska ha allt innan jag sätter upp det... Får börja med att sätta upp kort med tejp och så, så får det bli riktiga tavlor sen istället.

3) På top 10 över jobbigaste företagen hittar vi Prolea Fastighets AB och Radiotjänst i toppen
Helt seriöst, de företagen gör mig så upprörd! Ett i taget:
**Prolea: Så jävla otrevliga bara! Nu har de vart lite snälla och försökt hyra ut min lägenhet för mig, men inte ens när vi pratar om det så lyckas de vara trevliga utan bara snäser åt en och nervärderar en och......... Usch och fy, min nya hyresvärd Caroline på Brogripen är tiotusen gånger trevligare, är så glad för det!
**Radiotjänst: För det första tycker jag inte att det är rimligt att studenter ska betala 500/kvartal för att se på 1an o 2an. För det andra tycker jag att de ska sluta terrorisera mig! De var hemma hos mig i gamla lägenheten, sen ringde de två gånger och idag hann jag knappt komma innanför dörren men grejerna innan de var och plingade på.. Vad är deras problem!? Låt mig va, jag har ingen TV!

4) I need a handy man =P
Det finns ju massa saker man behöver hjälp med jämt! Så i bilden av Mr Right lägger vi nu in lite händighet! Kunna fixa grejer som har gått sönder, backa med släp.... Allt sånt man inte pallar att lära sig själv!

5) "Som att ha Baddaren i toppen på sitt CV"...
...och massa andra roliga kommentarer får man höra när man har på olika program i bakgrunden när man sysslar med annat! Ibland blir det lite lösryckt ur sitt sammanhang när man inte lyssnar ordentligt, men ofta blir det ändå roligt! En annan bra idag är "Jesper Rönndahl, om jag har förstått det rätt så är du till hälften dansk, till hälften människa?!"

6) Man kan få beslutsångest även över smågrejer
Eller över stora, viktiga grejer som vilken soffa jag ska skaffa =P Kan inte bestämma mig för om jag ska bygga på min gamla soffa Tylösand så att det blir en tresitssoffa med schläslong (=4300 SEK) eller om jag ska skaffa mig en bäddsoffa (typ Månstad 4000 SEK).. Svårt val! Tycker ju mkt om min soffa, men det hade ju vart jättekäckt att ha en bäddsoffa när folk kommer på besök.. Tåls att tänka på, tillsammans med vilka gardiner och grejer jag ska ha!

Tisdag-Onsdag v13

vart på sommarjobbsutbildning med halvknackig internetuppkoppling både idag o igår, så nu kommer en dubbel när jag är hemma hos mitt stabila internet igen =)

1) Ibland kan man mer än man tror
Alla vi som var på utbildningen kände oss kanske inte jättekompetenta egentligen.. Men när vi väl började spåna på aktiviteter och sånt, så kom vi på hur mycket som helst! Alla hade ju liknande erfarenheter som jag (som, när jag tänker efter, har erfarenheter som skidlärare, friidrottstränare, ridlärare och personlig assistent - ganska mycket relevanta grejer där ju...)! Man ska nog våga vara lite kaxigare och tro på sig själv!

2) Säsongsfolk = skönt folk
Efter att ha träffat de här tjejerna i ett dygn så kändes det som att vi hade känt varandra jättejättelänge. Alla 10 på utbildningen var sociala, öppna, trevliga...... Inget statustänk och "oj jag kommer inte på nånting att säga" eller gruppindelningar och sånt där, utan vi blev en jäkligt trevlig grupp på bara två dagar! Men, som det är med säsongsfolk, så försvinner de fortare än man anar. 8 av de 9 som jag har fått lära känna de här dagarna kommer jag kanske aldrig se igen. Lite konstig tanke! Men Elin, min blivande sambo och kollega, verkar vara en riktigt skön prick! Kommer nog funka kanon i sommar och bli massa skratt!

3) Jag tror jag har en schysst arbetsgivare
Verkar så iaf! En jättepositiv sak är iaf att vi får ha 40 kg bagage med oss! Grymt! Kommer behövas, jag vill inte tänka på hur många par skor jag kommer vilja ha med mig.... Men målet är att INTE packa väskan full med kläder och sånt, utan istället ha typ en väska med kläder = 20 kg och en väska med "förbrukningsgrejer" som havregryn, knäckebröd och annan nyttig o käck mat.... Den lilla bonusen i detta är att man då kan shoppa nere på Kreta och ändå få med sig det hem utan att betala övervikt =) Smart som fan tänkte jag!
Sen är de lite sköna med när de berättar om folks ansökningar.. Man undrar ju hur folk tänker ibland!! Som de som hade skickat in bikiniposebilder eller fyllekort, eller hon som skrev att hon ville ha jobbet för att få användning av sin nya dyra bikini =S Hallå?! Tycker ansökningen vi fick in till allén en gång var rolig med.. Ett förfrankerat kuvert, som var adresserat till hon som sökte jobbet, men hon hade kryssat över det och skrivit vår adress istället.. Hur tänkte hon där? Hade man vart i Sälen hade man kunnat säga att hon nog inte tänkte alls....

4) Det går (tydligen) att vara hälsosam här!
Träffade på min granne som genom att inte vara ute och kalasa och istället äta ordentligt och träna har lyckats gå ner riktigt mycket de senaste veckorna.. Blev lite inspirerad där! Bra jobbat av henne, jag är imponerad! Men samtidigt är det så svårt, nu blir det ju påsk=sälen, sen blir det valborg och maj och då vill man ju sitta ute och ha det gött och äta grillat och dricka cider typ! Men det är ju inte hälsosamt alls...
Blev ju inte så pepp av att höra att de flesta går upp massa av att vara iväg på en sommarsäsong också.. Men jag har ju en hurtig kollega så jag hoppas att vi ska kunna släpa ut varandra på lite motion!

5) Kursböcker är stört dyrt
Om jag köper alla böckerna till min nästa kurs kostar de typ 1200 SEK! Och då är inte ens det digitala artikelkompendiet som man får skriva ut och extralitteraturen som man ska hitta själv inräknad. Det är helt stört mycket pengar! Jag är inte sugen alls på att betala det, frågan är om man ska försöka låna från biblioteket kanske? Ska kika på kårens bokloppis imorgon med tror jag, hade inte tänkt gå dit först men det kanske kan vara värt! Vad lyxigt det var på gymnasiet när man fick böcker + skolmat och sånt, att man inte uppskattade det mer då!

6) Vissa saker går hem överallt
Har vart kul att applicera skidskolegrejer under utbildningsdagarna! Fick jubel för versionen på huvudaxlarknäochtår som går "Älg, fågel bäver gris - släpp en fis *prutt* x2 Haren skuttar, myggan suger blog! Älg fågel bäver gris - släpp en fis *prutt*!".. Ser  m y c k e t   fram emot att få använda alla käcka ramsor (speciellt nya favoriten oh - aleale, men även gamla som "hur e läget - rock'n'roll" och "e ni me - oh yeah".. sen är ju frågan var de drar gränsen här! går den vid "vilka får inte komma in på systemet? hunden ´katten glassen hunden katten glassen" eller vid "XX XX är homosexuell HEY! homosexuell HEY!! homosexuell!!". får änna känna in stämningen lite tror jag!). Sen måste jag återanvända lite fler koncept, typ trollhistorien, indianletning, krokodilsången, indiansången, noshörningssången, honky tonksången, fantomensången....... Undra om man skulle kunna ha en musikdag till? Hade ju vart himla kul att sitta och sjunga med de yngre barnen iaf! Kanske kan baka ihop det med showdagen.. Hmm.. (sånt här kommer nog snurra mycket i mitt huvud de närmaste två månaderna!!)

har fått avresedatum med!! 5/6 kl 7.30 flyger jag från malmö! kom och vinka av mig =P

Måndag v13

1) Våga ta hjälp!
Många människor hjälper gärna till, bara man ger dem! Sen är det klart att man inte kan förvänta sig att folk säger ja på vad man än frågar, men det är värt att fråga! Och så får man ju såklart vara snäll och hjälpsam tillbaka.. Tycker jag hade ett bra utbyte med Crille idag - köra och hämta flyttlådor mot middag =) Då fick jag ju middags- och kvällssällskap med, perfekt deal =)

2) Man ska våga bjuda på sig själv
Misslyckades totalt med det idag! Skulle ha möte för alla som skulle vara faddrar, och vi i novischeriet skulle vara lite käcka och klä ut oss för att visa upp temat.. Jag och Sandra hamnade på 50-talet (?) och Grease.. Utklädda och snygga var vi ju, men när vår låt började spelas och vi kom in visste vi ju inte alls vad vi skulle göra utan stod mest där.. Så kommer Janne, Pierre, Martin o Axel in och showar loss i ett par omgångar, då kände man sig kass! Vi hade ju bara kunnat improvisera och gå runt lite och svänga på kjolarna, men icke.... ILLA! Slappna av lite och bara kör!! Var ju pinsammare att inte ha gjort nåt än om man hade dansat lite fult ju!

3) Det är lättare att kritisera folk som man inte känner
Hade opposition idag, och oj vad skönt det var att slippa sitta och ge kritik till någon man kände!! Är så mycket enklare att vara saklig och säga både negativa och positiva saker till några mer eller mindre okända människor.. Ändå försökte vi vara rätt positiva, men fick höra efteråt att vi "sågade dem ordentligt"... Inte meningen alls, vi ville bara ge konstruktiv kritik! Och sen var det ju faktiskt inte vårt fel att de hade missförstått en av konsumtionsteorierna...
Ska lära mig att ge och ta kritik i höst tänkte jag! Anmält mig till kursen Lärande ledarskap 7,5 hp, ska bli kul! Huvudpoängen är att man ska utveckla sitt eget ledarskap och hjälpa kurskamraterna att utveckla sitt typ. Tror det kan bli riktigt bra!

Söndag v12

1) Det blir en jäkla röra när man packar ihop en lägenhet
Nu har jag en hörna där det bara står kartonger och väskor, trots att jag bara har påbörjat packningen.. Lägenheten kommer ju se ut som en lagerlokal innan jag är färdig!! Böckerna är sjukt tunga, har blandat upp dem med kläder och kuddar i väskorna men oj vad tungt det blir ändå.. Måste kolla om hissen funkar här på Lägervägen, sen finns det ju ingen på Handelsmansgatan så där måste vi bära upp för de 3 trapporna.....

2) En nykter vecka får man fira med en cider
Hanna har gett sitt medgivande, så då måste det stämma! Gott var det iaf!!

3) När man ska åka bil ska man packa i SMÅ väskor
Hade med mig min megamegaresväska nu när jag har vart i GBG-Sälen-GBG, funkade kanonbra när det skulle åkas buss och tåg (förutom att jag fick ha hjälp av en snäll kille för att få upp väskan på hatthyllan, men ändå) men mindre bra när vi idag skulle åka bil från Göteborg till Helsingborg.. Lena har ju hundburen i bagaget (det hade ju inte jag en tanke på), vilket gör att det inte är en chans i världen att min stora ska få plats.. Så jag har suttit hela vägen med väskan i knät (& den vägde bly efter att jag, mkt nöjt, hade lyckats knö ner en lampa och alla broschyrerna från TURmässan tillsammans med resten av alla prylarna). Tur att poliserna på Danska vägen inte stoppade oss, tror inte de hade blivit så glada... Slutsats: Små väskor är enklare att passa in i begränsade utrymmen!

Lördag v12

1) Det är så trevligt att umgås utan alkohol (också)!!
Det är verkligen något som fattas i HBG nu tycker jag! Har haft två supertrevliga kvällar nu med tjöt, promenad och annat mysigt.. Svårare än så behöver det inte vara att umgås! Relax, take it eeeeasy =) Något att jobba på! Lite nu, och framförallt i höst när jag ska skaffa mig ett normalt liv (ända fram tills skidsäsongen drar igång igen......)!

2) På mässor ska man ha gympadojjor och en dramaten
Inte stövlar och en redan full axelremsväska! Man måste tänka på att det blir varmt, mkt folk, sjukt mkt papper som man vill ha med sig hem osv osv.. TURmässan idag var riktigt rolig! Sjukt besviken på att vår utbildning inte var representerad, det måste vi prata med dem om till nästa år, men det var kul att kolla på alla länder/regioner/företag som ställde ut! Ojoj vad ressugen man blir liksom! Huvudmålen nu är Sydamerika (rundtur med bl.a. inkaleden), Afrika (safari m.m.), Indien&Kina m.fl. och NZ/Aussie. Nämnde jag att jag tänkte vinna på lotto, typ 100 000 SEK/månad i 50 år?!

3) Man kanske borde vara lite mer obekymrad?
Träffade min gamla kollega en snabbis idag, som mer eller mindre impuls-sa-upp-sig en dag. Nu vet hon inte vad hon ska göra när hon ska sluta jobba, men hon kommer iaf inte vara kvar på jobbet som hon inte trivs helt med! Jag är lite för feg för att våga göra sådana stora grejer, men man kanske ska jobba på att ha den inställningen i vardagssammanhang? Allt behövs inte tas på blodigt allvar....

en liten grej som kom på mailen

I  New York city har det öppnat en ny butik som säljer äkta män.
Dit kan kvinnor gå för att finna sig en man, vid ingången står följande instruktion. 

Du kan endast besöka denna butik en gång.
Det är sex våningar med stigande pris på produkterna för varje våning. 
Du kan välja en produkt från en våning, eller så kan du välja att gå upp en trappa.
Dock får du aldrig gå tillbaka ner en våning, bortsett från att lämna butiken.
En kvinna går till butiken för att finna sig en man. På första våningen står en skylt.


* Första våningen : Dessa män har fast jobb. 
   Hon är intresserad men fortsätter uppåt.
 

Andra våningen: Dessa män har fast jobb och älskar barn. 
    Det är bra tänker hon, men jag vill ha mer, så hon fortsätter uppåt. 
 

*   Tredje våningen: Dessa män har fast jobb och älskar barn samt har ett extremt bra utseende. 
     Jösses, tänker hon men fortsätter uppåt. 
 

*   Fjärde våningen: Dessa män har fast jobb och älskar barn, ser sinnesjukt bra ut  samt hjälper till med hushållsarbetet. 
     Åååh, underbart!  Vad ska jag göra tänker hon, men går vidare uppåt.


*   Femte våningen: Dessa män har fast jobb och älskar barn, ser sinnesjukt bra ut Samt hjälper till med hushållsarbetet och är mycket romantiska. 
     Hon är såååå frestad men väljer att fortsätta till sista våningen.
 

*   Sjätte våningen: Du är besökande nummer 31.456.012 på denna våning.
Det finns inga män på denna våning. Den existerar bara för att bevisa att det aldrig går att tillfredställa kvinnor. Tack för besöket. 
 


För att undgå att bli beskyllda för könsdiskriminering har butiksägaren öppnat en Ny Hustru butik tvärs över gatan.....

 

Första våningen: har kvinnor som älskar sex.
 

Andra våningen: har kvinnor som älskar sex, har pengar och tycker om öl. 

 
Våning tre, fyrafem och sex: har aldrig haft några besökare...........



lite rolig, och lite tankvärd =) 


Fredag v12

Kanske borde datera inläggen istället? i sälenbubblan lever man ju bara efter veckodagar och veckonummer.. v52 är jul, v1 är nyår, sen är det några lugna/kalla småbarns&danskveckor tills sportloven kör igång v7-10, sen är det några förväntansfulla veckor innan det blir påsk, och sen är det säsongsslut. och då ska det vara sol så att man kan skaffa sig en rejäl gogglebränna för att ha något att ha med sig hem från säsongen. som gör att man skiljer ut sig från folket hemma, "de som inte förstår".

1) Mina barn ska lära sig att spela instrument
OM jag någon gång får barn (vilket jag hoppas att jag någon gång i framtiden kommer känna mig mogen för) så ska de lätt lära sig spela. Helst gitarr. Piano går bra med. Möjligtvis trummor. Men inga blåsinstrument eller stränginstrument, snälla! Det är ju så härligt med folk som kan spela!! Gillar att bara sitta och lyssna.. Har suttit och hört på Martins sång och spel i kväll, favoriterna blev Guldet blev till sand & It takes a fool to remail sane. Njutbart!!

2) Små störiga grejer förstör helheten
Har suttit och gått igenom ett arbete idag inför oppositionen på måndag. Tror det var ett rätt okej arbete. Men det första jag såg när jag tog upp det var att det var fult ihophäftat. Sen ser det ut som om de har dragit ut marginalerna. Inte har de lyckats trycka på jämnautradernaknappen heller. När jag till slut börjar läsa (efter att ha förargat mig på att det inte finns någon rubrik på förstasidan) märker jag knappt vad det står för att jag sitter som en lågstadie-svensklärare och rättar stavfel, blandade tempus i meningarna, konstig kommatering och rent felaktiga ord. Vidare är källhänvisningen under all kritik, och de har valt att hänvisa till en uppsats istället för kurslitteraturen, och emellanåt dyker det upp ett namn på någon som menar något, men ingen tillhörande förklaring på vem den här människan är!
Har jag börjat bli sådär korrekt akademikersnobbig? Jag kanske ska vänta på att vi får tillbaka kritiken på vårt arbete först innan jag är för kaxig..

3) Säga vad man vill om IKEA, men de har snygga möbler
Åkte ut idag med avsikten att parkera, gå in, hämta lampan som jag visste att jag skulle ha, gå till kassan, betala och gå ut. Jag blev kvar i över en timme. "Bara en liiiiten sväng på övervåningen".. Provsatt soffor, kikade på finfina garderober och potentiella hallmöbler, sprang förbi några snygga glas som jag bara var tvungen att skriva ner namnet på och gick och fingrade på gardiner i alla möjliga former och färger, trots att jag knappt kommer ihåg vad det är för färger på väggarna i min nya lägenhet. Jag är hopplös! (och när det nu är konstaterat så kanske jag ska kika på sofforna på blocket.se, bara för att se så det inte har lagts upp någon som bara är oemotståndlig?!)

"when I'm down - can you pick me up?! when I'm feeling sad and grey, can you make it stop?!"

Onsdag-torsdag v12

Tillbaka i Göteborg nu, saknar snön & Sälen & ALLT där sjukt mkt redan!!

1) Om man håller inne vattenknappen så får man starkare Cola
Ni vet i såna där tagsjälvautomater.. Om man trycker på Cola där så sprutar den ju ut cola-vatten-cola-vatten-cola-vatten typ. MEN om man då tar ett glas och häller upp vatten på samma gång - då får man ren Cola! Sjukt bra!

2) Det är intressant att se vad man kallar folk när man pratar med olika människor!
Beroende på vem man pratar med så kallar man ju folk olika saker. Vissa förstår ju inte alls vem man menar när man säger typ Micke-Matbord eller ADHD-Tobbe (och framförallt har ju folk ofta svårt att förstå vad smeknamnen kommer ifrån, även om man själv tycker att de är jättelogiska). Allra värst är nog när jag ska berätta någonting för min kära mor, som inte har träffat många av människorna jag pratar om.. Som vid dagens återgivande av Skidlärar-SM, när jag berättar att "Frida-med-foten" och "Linus-utan-gränser-som-har-åkt-i-skicrosslandslaget" vann varsin klass! Sen roar ju jag mig också med att INTE döpa om folk i min telefon (jag vet, jag har lite udda humor).. Om man har fått en * på sitt namn (=sälenfolk) så har man den. Om man har blivit felstavad på fyllan så är man det för alltid. Lite så =) Med undantag då för dem som jag med jämna mellanrum plockar bort deras nummer då =P

3) Har man väl börjat haka upp sig på nåt så fortsätter man...
Typ om man har vart och klippt sig. Eller köpt nya skor. Helt plötsligt går alla runt i jätteintressanta frisyrer/skor/whatever! Just nu är det något annat som snurrar lite i mitt huvud, och då ser man såna överallt...

4) Jag flackar runt lite väl mkt just nu
Helt seriöst, de första tre månaderna på detta året har jag ju vart överallt och ingenstans! Sälen-GBG-HBG-Karlstad-HBG-Bad Gastein-HBG-KHMN-HBG-Sälen-HBG-KHMN-HBG-GBG-Sälen-GBG.. och så några turer till malmö och lund på det, och så kristianstad och varberg för att jobba...! Detta är ju inte smart alls! Man känner sig inte hemma någonstans, man blir stressad över allt som man måste fixa på de olika ställena och folk vet aldrig var man är.. Puh.. I maj kanske man kan ta och lugna ner sig lite? Då har jag ju bara två helger i GBG inplanerade, o så flytt till Kreta i slutet då.......

5) Nytt ord: Fertilitetsfetma
Vi i vår ålder går inte alls upp i vikt för att vi äter o super för mkt och tränar för lite, utan helt enkelt för att våra kroppar förbereder sig på att skaffa barn eftersom vi är så fertila och bra nu (inte för att VI därmed vill ha barn, det är ju mer kropparna som vill det)! Detta smarta kom vi fram till i onsdags när vi satt och avundades Jennies lillasysters långsmala figur!!

6) Idéer för framtiden
Asså, jag måste ta reda på vad det här med ex-jobb egentligen innebär. Det kanske innebär att man kan göra nåt skitkul. Som typ att arbeta med och utvärdera det interna arbetsklimatet på Lindvallens skidskola (=ordna massa trevliga personalaktiviteter)?! Hade ju vart grymt!!
Sen har jag funderat ännu mer på hur jag ska ta mig till att klara steg 4 i skidlärarutbildningen.. Senaste idén är att ta ett år och gå skidlärarutbildningen i Åre! Kanske vore nåt? Tror att man åker en jäkla massa skidor + har praktik + repeterar steg 1,2 och 3 innan man ger sig på 4an! Värt att kolla! Sen är jag sugen på att öva upp snowboardskillsen och gå crossovern för det!
Den stora frågan inför framtiden på lång sikt (typ 10-års-sikt) är ju var man ska lyckas bosätta sig när man har tröttnat på runtflackandet.. Kanske ska man hitta sig en trevlig skidanläggning som bor nära en stad, så att man kan bo mestadels i stan men ändå jobba på turistanläggningen? Man måste ju ha lite mer verklighetsanknytning än man har när man bor & jobbar på en turistort...

Måndag-tisdag v12

Dubbel igen, hey ho let's go!!

1) Kommentarer kan vara sjukt roliga
Ibland i sitt sammanhang, ibland tagna ur sitt sammanhang.. Ett axplock från de senaste dagarna och ett par gamla favoriter:
**"Nej, henne har jag inte hånglat med!"
**"Då får ju dina (=Malins) barn åka miniscoter gratis!"
**"Jag gör allt jag kan för att axla Bettans mantel..."
**"Det är bara att slicka och sätta på"

2) Underlaget i backarna skiftar
Mjukt och skönt på Vallen, lite hårdare borta på Tandådalen-Hundfjället idag.. Höjdpunkten är ändå när jag, Nicklas o Simon åker ca 5 meter från transportvägen (="offpist") på jakt efter en fin solplats.. Simon börjar circusen med att stanna, sätta ner staven, luta sig på staven (åt vänster) varpå staven sjunker ner en dryg meter i snön och han försöker rädda sig själv genom att ta ett kliv med högerskidan ÖVER vänsterskidan och därmed vurpar ordentligt!! Jag står och asgarvar, och Nicklas ska lite smidigt svänga fram, stanna och titta på Simon där han ligger.. Grejen är bara att han misslyckas med svängen och åker istället rätt in i mig och ramlar han med! Så där ligger de, och jag kan bara inte sluta skratta åt dem...

3) Det finns olika sätt att säga "Hej" på
Gillar alla härliga dialoger i stil med:
(jag): Hejhej!
(ngn annan här uppe): Hej.. (lite slentrianmässigt)
(ngn annan här uppe igen): (tittar upp förvånat, spärrar upp ögonen och utbrister) NÄMEN HEEEJ!!
Då blir man ju lite glad =) Saknar Sälen så mkt, och nu kommer snart denna säsongen vara slut, och vilka kommer vara kvar nästa år? Ingen som vet, ingen som vet...

4) Sol i backen är   w u n d e r b a r
Låg och sov i en snödriva vid Solliften i Tandådalen idag, sjukt skönt! Nu kommer den fina tiden i Sälen och jag vill bara vara här!!

5) Vissa personer kan det gå hur länge som helst emellan att man ses, men det spelar ändå ingen roll!
Så härligt med såna människor, det är ju sådana som man kommer fortsätta hålla kontakten med! Just nu lever ju alla ett mer eller mindre kringflackande liv, och då känns det omöjligt att vara bra på att höras hela tiden, så då är det så skönt med folk som man fortsätter vara vän med ändå! (sen borde jag ju vara bättre på att höra av mig ändå, men det är ju en annan sak...)

6) Man måste vänja sig vid brantare lutning
Måste måste måste måste åka mer brant om jag ska bli duktig på det!! Just do it! Det är så lätt att vara bekväm och bara åka runt där man är säker... Åkte som en kratta idag i de svarta backarna, det är inte riktigt okej...

nu är det sömn för imorrn bitti är det morgonskidåkning!! me like, hoppas på riktigt soligt och fint!
fick VG på tentan med, en humörhöjare! synd bara att jag missade 5 p från delmålskontrollen när vi var i BG, annars hade jag fått en 9a men men jag får hoppas att vi får ett bra betyg på essän =)

Fredag-Söndag v11

är ju inte lika mkt online här i sälen som när jag är hemma så nu kör vi en trippel för hela helgen!

1) Skidåkning är bland det bästa jag vet
Fan vad fin åkning vi har haft i helgen!!!! Sol och härligt, och finfint underlag i backarna! Kombinerat med trevligt åksällskap så blir ju dagarna alldeles alldeles underbara =)

2) Det FINNS ett mellanting
Fann det inte på festen i fredags, men i lördags var det ett jäkla bra mellanting asså!

3) "Linkööpiing är ett jäkla shiitställe"
Iaf enligt bönnerna som hittade mig o Hanna på HC i lördags! Men de la till sen att de var "tre miil uutanför linköping igentliigen", så det kanske var där som var ett shiitställe? Jag gillade ju stan i somras iaf!

4) Jag pallar att köra 50 mil!
Fan vad nöjd jag var efter att ha kört hit i fredags utan alltför många stopp! Tog typ 6½ timme från GBG, riktigt bra tempo! &ljudboken var riktigt bra, när jag väl började lyssna (efter att ha hittat powerknappen...). 

5) Det finns så mkt man vill lära sig
Om man bara ska se till skidåkningen så vill jag (just nu)...:
**Få ut skidorna längre från kroppen även i högre farter
**Ha tyngden mer över ytterskidan
**Runda upp svängarna när det brantar till
**Bättra på mina kortsvängar
**Kunna åka puckel
**Träna mer på slalom o storslalom så jag vågar åka på mer
**Bli bättre på snowboard o telis
**Lära mig göra 180 över vallar
**Börja tycka att det är roligt att hoppa bigjumps och lära mig det
**Inte fega så mkt när jag kommer upp lite i fart
**Jobba på offpisttekniken
Ojoj mycket grejer här! Känns som att jag behöver göra lite fler säsonger för att lära mig allt detta, är sååå sugen! Alperna kanske?! Kanske blir lite säsongsliv när man är klar nere i HBG..

6) Filmer kan man skratta åt om och om igen
Fick en sjuukt bra film på Emma när hon hoppar igår, asgarvar varje gång jag ser den!! Tyvärr har jag fått FBförbud på den, så jag får behålla den på min dator och skratta för mig själv =)

7) Folk röstar ju knepigt
Hur kommer man på tanken att rösta på Malena Ernman i melodifestivalen!? Visst, det var väl en fin låt och hon är ju duktig och så, men det är ju inget som man går runt och trallar på eller så.. Men men, det verkar som att folk röstar efter vad de tror går hem i Moskva istället för vad de själva tycker är bra?

8) Ibland är 80 gram chips värda 50 SEK
Typ på lunchen i lördags, kände att jag behövde dem, och jag pallade verkligen inte att ta mig längre än till Gustav Bar & Grill! För övrigt ett nytt favoritställe, var där när Leif Larsans (världens bästa afterskiband!!) spelade i fredags kväll, käkade lunch i lördags och middag i söndags! Kanonmysigt, men sjukt läskigt att det känns som att man sitter i hästspiltor och äter, framförallt när Bettan smyger sig på en och gnäggar i örat!!

9) "Snabbt ska det gå, hårt ska det vara och ingen jävla kärlek"
KRs inofficiella motto, hur de kom fram till det vill jag inte veta......

NU SKA JAG UT I BACKEN!!!!!!!!!!!!!


låten som går på repeat i min hjärna just nu:

"You and I...
There's no you and I,
but you let me spend the night...
So I must be doing something right?!"

Underbar låt, lyssnar over and over again..

hmm det jag skrev förut verkar ha försvunnit så vi testar igen!

1) Ljudbok ska vara ett bra recept mot tråkig ensamkörning
Ska testa det imorgon med Marian Keys "Änglar", tack Lena =) 13 timmars inspelning ska jag förhoppningsvis klara mig bra på, även om det är snö och skit på vägarna ska det ju inte gå riktigt så långsamt..

2) Vissa gör en bara så glad!
Verkar lösa sig med flytten nu, blir så himla glad när man frågar om folk kan hjälpa till och får svaret "Självklart!". Hoppas att folk vet att de kan fråga mig om hjälp med, man vill ju inte ha nån slags envägs-hjälpsamhet utan lite givande och tagande sådär, annars kommer man ju inte kunna med att fråga efter ett tag! Jag tycker ju att det är viktigt att kunna fråga om hjälp, men då är det också viktigt att folk kan säga nej om de inte vill/kan/orkar, annars vågar man ju inte fråga...

3) Ibland får det vara nog
Satt och filade på essän i eftermiddags, men beslöt till slut att det fick vara klart. Man hade ju kunnat sitta och fixa och trixa med det hur länge som helst, men hur mkt bättre hade det kunnat bli? Nu har vi lagt ner arbetet iaf, så är det bara att hoppas att vår sköne handledare gillar arbetet!

..

1) Barn argumenterar underbart
Söta barnet (ca 4 år) på tåget som åker med mamma och lillebror från gbg till malmö för att hälsa på mormor o morfar. I Helsingborg går ju massa andra av, och han var ju rätt trött på att åka och tänker därför ut sitt allra allra bästaste argument för att knäcka sin mamma:
- Mamma, jag tror inte att tåget orkar åka längre nu!!
Assmart, men mamman var smartare och överlistade honom med att mormor och morfar ju inte var på den stationen, så tåget skulle nog orka åka den lilla biten som var kvar till malmö...

2) Jag har en snäll chef =)
Hoppas på blandat ledigt/jobb/praktik nästa vecka! Hade vart sjukt kul att gå med någon, helst nån Hopp&Park!

3) https://www.hertzfreerider.se/unauth/ verkar funka!
Har fått en bil jag ska köra (gratis) från göteborg till sälen på fredag, gött som fan!! Nervös för att köra så långt (nästan 50 mil, har kört typ hälften som längst innan), men det ska nog gå bra!

som en fjärde visdom (som dock inte är ny, jag har bara fått den bekräftad) så ska jag gifta mig med martin stenmarck. sexig, sjunger bra, charmig.... asså jag kräver inte så mycket mer! jo förresten, att han lämnar frun, barnen får jag väl klara av på nåt sätt, han lär ju vara värd det =P såg reprisen av så ska det låta från i fredags där han var med.. han hade lärt sig hela texten på let me entertain you sen gustavgalan i våras när larsa (som ska spela på gustav g&b i helgen när jag är där!!) knäckte honom =D

laddar som fan för att åka till sälen nu, nu ska jag städa och packa!!

..

Hänger med Anna på fint hotell i Varberg eftersom vi ska jobba på mässa här imorrn, sweet att de har trådlöst internet så man kan blogga =)

1) VBG är inte det hetaste stället idag
Tisdag kväll i mars = dött i Varberg! Lyckades till slut hitta ett pizzahak (med jättegod kebabpizza) som hade öppet.. Dock var vi ju ensamma där, men då gick det ju snabbt med maten iaf!!

2) Personalen på fina hotell får inte prata
Måste vara helt dött att stå i repan här (Varbergs stadshotell), man ska ju vara så korrekt och jäklig hela tiden... Efter en liten stund vågade hon "släppa loss" lite och säga några ord mer än hon behövde, och till slut log hon nästan.. Nej, då är det faktiskt roligare att jobba på ett mindre fint hotell och stå och tjöta lite med gästerna!! Eller (som martin) jobba på ett riktigt riktigt fint hotell där man får beställa helikoptrar och sånt till gästerna =)

3) Var är de långärmade tröjorna när man behöver dem!?
Borta! Har kilat runt i en jättehemsk träningströja hela dagen bara för det!

..

1) Vissa människor är ju födda att bli lärare eller nåt sånt!
Jag och Lena var och spelade volleyboll idag, och hade redan innan bestämt att vi skulle vara i samma lag och hitta nåt proffs som kunde rädda alla våra katastrofala bollar som vi insåg skulle komma att flyga åt alla möjliga håll. Vi hittade nog den bästa av alla! Den här killen (vi kan kalla honom David, eftersom han faktiskt hette det) var som vår egen tränare hela timmen vi spelade! Konkreta tips som "tänk lite mer på att hålla ihop händerna när du tar såna bollar" och "passa gärna istället för att försöka spela över bollen i ett sånt läge" blandades med uppmuntrande tillrop, high-fives och seriösa "jättebra jobbat, du har verkligen utvecklats jättemycket på den här stunden vi har spelat nu" (tyvärr till Lena då och inte till mig, menmen..). Han var grym! Hoppas han inser det själv (vi sa tyvärr inget till honom, borde vi verkligen ha gjort!), för han borde ha nån slags ledarbefattning eller arbeta som lärare eller något sådant sen! Snäll & trevlig, rättvis, kunnig.. Kanoners =)

2) Man fäster sig lätt vid saker
I alla fall gör jag det! Har ju svårt att slänga minsta lilla pryl som har något minne kopplat till sig.. Vad ska man göra åt det? Jag kan ju inte fortsätta samla på mig prylar hela livet (fast isf kommer jag ju vinna "mest prylar när den dör"-tävlingen, frågan är ju bara ifall det är mitt mål)..
Jobbigt också när det är större saker, som min lägenhet nu. Insåg förut idag att jag ska sova här två nätter till nu, sen blir det kanske 6 till om två veckor - sen är inte lägenheten min längre! Någon annan ska flytta in här och kalla det hemma.. Lite konstigt! Detta har ju vart mitt första "riktiga" egna hem med egna möbler och sånt (i Sälen fanns ju alla såna grejer), det känns speciellt att lämna det.. Första veckorna var jag ju galet glad över att bara ha en alldeles alldeles egen lägenhet! (+allt annat som hände då som var roligt med, det bygger ju på det sammanlagda minnet) Får ta massa kort på lägenheten när jag har städat på torsdag (det blir ju typ sista gången jag städar ordentligt innan det är dags för flyttstäd).. Oj vad konstigt det här känns. Jag lär ju inte vilja gå hit och kolla när någon ny har flyttat in. Inte efter att jag gick in på Fäbo2 förra säsongen, såg en kille ligga och se på TV i "vår" soffa och därför sprang ut därifrån och kände mig jätteförvirrad..
Gillar nog inte att lägga grejer så bestämt bakom mig.. "Jag stängde aldrig någonsin några dörrar, jag bara gick ut".. Lätt om man kunde göra så, men tyvärr måste man ju välja, och då måste man också välja bort saker...

3) Det är skönt att kunna lita på alla medlemmar i en arbetsgrupp
Har nog aldrig känt det förut! Just nu känns det som att jag är den svagaste länken i gruppen, lite jobbigt kanske men ändå häftligt att ha hamnat i en så bra arbetsgrupp. Riktigt glad för det! Skönt att lära sig lita på att andra kan göra ett bra jobb med, har inte riktigt känt så innan, typ på gymnasiet när man oftast fick något stolpskott eller nån latmask i gruppen. Hoppas man kommer hamna i så här bra team sen när man börjar jobba!

..

ett sista som sammanfattar helgen lite:

Det är inte sunt att plugga för mycket
Det finns ju så himla mycket intressantare grejer att göra!

nu är det dags att sova så man är redo, det är ju ändå måndag imorgon =P

..

blev ändrade planer så nu kommer helgens dubbla lärdomar!

1) Man behöver inte åka långt för att uppleva något nytt
Ta på dig din Tourist Gaze och turista nära, det finns mer att uppleva än man tror.. Bara att ta tåget 1½ timme kan ta dig till ett ställe som är annorlunda från hemma!

2) Wissman är en stjärna
Jag ryser när jag ser den killen springa, han är helt fantastisk! Och gårdagens EMguld var riktigt bra jobbat =) Pers och världsårsbästa...

3) Tidigare dopingavstängning väcker misstankar
Är Dwain Chambers ren nu? Man undrar ju när han kommer tillbaka efter avstängningen och sätter europarekord...

4) Man ska inte kritisera polisen när de förbereder sig ordentligt..
Varför höll folk på att klaga massa när polisen la ner resurser på att spärra av ordentligt och så inför matchen i Malmö?! De hade ju rätt, det var ett jävla liv där.. Hade ju vart mycket värre om de inte hade gjort något...... Eller?!

5) Man ska städa innan man åker nånstans
Sjukt jobbigt att komma hem till en ostädad lägenhet!!

6) Hela mars är planerad..
Lite väl mycket planering i förväg kanske?! Mars ser (förhoppningsvis) ut såhär.. HBG sön-tis, varberg tis-ons, HBG tis-to, Sälen to-to, GBG to-sön, HBG sön-tis, malmö tis-ons sen till HBG och flytta och sen blir det april... Jaja det blir nog skoj det här!


..

Får bli ett kort & tidigt idag, kommer inte hinna sen, utflykt på gång =D

1) Man lägger inte möten på Campus på en fredags"morgon" (dvs kl 11)
Alla går ju ut på torsdagarna här, så fredagsförmiddagar är inte veckans mest kreativa tidpunkt....

2) Brev är något man borde satsa mer på
Både som ett överraskande "hej jag tänkte på dig tillräckligt mycket för att skicka ett kort/brev och inte bara ett sms eller FBmail" och som information till företag och så. Det är ju lite mer service att faktiskt skriva ut brevet och skicka till dem!!

3) Gör storkok!
Det är jättejättepraktiskt. Om man ändå ska göra köttfärssås, så är det ju inte jobbigare att göra 5 portioner än att göra en liksom! (sen kan man ju vara lite smart och frysa det och blanda vad man äter, eller så kan man göra som jag och bara sätta lite plast på maten och äta samma mat flera gånger i rad istället... köttfärssås är gott!)

..

1) Angenäma problem
Eller I-landsproblem om ni vill (såna som gänget på Isvägen har en dag-för-dag-lista på på kylen!).
Helt seriöst, vad klagar jag över egentligen? Oj jag har så mycket att göra! Jag måste skriva en ansökan så att jag kan få åka utomlands och plugga i ett halvår, o nej?!! Jag måste flyttpacka för att jag ska flytta till en ny, större lägenhet med bättre läge, o nej?!! Jag måste skynda på med att skriva den intressanta uppsatsen för att jag ska hinna åka till sälen och åka skidor, o nej?!! SKÄRPNING EMMA!! Skaffa lite perspektiv för fan! Det är ju asroliga grejer du håller på med, och vill du inte hålla på med dem så sluta då! Annars får du fan va glad och sluta klaga!!
Lite ytligare så är det ett jävla I-landsproblem att man inte har några fickor på klänningar; så man kan inte ha mobilen i fickan så man känner när den vibrerar! Jobbigt =P

2) Tåget Lund-Helsingborg slutar gå kl 1.22
Helt seriöst, det är ju helt värdelöst. Vad tänker Skånetrafiken på? Har haft en kanonkväll i Lund, och ville inte alls avsluta den vid ett för att behöva gå (och bli följd för att vi inte hittade vägen..) till stationen! Antingen får de sätta in senare tåg, eller så får man se till att snylta sovplats när man ska ner och kalasa där!

3) You gotta risk some to win some
Våga prova! Vad har man att förlora/riskera?? Något pinsamt, något tråkigt.. Herregud, det får man väl riskera för chansen att uppleva nya spännande saker? Annars kommer man ju aldrig lära känna några nya människor, och hur stimulerande känns det på en skala? Inte alls! Riskera lite, testa, pröva... Man vet aldrig vad som händer =)

..

1) Ibland känner man sig bara ensam
Trots att man inte har någon anledning till det! Typ idag, har varit i skolan hela dagen och jobbat och umgåtts med klasskamraterna.. Bestämde mig för att vara hemma under kvällen för att få ro att kolla på och kanske skriva min ansökan om utlandsstudier.. Men vad händer? Jo, man sitter här och får inget gjort och känner sig ensam!! Varför? Jag har ju själv valt att vara själv ikväll! Var är mitt självförtroende och självständighet liksom??! Jag måste träna på att va själv tror jag =) Funkar ju inte att få en sugande ensamhetskänsla så fort man inte träffar några andra på några timmar...

2) Presenter är svårt
Man vill ju hitta något personligt, något som man behöver, något som inte kostar ALLTFÖR mycket..... Svårigheten är ju bara att göra det varje födelsedag och julafton!! Speciellt till föräldrarna är det svårt, de har ju allting de tycker att de behöver och önskar sig aldrig något.. Man borde skapa en hemsida där folk kan skriva in massa bra presentidéer! Inspiration behövs ju alltid..
Ibland har man ju kommit på klockrena idéer.. Typ tavlan som vi gav till Hanna - personlig, rolig och praktisk =) Eller när man har gett bort saker som verkligen har använts, som en ryggsäck Sebbe fick en gång eller brorsans halsduk.. Sånt är så roligt! Det är ju det man vill med att ge bort något, inte bara att ge bort något för sakens skull, då kan man ju typ lika gärna skita i det och ge bort pengar eller nåt, det går ju alltid att använda, och om man ändå inte kommer på nåt smart så....
(så om nån har idéer till mina kära föräldrar så får ni gärna skriva =) )

3) Nya ord
***Avundsglad - Man avundas någon, men är samtidigt glad för dens skull. Som avundsjuk fast en positiv variant!
***Träffvärd - som sevärd, fast liksom mer en person som man tror att det skulle kännas värt att träffa!

Vet inte om jag har skrivit med BG-orden? Iaf, här kommer de igen isf!

***Attackhångel - en lite våldsam attack av hångel, där man bara frågar om offret i fråga har någon att ta hänsyn till innan man helt enkelt börjar hångla med människan.
***Tvångshångel - våldsammare än attackhångel, man tar inte hänsyn till något. Tvångssugmärken är en variant, mycket underhållande att utföra men kanske mindre underhållande att bli utsatt för =P
***Sympatiligg - man ligger med någon för att visa sympati, exempelvis för att den personen kanske har svårt att få någon annan eller verkligen har ansträngt sig med raggandet hela kvällen.

..

1) Om alla andra är sura så är det svårt att vara glad
Inte aktuellt för mig just nu, men ack så sant! Man känner sig liksom "skyldig" om man är glad och mår bra när ingen annan gör det, det är liksom ingen som unnar en det då.. Vad ska man göra? Man kan ju inte göra alla lyckliga..?!

2) Det är svårt att hitta på andra länders hemsidor
Har suttit och försökt navigera mig igenom Australiens universitets hemsidor i jakt på vettiga kurser att söka och skriva på min study plan (som jag inte har kommit någonstans med...), tar mkt längre tid än man tror! Tror jag bara kommer slänga ihop nåt typ på söndag och skicka in så får det gå som det går...

3) Det kommer bli tungt att flytta
Höll på att dö när jag gick uppför trapporna till Lena efter steppasset idag.. Låren bara skrek! Och det är såna trappor som jag ska kånka upp säng, bokhylla, bord, soffa, byråar och alla andra prylar som jag har om bara några veckor! Då behöver man inte gå och träna den dagen i alla fall!!

..

1) Livet är som en volleybollmatch
Det gäller att ha ett team med bra människor runtomkring sig och möta rätt människor för att göra bra ifrån sig. Man måste känna till reglerna för att inte hamna i bekymmer. Är man trött och sliten så gör man ett sämre jobb - men det är inget att bekymra sig över egentligen, för man behöver inte ta det så jäkla allvarligt hela tiden. (fan va djupt!! =P )

2) "Håll käften och krama mig!"
Svårare än så kanske det inte behöver vara ibland?! Läste det i en minidikt i en tidning i ett väntrum i morse, riktigt uppfriskande.. Så rakt, typ sluta tjôta och analysera och känna efter, bara krama mig =)

3) Det finns fördelar med att bo i en mindre stad
Typ att det inte är några väntetider nånstans! Drop-inmottagningar, "ring-o-boka-så-får-du-en-tid-imorgon".......... Jisses, sånt skulle aldrig hända i GBG!! (detta spär ju på högen av goda argument för varför jag ska hamna på nåt mindre ställe i framtiden...)

..

1) Tur att man har golvvärme!
Då gör det ju inget när man råkar somna på golvet efter en hård utekväll som avslutas framför MSN, och inte vaknar förrän tre timmar senare... golvvärme+matta+täcke gjorde att jag inte ens var så farligt stel sen! Men det var gött att krypa upp i sängen istället..

2) Skype är bra skit
Varför har jag inte skaffat det innan?! Skitsmidigt ju! Enkelt att ladda ner, sen lägger man bara till folk o så kan man ringa. Bra ljudkvalitet och inte så mkt fördröjning. Sjukt bra. Satt och snackade med båda bröderna igår, himla trevligt, saknar storebror som är i Polen...

3) Bästa maten/mellanmålet just nu: Varma Koppen
Minimalt med disk (man kokar ju upp vattnet i vattenkokaren, sen direkt ner i koppen med en sked till), ganska gott och mättande. Har köpt typ fem olika smaker haha, det är det som gäller nu alltså! Mycket enklare än den där jag åt häromdan som skulle koka och ha i mjölk och allt vad det var..








..

oj, nu blev det ett sånt där sent inlägg som tar dubbelt så lång tid att skriva som i vanliga fall.. igen.. var ju ett tag sen sist!

1) Bara för att  det är fint väder behöver det inte vara varmt
Märke det i morse när jag tog på mig tights och collegetröja, cyklade iväg, tyckte att det var lite kallt och såg sen att det var -1....

2) Mittimellan är sooo boring
Antingen eller är det som gäller. Typ med vädret.. Vem fan vill ha tio grader och mulet?! Ge min sol eller snö liksom!

3) Vad spelar det för roll att äta nyggigt om man ändå kalasar 1-3 dar /vecka?
hej och hå för att vara hälsosam när man ändå går ut och super.... det tar liksom ut varandra!!

RSS 2.0