..

detta saknar jag!! vill bara glida nerför i stora härliga svängar och njuta av solen!! &få den snygga gogglebrännan på köpet!!


..

1) Plugg bör kompletteras med bra extrajobb
Som att jag ska jobba för Solresor i sommar =D Så jäkla kul ska det bli!! Kommer jobba i barnklubben på hotell Sirios i Chania på Kreta tillsammans med en tjej till.. Har hand om en grupp med 3-7åringar på förmiddagen och en grupp som är 8-12 på eftermiddagen, sen lär man ju hjälpa till med lite annat runtomkring. Det är ju helheten för gästen som är det viktiga =) Så hela sommarlovet kommer spenderas där, lite tråkigt att inte kunna träffa så mycket folk som jag gjorde under förra sommaren med mina härliga roadtrip till några av favoriterna.. Får hoppas på lite besök, antingen på Kreta eller här i Helsingborg (finfin stad i maj och september!!) istället!
Dessutom tror jag att detta är en sjukt bra merit för mig. Man måste ju börja från botten, och det är bra att bredda sig lite mer än skidskolan. Kommer ju förhoppningsvis lära mig lite guidegrejer med, så då är steget dit inte så stort, och så kan man jobba sig vidare ännu längre sen. Det är ju med något sånt här som jag vill jobba (kanske, om det inte blir idrottsevenemang, vi får se!). Tror inte det kommer räcka att ha titeln från skolan, man måste ha erfarenheter och visa att man är lite driven med!

2) Söderläge är inte fel
Loftgången utanför mig är ganska oslagbar när det är fint väder.. Söderläget gör att det är toksoligt, och dessutom är det ofta vindstilla där! Såå skönt att sitta där ute idag, först i brassestolen (bra köp på ica maxi i borlänge) sen på ett teliasittunderlag från utebion på högis förra året.

3) Saker väcker minnen
Som brassestolen eller sittunderlaget som jag precis nämde, eller glaset som står på bordet nu som jag fick i present av tess och karro när jag fyllde 19, eller mina älskade skidor som bara påminner mig om BGveckan (det blev jag väldigt väldigt påmind om igår kväll med när vår kära reiseleiter dök upp på villan! var tvungen att få honom att försäkra mig att han skulle åka lite skidor för mig med haha), eller byrån som jag bar hem ifrån borås för att den inte fanns i göteborg eller tavlan som jag köpte på marknaden i bangkok.......... Finns hur mkt som helst när man ser sig runt här hemma! Alla de sakerna är ju så mkt mer värda för en än alla ikeaprylarna!

Utkast: hihi vilket ...

hihi vilket tema det blev idag, sådär "jag är glad och längtar efter ännu mer roliga grejer"-tema!

1) Att stå på mässa är kul
Har haft en sjukt bra dag i Kristianstad med Louisa och Emilia! Bombat gymnsieeleverna med massa information och försöka svara på deras frågor så gott vi kan... Sen blev det ett par give-aways-rundor och häng hos Lundstudenterna, himla trevligt! Dagens citat (som jag vek mig dubbel för att jag skrattade så mkt åt...) är Emilias "asså jag är så hungrig att jag skulle kunna äta upp hunken med grädde på.. Och ett körsbär på toppen!". Galet kul!

2) Att tentaplugga när man inte själv har tenta är kul
När man inte har något krav på att man ska kunna saker och lära sig saker så är ju våra ämnen riktigt intressanta att diskutera! Och så är det ju alltid trevligt att försöka hjälpa till! (men inget slår matteprovet i 9an när jag skrev hela andreas vg-del.. läraren lär mäkta förvånad när han lämnade tillbaka provet och konstaterade att han hade alla rätt på vg-delen men knappt en enda poäng på g-frågorna.. hmmmmm liksom =P )

3) Att åka storslalom är kul
Jag kanske kommer vara i Sälen när det är dags att åka till Klövsjö för årets SkidlärarSM i storslalom. Hade ju vart sjukt kul att åka, förra årets race i Kläppen var ju inget man vill ha ogjort direkt! Men samtidigt känns det ju lite larvigt att komma upp och åka med och sen inte vara duktig.. Det lär ju folk liksom förvänta sig om man glider in på ett bananskal och åker med upp! Plus att jag får mkt färre dagar i Sälen, och det är ju där jag vill vara egentligen. Ok, lite spännande att pröva klövsjö, men ändå.. Har fått två kanonidéer till extrajobb nästa vinter förresten!! Antingen i skidskolan på Vallåsen, eller som "reseledare" på JT eller Resdax och köra weekends till hemsedal/hafjell! Inte så bra betalt, men mkt skidåkning.. Och jag vill åka skidor! Är så abstinent nu va?! Ge mig snö och backe och skidor NU!!!!!!!!!

så som våren är som en sliten och bullrig luffare......

1) Ketchup tar bort smaken från vilken mat som helst
Perfekt om man har äcklig mat, eller bara är sugen på ketchupsmaken (den är ju faktiskt väldigt god, heinz ska det vara)! Sockerkicken får man på köpet!

2) Ibland kan man ju bara inte sluta skratta
Typ som igårkväll, när jag skrattade så jag trodde att jag skulle få kramp i magen och fick gå ut i köket för att lugna ner mig.... Eller när jag började asgarva samtidigt som jag skulle dricka cider i kärnantrappan - "delfinen" jaja så kan det gå.. Hade himla roligt igårkväll alltså, lite lugnare tentafirande än vanligt men himla bra!

3) Om man själv ställer krav kan man inte förvänta sig att få precis det man vill
Var på intervju på solresor idag, och sa att jag helst ville ha reseledartjänst...  Men då jag sätter upp kravet att jag kan arbeta 5/6-15/8 så får jag ju mer ta vad som finns! Så nu håller jag tummarna för en tjänst i barnklubben, får besked redan på fredag.. Spännande spännande! Isf är det Sicilien, Turkiet eller något annat ställe (kommer inte ihåg vad han sa..) som gäller i sommar =)


smaskens!


Första eftertentadrinken! (&inviger nya barskåpet =) )

riktig emmadrink detta!

Sommarprinsessan


3 cl Pisang Ambon
3 cl Licor 43

Fyll upp med mellanmjölk
Serveras i ölglas med, ca 7-9 isbitar så den blir riktigt kall

when I'm down, will you pick me up?

1) Förhoppningsvis blir det massa massa Sälen i vår!
tentan är avklarad, härligt, tror att det gick vägen = SÄLEN V 13!! skulle va så härligt, jag saknar det sjukt mycket. förhoppningen nu är att va uppe 10-20/3, 23-29/3, 4-14/4 och 23-26/4. hade vart så jäkla kul om det hade gått att vara uppe så mkt.. Man vet ju inte hur nästa säsong blir, så man får ju passa på att njuta av den här medans den är.. Nästa år kanske många av favoriterna är borta (fler försvinner ju för varje år), det blir ännu fler nya som man inte känner.. Och nu finns det ju gott om snö där uppe med.. Och Ida taggade mig lite på att köra fyran, hade ju vart sjukt kul. Hon berättade om nån instruktör som hon hade haft som hade fått henne att tycka att det var kul att hoppa.. Det skulle jag verkligen vilja lära mig! Får övertala nån att åka med mig och inspirera! För det som fattas i åkningen är mycket modet.. Och om jag lär mig att hoppa så kanske jag inte kommer tycka att det är så läskigt att åka fort och brant och allt vad det är?! (min alldeles egna om-man-klarar-en-svart-backe-så-tycker-man-att-de-röda-är-jättelätta-teori). Behöver ju utvecklas ganska ordentligt i åkningen om jag ska klara av att köra fyran. Teorin går ju alltid att plugga in, och att prata inför folk och förklara och se saker från olika synvinklar - det är ju vad min utbildning går ut på. Så åkträning åkträning åkträning. Och en del undervisningsträning. Skulle vara sjukt givande att gå lite praktik. Kanske ska kolla om jag kan göra det när jag kommer upp nästa gång? Hade vart skoj med! Få lite idéer och influenser från någon annan. När vi började jobba julen -06 fanns det ju inte direkt något utrymme för praktig...
Oj vad mycket framtidsplaner =) Har ju massa saker att klara av här först, framförallt essän... Det är det mest akuta. Förutom tentafirandet ikväll som ska bli jätteskoj! Ska käka thai, spela spel och dricka vin på vallgatan, ska bli riktigt skoj.

2) Det finns olika typer av belöning
Idag har jag belönat mig med att hinna baka bröd (jättegott! inspirerad av tjejerna på pärtvägen) och ta en cykeltur i skymningen =) Ser fram emot mitt badkar i lägenheten på Handelsmansgatan, tänk vilken sporre under de sista kilometrarna när man är ute och springer!!?

3) Våren är här!
Idag har solen värmt, himlen har varit blå och jag och Henke har suttit och solat! Solglajjerna på, brassestolen fram och en icke-skol-tidning i handen! Njutning. Sen har fåglarna och kaninerna (Helsingborg är fullt av kaniner) kommit fram med! Saknas bara att snön smälter och det blir lite varmt, sen är det vår här på riktigt! (mellantingväder är ju så tråkigt.. vill ha riktigt vårväder här och riktigt vinterväder i sälen, tack =) )


..

1) You always want what you can't have
Kanske därför man inte kan sluta tänka på sånt som man inte borde tänka på... Är det så enkelt? Att man bara jävlas med sig själv liksom och vill helt fel grejer?! Fan vad onödig man är mot sig själv isf.. Och hur slutar man med det då? Är ju lika bra att sluta tänka om det är så att man egentligen inte bryr sig om det utan bara bryr sig för att man inte kan få det.. (oj vad rörigt det blev, men det snurrar lite i huvudet, jag vill ju sluta tänka men det går ju inte för det bara kommer upp mer och mer i huvudet på mig och egentligen vill jag ju det men jag vet ju att det inte går och jag får skylla mig själv som fan)

2) Man ska läsa HELA instruktionerna innan man börjar
Det var fan det första de försökte lära en i hemkunskapen. Men gick det in i huvudet?! Nej. Men dagens soppa (som jag skulle vara käck, nyttig och ekonomisk att göra) blev helt okej trots att den kokade över för att jag inte rörde runt under uppkokningen och att jag inte hade någon mjölk att tillsätta (mjölken var ju steg 3 på instruktionen, palla att läsa så långt liksom...)...

3) Jag ska skaffa mig dygnsrytm
Det är målet nu efter tentan! Något i stil med:

8.00 Gå upp, käka vettig frukost
9.00 Gå till skolan/biblioteket/dra igång plugget hemma
Käka medhavd frukt och dricka vatten till förmiddagsfika
Käka medhavd lunchlåda
16.00 Lägga ner plugget och ta mig hem
Laga mat och pyssla lite hemma.
Fritid! =träna, göra vettiga saker som inte har med plugget att göra (typ skriva ansökningar till utlandsstudier, pyssla med novischeriet (kan man kanske göra på dagarna med.. lite iaf), träffa trevliga människor, flyttpacka....... (oj vilka sena kvällar det kommer bli om jag ska hinna med allt detta!)
Lägga mig i någorlunda tid på vanliga dagar, typ runt tolv kanske?

Skulle kännas så bra om man lyckades följa det, iaf delvis! Kanske man kan lyckas strukturera upp dagarna så att man använder viss tid till att plugga ordentligt, få ordning på kosten och träningen och hitta på ännu mer trevliga saker =)

..

1) Platserna är begränsade på SJs tåg
Så om man ska åka typ GBG-HBG en söndagskväll så ska man vara i tid (som jag var, grymt stolt!), annars riskerar man att få stå till Halmstad, och det är ju galet segt.

2) Min väska är för stor
Den får liksom inte plats någonstans, trots att den var mindre nu än när jag åkte upp. Fick specialplats i bussen och sen blev den stående i gången i tåget.. Hur får alla människor plats i så små väskor?! Jag förstår inte. Packa lätt är inte min grej! Lyckas aldrig tänka de där stegen i förväg och fundera igenom vad man faktiskt behöver...

3) Så fort man kommer till Sälen kommer man in i bubblan
Har inte sett eller läst andra nyheter än skidskyttenyheter på hela veckan. Hmm...

..

trippel idag (omskriven eftersom jag klantade mig och tryckte bort allt jag hade skrivit...)

1) Uppförsbackarna känns alltid längre än nerförsbackarna

Bokstavligt talat - när man är på väg upp till sälfjällstorget efter en tur i spåren..
Bildligt talat - ofta tänker man mer på det jobbiga än det som är bra. Man måste byta fokus till att tänka på de bra sakerna och kväva de dåliga!


2) Tystnad är lyx
Längst ut på myren på Gubbis, där det inte finns någonting, bara snö snö snö. Det är underbart! Quality time!!


3) Klädseln är halva grejen
Ser man proffsig ut så är man det. Typ i alla fall. Och appropå kläder var vi sjukt snygga på HC igår efter personalfesten på snö! (lite suddigt sådär så jag vet inte riktigt vilka som kom med.. men i fikarummet hade vi iaf en journalist, Malin Bayard, en engelsk fotbollsspelare, en klockren tjej, en elektriker, en vilsen man, Dynamit-Harry, en husmus, en clown och en joker, Robin från Batman, en milf, en från after dark, en skolflicka, en fånge, en afrokille, en urgammal aerobicsledare och en joggare.. vilka stjärnor!)

4) Man kan formulera saker på olika sätt

Exempel 1 - Man kan säga att vi har åkt tre mil med längdskidor idag, men inte PÅ längdskidor. De låg ju i bagaget typ 2,3 av de tre milen.... Men det behöver man ju inte säga!

Exempel 2 - Man kan vara jätteklumpig, som farbrorn som jag pratade med i spåret idag.. Mitt bland pratet om olika spår och vinden kläcker han ur sig "Ni ser ju lite bakfulla ut!!". Tack för den! Jag hade ju lämnat bakfyllan i stugan ju....

Exempel 3 - Man kan vara utklädd till joggare på p-festen, köra en uppvärmning tillsammans med en aerobicsinstruktör och bli lite upprörd över att folk larvar sig under stretchingen och utbrista "MEN SLUTA LIGGA UNDER STRETCHINGEN!!!!". Underbart!

5) Ibland reagerar man inte som man tror

Var kaxig som fan på dagen i torsdags och intalade mig själv att jag inte brydde mig alls, men jag hade visst lite fel där...

6) Ronja Rövardotter är en grym barnfilm

Och SVT är underbara som visar den när jag är jätteseg =) Härliga lillgamla kommentarer i stil med "Birk, livet är något fint som man måste ta tillvara på". Klockers.

7) Det är okej att bli omåkt av vasaloppsåkare
Och denna veckan kan man gissa på att många i spåren ska ut och åka vasan nästa vecka, så helt plötsligt är det okej att bli omkörd av ganska många =) Skulle ju inte vilja bli omåkt av någon "vanlig" åkare, hade blivit helt knäckt då ju!


8) Att prata med folk i affärer är skoj

Framförallt att se deras reaktion! Allt ifrån pizzagubben i hbg som tyckte att jag var dum i huvudet till Malins trevliga kollega i kolmårdenbutiken som blev glad för lite sällskap!

9) Det är kul att variera förfesterna =)

Typ att spela bowling, åka snowtubing och sjunga singstar eller att samlas i en källarlokal och leka lekar och sjunga "oh, ale ale - OH ALE ALE - a ricki ticki tumba - A RICKI TICKI TUMBA - a mucha mucha mucha - A MUCHA MUCHA MUCHA - aaaa i aaaa i aaiaaiaa - AAAA I AAAA I AAIAAIAA"


..

dubbla lärdomar idag, författat ifrån pärtvägen i sälen =)

1) Man vet aldrig var man finner studiero
Idag fann jag min i en tom stuga utan internet med vackra snöflingor som singlar ner utanför fönstret.

2) Spel är kul när man vinner
Och jag utklassade i båda omgångarna av Med Andra Ord idag, sjukt nöjd! Älskar att vinna!

3) 15,5 timme på buss&tåg går rätt fort
Skönt att åka nattåg så man sover bort mkt av tiden. Dock borde SJ lära sig att slå på värmen när tåget åker och inte tio minuter innan man kommer fram!!

4) Svensk öl är dyrt
Hallå liksom, billigaste flaket för drygt 200!?! Vad är det för något?! Gillar danska/tyska priser bättre, en stor fördel med att bo i södra Sverige!

5) Man blir dömd utifrån sin klädsel
I böckerna läser jag om att märken skapar identitet, men när jag kom hit igår fick jag lära mig att man blir dömd av andra grejer med... Hade nämligen på mig låga sneakers och låga strumpor som gjorde att mina anklar inte var så skyddade, och eftersom det var -15 grader var första kommentaren "Nämen - du ser ju dansk ut ju!"... Måste packa upp lite vettigare kläder till imorgon!

6) Säsongare är skönt folk
Avslappnat och "hakuna matata-attityd", var man än kommer. Jag älskar säsongslivet =)

you only get what you earn

om fem timmar bär det av mot sälen, ska bli så härligt! längtar bara tills bussen svänger vänster i rondellen, bästa vänstersvängen i världen!

1) Alla föreläsningar är inte värda att gå på
Som dagens "Inför tentan"-föreläsning, som borde ha hetat "Inför EN tenta", då den bara handlade om att tentaplugga i allmänhet och inte ett skit om tentan i nästa vecka. Lite bittert att man hade kunnat ta direktbussen upp till sälen i fredags istället för att köra hbg-hässleholm-stockholm-borlänge-malung-sälen idag. Menmen. Då hade jag ju faktiskt missat en riktigt bra helg, men ändå! Man kanske ska bli lite kaxigare och hoppa över föreläsningar till fördel för andra roliga grejer?!

2) Man kan lägga in nästan vad som helst i ugnen och det blir gott ändå
Eftersom jag åker iväg i nästan en vecka så fick man ju passa på att städa och rensa kylskåpet.. Hittade lite kyckling, bacon, potatis, morot, vitlök, lök och purjolök (ja jag gillar lök) och slängde in i ugnen med olja och kryddor. Sjukt gott. Man borde använda ugnen mer, det är ju så jäkla smidigt att bara fixa iordning nånting och lägga in det, så blir det klart av sig själv sen. Dock hade det varit gott med någon sås till =)

3) SM har en härlig hjälp-varandra-anda
Man har ju hört talas om juristprogrammet där folk sitter och täcker för sina anteckningar för att folk inte ska kunna ta hjälp av dem och därmed hjälpa dem på tentan.. Service Management är precis tvärtom! Så fort någon får tag på x-tentor eller sammanfattningar så mailas de ut så att alla till slut har dem, och om man har missat någon föreläsning är det självklart för andra att låna ut sina anteckningar så man kan skriva av! Det känns som en betydligt trevligare inställning än juristernas. När man senare ska söka jobb tror jag ändå att den med bäst personlig lämplighet snarare än den med flest vg kommer få jobbet, det viktigaste är bara att man får examensbeviset från skolan...

lalalalalalalife is wonderful

1) Det finns fördelar och nackdelar med allt
Dagens exempel är på kärlek: vill man ha personen nära eller långt bort? Om man hittar någon nära är det ju svinbekvämt att lära känna varandra. Man kan vara med varandra jämt. Men om man istället bor längre ifrån varandra så får man ju kämpa lite, och kämpandet gör att man kanske värdesätter varje möte mer? Och att det blir mer "kvalitet" på mötena, istället för att man slentrian-ses bara för att det är enkelt och man inte har något bättre för sig? Fast om man då vänjer sig vid att vara på distans ifrån varandra, hur blir det då om kärleken håller i sig och man helt plötsligt ska flytta ihop - kommer man palla det då eller saknar man distansen och att få vara för sig själv en del? Sen finns ju problemet om kärleken inte håller i sig utan försvinner - var vill man ha personen då? Om man är nära så är det nog svårare att bryta upp, då det är lättare att man mer eller mindre frivilligt stöter på varandra. Kan tära en del känslomässigt. Men om man är långt ifrån varandra är det kanske så att man glider ifrån varandra trots att man inte vill?
Det viktigaste är nog att kunna se båda sidorna av något, och att hitta fördelarna med situationen som man har för stunden. Man kan ju inte gå runt och oroa sig över att nackdelarna ska ta över hela tiden, så att man bara försöker se till att de inte gör det: se istället till att stärka fördelarna!!

2) Vill du ha lite bekräftelse eller utlandskänsla? Dra till söder!
Att gå på söder i helsingborg är något alldeles speciellt. Promenerade ner till bryggare idag, och man kände direkt när man "gick över gränsen" mellan norr och söder. Plötsligt är det mer rörelse, man hör människor och bilarna verkar också bli fler. Stämningen är lite öppnare och livligare, och det känns nästan lite varmare i luften. Skillnaden mot norra helsingborg (och större delen av resten av sverige med kanske?!) är påtaglig. Utlandskänslan förstärktes idag ytterligare när jag svängde in på en lite mindre gata och hade två korta, men väldigt överraskande konversationer:

Kille 1: hej
Emma: öö.. hejhej
Kille 1: tjena.... bra?
Emma: jotack, det är fint, hur är det själv?
Kille 1: nickar, och fortsätter sedan åt sitt håll

20 meter senare kommer en annan kille ut från en portuppgång
Kille 2: hello gorgeus, how are you doing?!
Emma: haha .. hmm .. haha .. (fortsätter gå och känner blickarna i ryggen)

Sånt händer ju bara inte i sverige! Framförallt inte på en söndagskväll?! Att folk vågar bara säga hej utan att det blir en hotfull stämning, och dessutom hinner slänga in en komplimang.. (kanske ska tillägga att jag inte direkt var mitt snyggaste jag och förtjänade någon uppmärksamhet där jag powerwalkade fram i mina löparskor, jeans, mystjocktröja, väst, pannband och vantar, allt härligt omatchat) Jag kan inte låta bli att dra paralleller till tiden när vi var på träningsläger nere i lloret de mar och fick diverse tillrop när vi joggade till arenan på morgonen.. Det var ungefär samma känsla idag! Söder är speciellt, rolig stadsdel.. Tyvärr händer det ju en massa skit där, men ändå, jag kan inte låta bli att bli lite fascinerad över hur stämningen kan skilja sig så mellan norr och söder när det bara skiljer några kvarter mellan ställena!

3) Det är bekvämt att ha någon som bestämmer åt en
Beslutsfattande är något jobbigt, det tror jag är något som finns liksom inbyggt i oss människor. Se bara på skolan, det var ju så mycket lättare när läraren sa åt en att man ska räkna 5 sidor i matteboken jämfört med nu när vi helt enkelt får en litteraturlista och ett tentadatum... Man får liksom inte lika mycket gjort då! Idag har jag njutit av att glida med på andras initiativ.. Fick ett meddelande i morse "promenad till willys?" - bara att skicka ett "ja" tillbaka och slänga på sig skorna och gå. Senare på dagen kunde jag inte bestämma mig för vad jag skulle göra av alla saker som jag borde göra.. Till slut frågade jag en kompis, och fick svaret "diska nu, och så går du ut och springer sen". Skitbra, funkade fint! Bra att liksom ha någon som sparkar på en lite! Målet är väl att bli såpass disciplinerad så att jag sparkar på mig själv, men till dess så är det inte fel med lite assistans!

..

oops, hann inte skriva igår så det blir en dubbel idag istället!

1) Vantar är bra att ha
Speciellt när det är -9 och man ska cykla!

2) Man bör ha strumpor ovanpå strumpbyxorna i stövlarna
Annars kan man få sjukt jobbiga blåsor på hälarna som blir värre och värre ju mer man promenerar på dem.

3) Det går att ta sig in på nation utan nationsleg
Om man har lite tur, är någorlunda nykter och ensam tjej bland massa killar så verkar det funka fint =P Men kanske inget man ska räkna med......

4) Billigaste falafeln finns i Malmö
Blev chockad och tyckte att falafeln i Lund var billig, men tydligen är det inget emot Malmös!

5) Lunds studentliv är något speciellt
Sjukt mycket valmöjligheter, alla studentanpassade. Utgång, föreställningar, resturanger..... Kanske läge att hänga där mer typ nästa år och så?!

6) Man kan ha en kanonmysig Alla Hjärtans Dag även som singel
Det gäller bara att ta tillvara på sina goa vänner! Inledde dagen med brunch, sightseeing och shopping i Lund med Joel och åkte sedan hem till Helsingborg och mysade med Maja, Vedde och Danielle innan det var dags att dra till Bryggare och träffa Dream Team för lite melodifestival, efterrättsknytkalas och tjöt innan kvällen avslutades med jobb på Villan. Dessutom har vädret vart underbart idag, bara det gör ju en lite gladare =)

lindvallen v8

som nu på morgonen vill jag att det ska se ut när jag rullar in på snöcentret på tisdag! och hela veckan med då! önsketemperatur är -2 och vindstilla =)





we'll paint by numbers

1) Språk bygger broar
De sa det på EF-intervjun imorse, och sen så fick jag "empiriskt bevis" för det när ebru stod och snackade med grabbarna på kebabking nu ikväll! Språk är kul när man kan dem.. Framtidsprojekt --> lära sig fler språk kanske??

2) Man ska vara förberedd för arbetsintervjuer
Varför inte förbereda sig på frågorna "vad är dina bästa sidor", "varför ska vi anställa just dig" osv innan man går på intervju? Man vet ju att de kommer!

3) Snackar man mkt så vet alla mkt
Och då får man mkt frågor. Kanske inte så smart alltid.

when we get there it better be glistering snow and sunny

1) Det är roligt att ha saker att se fram emot!
Intervju imorrn, till lund på fredag för utgång och sightseeing, sen kanske träffa maja, vedde och danielle på lördag, och så gruppdejt med dreamteam på kvällen, och på måndag bär det av till sälen!! Längtar så himla mkt, tycker så mkt om att vara där...! (men allt detta tänkande framåt tar ju tankarna från där de borde vara = i böckerna)

2) Tränar man inte så blir man otränad
Det visade ju sig himla tydligt på skivstångspasset idag.. Tror min långdragna förkylning börjar släppa, så nu är det dags att dra igång träningen igen. Mera friskis, jogging och sallader kanske kan hjälpa till att shape up inför sommaren?

3) Det gäller att vara förberedd när man ska på arbetsintervju
Har blivit förvarnad idag om vad de kan hitta på på reseledarintervjuerna.. Allt från karttest till att stå och hålla oförberedda välkomstmöten inför en grupp till att förklara vilken destination man skulle vilja åka till... Hej och hå, måste plugga lite för imorrn är det intervju för EF!! Hoppas det går bra......


bending over backwards just to try to see it clearer

1) Nagellack ska förvaras i kylskåp
Då håller de tydligen längre! Alternativet var att hälla i lite aceton och skaka =)

2) Det är komplicerat att söka utlandsstudier
Det ska passas tider och kollas upp kurser och skrivas långa jävla ansökningar med study plans och state of purpose och blablabla... Och det är bara ansökningen! Om man väl kommer in ska man ev. hitta nåt sätt att finansiera allt, hitta nånstans att bo, flygbiljetter, fixa nån som har lägenheten hemma och.......... GAH! Tur att det är ett tag kvar tills man ska åka, men första ansökningsomgången är nu snart och det hade ju inte vart fel att få en av skolans platser...

3) Studentlivet erbjuder frihet under ansvar
Och om man är en oansvarsfull jävel så innebär det att man kan lägga böckerna åt sidan och kalasa på en tisdag!

another fork stuck in the road

1) Singellivet bjuder på drama
Ibland är det roligt, ibland är det tråkigt. Som idag. Har lärt mig att bli dissad. Inte för att det var något allvarligt, men ändå. Har nog aldrig blivit dissad av någon som jag har brytt mig om förut. Ny erfarenhet. Kanske bra för mig? Lärt mig en läxa? Typ läxan att ta det lite lugnt och inte låta tankarna rusa i förväg. Nåt sånt. Måste säga att jag blev jäkligt överraskad iaf. När man liksom fick fel svar på frågorna och samtalet gick i en helt annan riktning än den man hade tänkt sig. Yeah yeah, life goes on. Tur att man inte kände människan ordentligt. Måste vara sjukt jobbigt att typ bli dumpad av någon som man har varit tillsammans med och tycker om på riktigt. Fy fan, det vill jag inte vara med om. Hoppas jag inte har gjort mina ex för illa under åren...... Har nog inte riktigt tänkt mig in i deras situation.

2) Vänner kan man lita på
Riktiga vänner finns kvar, oavsett vad som händer. Idag har jag bl.a. vänt mig till några ganska nya vänner, eftersom de är mest uppdaterade om dagsläget. Skönt att få lite stöd, och känna att det finns personer här nära mig som man kan lita på.. Ska passa på att dra en vända ner till joel i lund fredag-lördag med, ska bli riktigt skoj. Jag måste lära mig att uppskatta härliga vänner mer. Det är dem man ska lita på. Tycker om er =)

3) Om man klyftar kiwin så blir den väldigt mkt mer lättäten
Istället för att halvera och äta med skit och grejer så gör man klyftor som av en tomat och äter ur. Jättesmart, tyckte jag när jag kom på detta i morse.

nu går vi vidare i livet, med ytterligare några visdomar i ryggsäcken......

give me love give me love give me love to give to others

idag har vart en riktigt seg dag, schleten sen igår, men det var gårdagen lätt värd!

1) Självdisciplin är jobbigt
Allt från att plugga ordentligt till att låta bli mobilen till att inte bara käka glass bara för att man kan och är sugen....

2) Statyer och formklippta buskar är läskiga
Vem fan kommer på idén att klippa sina buskar i gris-form?! Seriöst?! Och att ställa en tre meter hög Tycho Brahe-staty mitt ute i en mörk park, det är ju som gjort för att skrämma folk!

3) Pannkakor är gott
1 del ägg, 1 del mjöl och 2 delar mjölk, blanda och stek. Underbart gott.

lite tuffare, lite coolare atmosfär

oj vilken lång fest det blev idag. startade igång med fördrink hos cissan vid 14, fortsatte till förfest hos emma, därefter till rubikskubfesten i dösjebro, sen missade vi tåget och fick skjuts till helsingborg där vi drog till zoobar, tempel och kebab king, och avslutningsvis hem till lägervägen för lite eftertjöt. nu är klockan fem. man kommer ju inte vara dåligt sliten imorgon.

1) Lagom full = lång fest
Blir man fullare pallar man ju inte att kalasa så länge! Good shit med middag mitt i festen, var nog jäkligt nyttigt!

2) Det ska va mycket vitlökssås på kebaben
Annars är det inte samma sak

3) Man ska va snabb när tågen stannar
Risk att man missar dem om man typ larvar sig och köper biljett och sånt och sen försöker trycka på öppningsknappen för att komma in.


colours of the wind fortsättning!

blev lite ändringar från förra inlägget, men så här snygg blir jag iaf ikväll! matchar rubiks kub riktigt bra!

nu kör vi ! in i dimman!


colours of a wind

eller nej, colours of a party är rättare!!

ikväll är det rubikskubfest, vi ska röja sönder dösjebro! laddar upp med att måla naglarna i (nästan) alla rubiks kubs färger. resten av outfiten blir gula ballerinaskor, orange tights, röda shorts, gul/blått linne & svettband, vit/blå tröja och gröna örhängen. sjukt läckert!



put up a smile before you close the door

1) Offrade skidtimmar fås igen i tentapoäng
Fan va gött, tentan gick sjukt bra, fick tillbaka den idag. Skönt att känna att man får igen något när man har ansträngt sig, satt faktiskt ganska många timmar vid jul när jag hellre hade vart ute och glidit i backarna.. Men sen är det ju grymt jobbigt när folk börjar fråga en vad man hade för poäng. Gillar inte att prata om exakta poäng och betyg och så.. Vill ju gärna veta hur det har gått för folk, men mest intressant är ju att veta ifall de är nöjda med resultatet eller inte, utifrån deras egna mål. Men man vågar ju knappt fråga eftersom man kanske får tillbaka frågan "men HUR MÅNGA poäng fick du?!" - och när man då svarar 28,5 av 30 så låter det ju bara sådär.. Då verkar folk inte riktigt tro att man är intresserad av och tycker att deras resultat är bra alls. Få som liksom svarar på ett bra sätt på det! Likadant är det med gymnasiebetygen - har nog bara fått en vettig reaktion på mina genom tiderna.. Lyckades inte slingra mig ur frågan hur många poäng jag hade fått, så jag svarade och försökte sedan släta ut det genom att förklara att frölunda är tidernas slappaste skola där lärarna är glada och delar ut höga betyg om någon bara är lite trevlig och visar intresse. Snacka om att jag blev förvånad när jag fick reaktionen "men sluta släta över det och var stolt för det, det är jäkligt bra jobbat, var nöjd med dig själv!!" istället för den förväntade "åååå herre jävlar, hur lyckades du med det brainy?!". Sjukt skönt var det att få någon annan reaktion! Annars är det mest min familj som jag får lagom respons från. Skrev sms till mamma idag med resultatet och fick tillbaka "Snyggt jobbat". Punkt. Rätt skönt.

2) Jag lyckas alltid hamna på de slappaste ställena - eller?
Högstadiet på Skälltorp. Gymnasiet på Frölunda. Träning i Kville. & nu Service Management i Helsingborg. Det är ju inte Samskolan, Sigrid Rudebäck, Ullevi och jurist på Handels i Sthlm direkt. Väljer jag de lite slappare alternativen eller blir det bara så? Inte så att jag tror att det jag har gjort har vart sämre egentligen.. Men om man kollar på hur mycket vi har att göra jämfört med folk som pluggar andra grejer nu så undrar man ju! Lär vi oss mer "kvalitétgrejer" eller, för vi har ju inte alls lika mycket text som andra? Och alla andra har alltid en massa avancerade grejer att prata om när man frågar vad de läser. Vad läser då vi? Just nu om olika konsumtionsmönster, varför man väljer att konsumera som man gör. Hur avancerat är det, egentligen? Eller lär vi oss mer än vad vi tror i analytiskt tänkande och så? Jag får hoppas det i alla fall...
Alternativet är att det bara är så att folk är bra på att berätta om sina saker som jättesvåra och avancerade. Vissa låter ju som att de alltid har det jättejobbigt och jättemkt att göra och allt vad det är. Det kanske beror på vem man är mer än vad det egentligen är? En kombination kanske...

3) Vila blir ofta sömn
Skulle vila i förmiddags. Sov i två timmar. Skulle vila i eftermiddags. Sov fyra timmar. Hallå eller, lagom smart.. Ska bli intressant att se om man kan sova i natt! Om jag kan det så var det nog bra för mig att sova på dagen, har ju känt mig lite trött och sliten (&förkyld) de senaste dagarna, kroppen kanske behöver lite sömn för att komma igång igen? (och komma igång ska den ju, imorgon är det rubiks kub-fest, kommer bli grymt)

men när solen går upp är vi långt härifrån

pallade inte att skriva när jag kom hem från utekvällen igår så det blir en uppdatering nu istället (men eftersom jag fortfarande inte riktigt har nyktrat till (a'la bad gastein) så räknas det ju nästan fortfarande som igår, eller?!)

1) Banan+kiwi+kokos-->in i ugnen=gott
Så jäkla god frukost! Egentligen ska det vara vit choklad på också men man får ju försöka hålla det lite mer hälsosamt när man kallar det frukost =) Har njutit av att äta jättejättemycket frukt nu efter att ha burit hem det i snö"stormen" i förrgår.. En clementin här, lite ananas där, ett äpple till föreläsningen..


2) Nässpray räddar
Varför köpte jag inte det med en gång när jag kom hem?! Så uppfriskande att kunna använda näsan igen!! (fast man ska passa sig för att prata i mobilen på apoteket, blev utskälld av kassörskan idag....)

3) Villan är kul, men i lagom mängder
Studentpuben är ju roligt de första 2-3 timmarna när man är stimmig och springer runt och hänger med folk hit och dit, men efter ett tag får man ju nog och får dra vidare eller hem!


i didn't loose my mind, it was mine to give away

1) Besök är en bra anledning att städa
Sjukt smart att bjuda in folk, då får man ju en anledning att fixa lite i lägenheten! Plus att man får trevligt sällskap (som av chrille ikväll =) )!

2) Man behöver inte så många vilodagar
Är astaggad på fest imorrn! Har ju inte kalasat sedan i fredags =P Det är ju länge i det liv man lever just nu..... Så imorrn blir det (kanske förfest) - turning - mellan/inflyttningsfest - villan?! - vidare??. Let's rock this town =) Har inte vart ute i HBG på flera veckor nu ju, missade förra helgen pga förkylning och veckan innan pga att jag var i Karlstad, så nu är det dags!

3) Det är jobbigt att inte kunna andas genom näsan
Man ser så rolig ut, som en fisk, när man sitter och andas genom munnen! Och när man sitter i skolan och snyter så man har en stor hög med papper framför sig... Hmm, tveksamt roligt.

now all I can think of is the snow and the sunshine

1) Att sakna tar tid
"now all I can think of is the snow and the sunshine" och allt annat som hör Bad Gastein till, framförallt när folk börjar lägga ut kort på facebook som man naturligtvis måste kolla igenom och kommentera och greja...! koncentrationen är = 0, hej och hå vad det går med plugget då... när man sitter och drömmer sig bort så får man ju nada gjort! lyckades få mina poäng på delmålskontrollen i alla fall, gott det, 5 p mindre som man måste ha på tentan!!

2) Man borde ha en spontanpåse i hallen
Internskämt =P

3) Skriva är roligare än att läsa
Roligare att göra något kreativt och få tänka själv istället för att bara sitta och mata in saker i hjärnan! Kanske därför jag gillar prov och redovisningar och sånt (som ingen annan gillar), för att man blir satt under lite press och får tänka efter! Finns det några såna jobb kanske? Skulle vara schysst! Var åtminstone mkt roligare att skriva delmålskontroll III (som jag dessutom lyckades rikta in så att jag fick skriva om mitt favoritskidmärke) än att läsa en artikel om olika teorier om konsumtion. Ska bli skoj med essän vi ska skriva sen efter tentan! "Konsumera dig svensk" eller nåt liknande ska den heta, och handla om hur andra etniciteter väljer att konsumera för att passa in eller särskilja sig från det svenska samhället. Jätteintressant kommer det bli, tror gruppen kommer funka kanon med. Och att jag kommer kunna åka skidor under arbetets gång :D That's the best part about it! Åtminstone en vecka ska det nog bli!

..

lite försenat kommer måndagens lärdomar!

1) Bussen till Köpenhamn går jättefort
Man kan vara där 2 timmar efter att man bestämmer sig för att åka, sjukt kul!

2) Bostadsannonser på Blocket funkar
Inte för att jag fick min därigenom, men en tjej hörde av sig och så gick Jossan och kollade på den så nu ska hon flytta in där! Är faktiskt jättemånga som har hört av sig, bra sätt att skaffa andrahandskontrakt.... Hoppas på att kunna hitta nån där som vill ha min lgh i sommar med!

3) Det är sjukt störigt att känna att man inte kan
När man är en gräslig tävlingsmänniska är det hemskt att känna att någon är bättre på något än man själv.. Vad är då alternativen? Antingen att acceptera att man inte kan vara bäst på allt, eller att bli bäst på allt. Hmm. Svårt beslut där, man kanske får mixa lite =)

living the dream in bad gastein

denna veckan har vart alldeles u n b e l e i v a b l e

sjukt bra

vet inte vad jag ska säga, är helt uppe i det blå =)

vi ska se om jag har lärt mig tillräckligt i veckan (och om jag kommer ihåg allt haha) 3 x 7 = 21 lärdomar, då kör vi..... detta kommer bli sjukt långt!

1) Puderåkning är jäkligt härligt
Har inte åkt ordentligt puder innan denna veckan. Nu är jag helt såld. Så skönt när man får in flytet och bara studsar fram i lätt lätt lössnö... Vrider lite lätt så att skidorna gör runda fina svängar, men att man ändå håller upp "floatation speed" =) Har haft riktigt tur med snön denna veckan! Åkte pist i tisdags och kikade på Bad Gastein och Bad Hofgastein, och gled ut lite i offpisten och kände på det. Sedan dumpade det typ 40 cm under natten! Fan vad vi öste i offpisten i BG, fanns orörda bitar hela dagen!! Trots att det var hur lättåtkomligt som helst. Wunderbar. Kalle hittade ett kanonfint hopp med, landning i massa snö, gött som fan, trots att jag inte brukar gilla att hoppa! Hittade dock inte tillbaka dit sen.... Torsdagen körde vi i Dorfgastein, mest i de fina pisterna med mjukt o fint underlag.. Saknade dock offpisten, så vi drog till BG och körde några åk i gårdagens fina offpist - och det fanns fortfarande fina ställen! Grymt! På fredagen drog vi till Sportgastein som hade haft stängt sen dumpet på tisdagsnatten... och fy fan vad fint det var!!!!!! Första åket var helt otroligt, precis under kabinbanan hittade vi orörda linjer och åkte. Det var så mkt snö att det sprutade upp i ansiktet på en så man knappt kunde andas!! Helt galet! Redan innan hade vi vart lyriska över snömängderna, men detta var bara tokigt bra. Fortsatte att åka hela förmiddagen innan vi (tyvärr) var tvungna att åka därifrån. Drog några åk på Graukogel med på eftermiddagen, härliga backar. Offpisten under liften såg lite uppåkt ut, så det blev aldrig av att vi åkte den.. Kanske man borde ha gjort ändå? Jag borde sluta fega. Sista skiddagen körde vi iaf tillbaka till Sportgastein, så bra... Åkte pist på förmiddagen, riktigt goa pister som var lite kuperade och mjuka och fina... Sen satt vi och spanade från liften och hittade ett område som såg fint ut. Åkte dit, och oj vad fint det var. Snön glittrade tokigt mycket, och i luften var det nånting (typ snö som inte såg ut som snö) som gjorde att det glittrade där med. Och orörd snö, lätt och fin........ Gah, sånt får man ju bara inte nog av!! Sen kom man fram till ett lite halvsegt parti med staket som man fick ta sig runt, men efter det kom en jättefin bit som gick ner till mittelstation.. Galet bra. Gjorde två åk, sen var mina ben tyvärr helt döda, orkade knappt svänga mer, så då kände jag att det inte var någon idé att åka mer.. Men de sista åken gav mersmak, "som fan" som vi säger haha!

2) Jag är dåligt skidsällskap till mig själv
Helt seriöst, är det friskt att åka och coacha sig själv nerför backarna hela tiden?! Det är fan inte kul iaf, jag måste lära mig att bara åka och inte tänka så mkt! Man kanske kan söka pengar för detta, "arbetsskada"?! Vissa åk har det gått, men för det mesta hör man rösten i huvudet som säger att jag borde få ut vikten mer på ytterskidan, få båda skidorna längre ut från kroppen, jobba mer dynamiskt och runda upp svängarna bättre än jag gör. Hallå liksom. Tur att ingen hör en när man tänker så när man åker nerför världens finaste backar. Skärpning, börja bara njuta istället!

3) Man behöver inte sova mer än 2-4 timmar för att palla dagarna
I alla fall inte på en veckas semester. Dagarna flyter på ändå. De flesta dagarna i Bad Gastein har börjat med uppstigning kl 7, frukost och fixning och ut i backen/bussen 8.30. Sen skidåkning, lunch, skidåkning. Happy hour på afterskin började 15.30, så det försökte man ju tima in, men när det var för fin åkning så blev det lite senare.. (har myntat ett nytt uttryck, "direct after ski", för dem som verkligen går direkt från backen och in på afterskin utan att gå hem och byta till skor och sånt larvigt innan). Efter afterskin var det middag runt sextiden, sen drog festen igång på riktigt (ibland avbrutet av en liten powernap). Kalas till tretiden, sen upp igen vid sju. Lovely life =) (lite farligt dock att man oftast fortfarande var full på morgonen så de första åken kanske inte var helt nyktra.. men det gick ju fint iaf!)

4) Öl funkar riktigt bra
Är riktigt stolt över mig själv, har typ druckit mer öl i veckan än jag har gjort sammanlagt innan! Ljudet av när man öppnar första burken sätter liksom igång partymänniskan i en efter denna veckan =) Så soft att sitta i backen med en öl i handen, vin funkar liksom inte riktigt där!

5) Sten är inte bra för belagen
Har riktigt fula repor i mina skidor nu.. Måste försöka fixa dem nästa gång jag kommer till sälen, kommer nog få smälta i belag och så i dem =( Men men, all offpist man testar kan ju inte vara bra, och man måste ju våga åka för att hitta de bra ställena! Hemskt bara när man hör ljudet av sten mot skidorna....

6) Det går att förstå (vissa) danskar
Man får blanda svenska, danska och engelska, så går det riktigt bra sen =) No more comments =P

7) Skidorter är underbara
Det är så skön stämning på något sätt. Alla delar skid-&snöintresset, folk är där för att ha trevligt så inga är dryga mot varandra. Varför kan det inte vara så överallt? Krävs det en semesterort för att få upp den stämningen? I så fall ska jag nog bo på en semesterort i framtiden.. Ska bara hitta rätt ställe först!

8) Det är dyrt att använda mobilen utomlands
Man är ju van vid att skicka gratis sms och att det inte kostar så mkt att ringa, så man använder ju telefonen därefter.. Det blir lite dyrt sådär =/ Menmen, vissa måste man ju bara skriva till =)

9) Hemresan känns alltid som att den går fortare än ditresan
Är det för att man kan vägen? Eller för att man bara är så död att man sover hela vägen??!

10)  Det är trist att inte ha en egen kamera
Jävla teknik igen. Även om man kommer få alla andras kort så är det ju ändå kul att ha korten som är tagna från ens egen synvinkel liksom! Det är ju inte så att man har vart med en person hela veckan så att den personens kort är "rätt" för en själv... Jag får välja ut bilder från alla och sätta ihop en egen version =)

11) Man bör ha slutstäd på resor
Det var sjukt skönt att bara lämna vårt ostädade rum igår. Golvet och bordet var ju typ ingrott av öl, shots ("gajol, mintu eller fisk?!") och chips. Grisigt värre. Tur att vi som bodde tillsammans inte var så petiga av oss =)

12) Alla låtar finns inte på youtube
Veckans låt, "Heading for the mountains" finns inte på youtube. Sjukt jobbigt! Den vill man ju lätt ha! Har vart så gött att sitta och lyssna på trubaduren på Haeggbloms (Jens (?!) som var med i idol) som drog den.. Satte sig ordentligt på hjärnan, åkte runt o sjöng på den hela lördagen =)

13) RÄTTELSE: Alla låtar finns inte på youtube, men myspace har det mesta
Var ju tvungen att leta lite till och hittade låten :D Myspace kanske man borde använda mer!
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=441867114

13) Klena benmuskler är dåligt för åkningen
Sista dagen lät jag liksom bli att åka mer fin åkning för att mina ben inte pallade. Det är fan inte helt okej. Gymmet nästa.

14) Satsar man bara så går det ofta bra
Har sett många denna veckan som egentligen inte är särskilt duktiga, men som ändå tar sig ner bra både i och utanför pisten bara för att de satsar. Jag måste ju ta och våga lite mer. Hur gör man det? Behöver ta bort lite spärrar ju =)

15) Det är skillnad på svenska fjäll och alperna
Jäklar vad fint det var där nere. Varför har jag inte vart där innan?! När molntäcket sprack upp nu de sista dagarna var det bara berg och snö överallt.. Och vilket berg man än kollade på såg man ställen som hade vart finfina att åka på! Men då krävs det helikopter haha.. Liftsystemen var så fint uppbyggda med, att det inte var lift och pist överallt utan att de faktiskt hade låtit mycket vara naturligt. Vackert vackert. Sjukt bekvämt med alla gondoler och sittliftar med, har inte åkt ankarlift på hela veckan tror jag!

16) Sol är bra för humöret
Nu ska jag inte klaga på när det snöar, för det var underbart att det gjorde det de första dagarna. Men när vi åkte gondolen upp på Sportgastein i fredags och helt plötsligt kommer igenom molntäcket och får sol och blå himmel, då blev man fan lycklig. Alla i liften bara satt och log och skrattade! Så jäkla kul! Sedan sjönk molntäcket neråt (bokstavligt talat, vi såg molnen liksom glida ner i dalen!), så när picknicken började vid halv ett så sken solen på Graukogel! Härligt var det, satt och åt, drack och solade i flera timmar! Slängde in lite ramsor (typ "va sa tant? hon sa o a badgastein hon sa o a badgastein" och "alla heter kent i helsingborg") och danser (typ "komm hol das lasso raus" och kycklingdansen eller vad den heter), och bara mådde bra. Riktigt nice. Sedan var det sol hela lördagen med, inte fel att sitta på uteserveringen på mittelstation då!!

17) Det är så skönt att ha en egen lägenhet
Att komma hem till sig själv, bestämma när man ska prata med någon och inte behöva sätta sig ner och prata med föräldrarna och så det allra allra första man gör när man kommer. Me like =)

18) Bara för att man är där man borde behöver man inte göra det man borde
Det verkar som att de som inte var med i BG har tagit det ganska så lugnt med pluggandet de med, skönt det, då ligger man ju inte lika hopplöst över som jag trodde att vi skulle göra! Men nu är det dags att ta tag i sig själv, det är tre veckor till tentan, och sista veckan lär jag vara i Sälen. Då vill jag ha så lite som möjligt kvar att plugga.

19) Semester måste man unna sig lite då och då
Jul och nyår var ingen semester. BG 09 var. Lördagen i Karlstad var. Man behöver komma iväg och bara inte ha något viktigt att tänka på alls, utom att ha det jävligt bra. Det har vi gjort bra i veckan. Läste en artikel på väg ner, men sen har jag inte brytt mig om plugget eller allt annat viktigt alls. Så skönt! Tror man behöver det för att inte slita ut sig med det man håller på med.

20) Bad Gastein-tips!
Skidåkning: Bad Gastein är lättåtkomligt eftersom man inte behöver åka buss dit. Backen under mittelstation var inge vidare, uppåkt och jäkligt eftersom allt åker ner där, så det är bättre att ta liften ner. Vi åkte skön offpist på skiers right från den stora liften. Stort område, och så går det att åka skidor till Angertal där man tar sig upp till Bad Hofgastein. Där fanns längsta backen, 10,4 km, skön! Men åk inte hela vägen ner, bättre att svänga av till den stora gondolen! Dorfgastein var jäkligt gött med, lite kortare backar så man kunde åka en hel utan att dö i benen... Sedan hade vi ju Sportgastein, klar favorit framförallt för att vi hade så jäkla bra offpist där! Vågade tyvärr inte köra baksidan, det får bli en annan gång... Graukogel hann jag inte se så mycket av, testade bara en backe som var jäkligt fin! Haha sen åkte vi lite opistad backe ner med, men där tappade reiseleiter sin skida så upplevelsen av den backen var mest att gå runt och sticka ner stavarna i backen....
Utgång: Afterskin på Haeggbloms, sen är det ju Silverbullet, Gatz och Blockhäusel som gäller!
Käk: Bästa kebaben precis brevid Shell, käka inte vitlökssåsen om du har tänkt ragga bara, den är god men mkt mkt vitlök i.....
Till sist: Det är bara att bita ihop. Du vill varken missa festen eller skidåkningen, så man får skära ner på annat istället!

21) Det är jobbigt att komma tillbaka till verkligheten
Helt plötsligt ska man ut ur bubblan och börja göra något vettigt igen. Fixa med allt med nya och gamla lägenheten. Jobb. Skola. Gaaaaaaah. Packa upp får bli första steget i alla fall.

Puh, nu ska jag ta tag i mitt liv

RSS 2.0