Måndag v36

äh, jag pallat inte  riktigt. faddrarna är grymma. nollorna är grymma. novischeriet, ni knäcker allt. ses imorrn.
puss

Studentekonomi

Vad får man för 80 SEK?

1½ öl på krogen

eller

4 öl på Villan
(om man väljer Kvällens öl)

eller

4 paprikor, 2 gurkor, 2 knippen rädisor, 1 purjolök, 1 salladshuvud, 6 tomater, 5 morötter, 5 bananer, 2 meloner och 7 äpplen på GA torget


De säger ju att studenter är fattiga... Men är det kanske inte mer en fråga om prioritering..?!




Söndag v34

1) Har man gjort något dumt får man stå ut med att hånas lite
Typ om man har trillat ner för ett staket så man får åka ambulans, eller om man har spytt ner madrasser som någon tänkte sova på eller så. Då är man fan värd lite hån. Men sen får allt gärna glömmas bort =)

2) Man kan inte steka med en slickepott
Den smälter så att det luktar plast i hela köket.

3) Ugnspannkaka är skitbra
Går mycket snabbare att göra än vanliga pannkakor. Gör bara smeten och stoppa in i ugnen. Klart på en kvart eller nåt.



bjuder på ett kort från sent sent igår kväll =P



missa inte Jannes utförliga redogörelse för hur man duschar på

<object width="320" height="240" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="
http://www.facebook.com/v/126982701395" /><embed src="http://www.facebook.com/v/126982701395" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="320" height="240"></embed></object>

eller

http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=126982701395&ref=mf

(jag förstår mig inte på sånt här)

Lördag v34

oj vilken lördag. dags att avsluta den snart...

(hade jättebra idéer på vad jag skulle skriva här men de försvann så jag improviserar istället)


1) Vissa människor hamnar verkligen fel
Träffade ett par där killen hade blivit misshandlad på väg hem ikväll. Fy fan. Han var blodig i halva ansiktet. Inte okej alls. De hade ju hamnat helt fel, hon var arbetslös och han jobbade men hade suttit i fängelse innan, och bråket hade startat med att de hade bråkat och slagits lite och sen kom några och skulle försvara henne och sparkade honom i huvudet så att ögonbrynet sprack. Sånt finns inte riktigt i min verklighet, hur fan hamnar man där?!

2) Förkläden är bra att ha
Man sölar faktiskt ner sig mycket mindre om man har dem på sig, även om man ser lite rolig ut.

3) Om man ska prata framför folk är det viktigaste att våga
Skulle helt plötsligt presentera nollningen för 40 pers idag. På engelska. Hej och hå, tror att det gick ok ändå (märkte du att det rimmade?!). Man behöver inte prata klockren engelska, att försöka och vilja är mycket viktigare.



Hannah håller välkomstmöte för våra internationals!

jo...

...ibland saknar man Kreta lite extra. Till exempel

  • När sötnosarna där nere lägger upp härliga bilder på facebook.
  • Varje gång man ser något som är därifrån, t.ex. en påse med Montepno-tryck, kläderna från Berschka, olivoljan från Kolymvari som står i köket.........
  • Om man spanar in väderleksrapporten och den visar såhär:



Vad skulle man välja liksom?!
 
Fast HBG är fan fint det med. Idag blir det kalas med svensk buffé (= mix av kräftskiva och midsommarbord) med de internationella studenterna. Jag ska inte klaga!

(men ibland saknar man bara ;) )


Fredag v34

1) Tom Sturridge är en sötnos
Bara spana in honom! Såg honom i sjukt roliga och söta filmen The BOAT that ROCKED ikväll, underbar, se den. Massa bra musik och härliga karraktärer. Och så Tom då ;)



"Midnight-Marc" delade med sig av raggningsknep också: Vara mystisk och inte säga något för att bygga upp stämningen, och sedan säga "Nå, hur blir det?!" ("works every time"). Kanske värt att prova? =P


2) Man blir glad av god service
Framförallt när man är lite servicenörd för att man pluggar det... Men på nyöppnade Café Krook vid stadsparken var de riktigt riktigt duktiga! Fin inredning (underbar toalett), personlig & trevlig personal ("säg till om mjölken är slut!")  och ett generöst förhållningssätt (påtår och provsmakning av deras bröd, de kom ut och frågade om vi ville ha flera gånger medan vi var där)! Sånt gillar vi, där lär man dricka te fler gånger!

(gillar svaret på frågan "Har ni frappe?" också: "Tyvärr, jag hade gärna velat servera det, men vi har ingen ismaskin så det går inte..."! Så sött med så ödmjuk personal!)


3) "Vem behöver kardemumma och bullformar?"
Vi fick improvisera lite lite granna på bullbaket idag och ersatte kardemumman med extra kanel ("det är ju ändå KANELbullar") och klippte till egna formar. Tillsammans med lite extra fyllning ("ska man ändå göra bullar kan man ju göra riktigt goda bullar") blev det sjukt gott. Dessutom bäddade det ju för skämt som "jag har en bulle i ugnen" som ledde till "jag har 36 bullar i ugnen" och, ja, det blev mycket skratt till slut. Riktigt fredagsmys =)


tveksamt..

Även solen har sina fläckar och nu har friidrottslandslaget schabblat med uttagningen till finnkampen. GP (http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=513720 , nu börjas det med källhänvisningarna igen..) skriver:

Uppdaterad: 2009-08-27 12:52


Bild: Bildbyrån

Klar för Finnkampen - ströks

I lördags kvalificerade sig Ullevis Moa Larsson till Finnkampen. Två dygn senare ströks hon av sin egna förbundskapten.
- Jag mår jättedåligt. Landslaget är ju min stora dröm, säger Moa Larsson till GP.

 I lördags ställde sig Moa Larsson, Ullevi FK, på startlinjen på Slottsskogsvallen. 100 meter häck och en möjlighet för henne att i observationstävlingen kvala in till Finnkampen - så var det i alla fall sagt.
Larsson blev tvåa i loppet, efter redan nominerade Emma Magnusson, och fick på plats beskedet att hon var klar för start på Ullevi i helgen och några dagar senare (måndag kväll) ringde förbundskapten Stefan Olsson och bekräftade nomineringen. I tisdags hörde Olsson av sig igen och förklarade att han efter moget övervägande hade ändrat sig.
- Jag blev förtvivlad och bröt ihop. Att bli uttagen, för första gången, var stort för mig, säger Moa Larsson som av förbundskaptenen erbjöds en plats i truppen, men valde att avstå.
- Det hade ju inte känts bra att vara med där utan att få springa.
Stefan Olsson är den förste att beklaga det inträffade och tar på sig det fulla ansvaret. Precis hemkommen från VM i Berlin och i måndags kväll, förklarar han, hade han inte hela situationen klar för sig och fattade sitt beslut med bristfälligt faktaunderlag. I Vaasa, Finland, tävlades det nämligen också i helgen (nordisk 19-årslandskamp) och ovetandes om vad som hänt i Göteborg ställde sig Elin Westerlund, KA2 IF, i söndags kväll på startlinjen. 100 meter häck och en möjlighet för henne att kvala in till Finnkampen - så var det i alla fall sagt.
Westerlund blev trea på låga 14,06 - drygt tre tiondelar snabbare än Larssons lördagslopp - och var övertygad om att hon sprungit in sig i truppen.

Peter Pettersson Kymmer

031-62 41 74

Det verkar ju som att både Moa och den andra tjejen har fått samma besked fast på olika håll... Och det går ju inte att ge båda platsen! Klantigt hanterat från början, och det är klart att den som inte får platsen blir väldigt väldigt sårad. Men vad gör man? Man får ju hoppas att friidrottslandslaget kommer på ett lämpligt sätt att be om ursäkt på. Frågan är ju bara om det hjälper, Moa verkar ha bestämt sig för att sluta friidrotta i ren protest, sjukt synd.... Läs Moas blogg på http://teampalmas.blogg.se/  ...

Vad kallar vi folk som håller på såhär? "ååååååå SOPA! IDIOT! BONNJÄVEL! LEE BAXTER! TOMMY SALO! OLOF MELLBERG! FREDRIK HELLMAN, OCH HANS BRORSA!"


Torsdag v34

1) Även bekväma klackskor gör ont
Om man står upp i några timmar får man till slut jättejätteont, ischa. Har lovat mig själv joggingskor hela dagen imorgon.

2) Listor is the shit
Älskar att jobba efter listor. Att tänka efter vad man ska göra, sen göra en sak i taget och bocka för det som är klart. Me like.

3) Man utbildar sig bl.a. för att slippa slavgöra
Typ att sitta och klippa papper i bitar och sen klistra ihop dem som jag har gjort idag. Såna grejer ser jag fram emot att kunna delegera......


mingelmys på bryggare idag! riktig reunion efter sommaren =)

Onsdag v35

1) Likör 43 och blåbärssoppa är inte alls särskilt gott
Vet inte om jag gjorde fel (man kanske ska ha färdigblandad blåbärssoppa?) men det var fan inte bra alls. Bojkott på det!
 
2) Att klä ut sig är roligare att göra tillsammans
Att stå där själv framför garderoben och försöka fundera ut något fyndigt är inte särskilt skoj.. Men när man sitter några stycken över en lunch och bestämmer utklädnad så blir det helt plötsligt jätteroligt! Vi kommer vara döläckra i nästa vecka, tisdagen är en favorit...

3) Det är livsfarligt att ha godsaker i närheten
Man bara äter upp dem ju.... Idag fanns det fika på kårrummet, väldigt gott, hela dagen. Ajajaja då hjälper det inte mkt att man har sprungit på morgonen!

MoraNisse
tvek på det här..

Winnerbäck <3

Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen (digipak cd)
"tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen" kommer 21/9


nya låtarna! lyssnalyssnalyssna!
http://www.youtube.com/watch?v=Kz68tWFMTY0 "Från kylan in i värmen"
http://www.youtube.com/watch?v=DUpS7ZChYzo "Jag får liksom ingen ordning"


FAVORITBITAR:

Lite slit är jag värd
Några fraser är jag värd
Ljug om du behöver
det gör ingenting

Du är bättre än du vet
Mycket större än du vet
Men det klär dig att du tvivlar på din duglighet
Det gör man där vi kommer från

Jag kom och tänka på det nu
Kanske för att det är så tyst

Två små delar av något stort
För att natten hade bett oss

Vad du än gör ta inga råd från mig
Jag vet, de fungerar inge bra

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

Gör din tolkning, häll mig full med svar


Sedan smälter man ju lite när det läggs ut handskriven text och ackord på internet... Någon har en smart marknadsförare =)


Tisdag v35

snurrigt det är i min hjärna nu.. beror det på vinet och sömnbristen från igår eller att det är massa på samma gång nu?!

1) Det är roligare att laga mycket mat än lite

Om man ändå ska stöka ner så... Idag slog jag på stort och lagade fläskpannkaka, köttfärssås, chili con carne, köttfärspaj, kycklinggryta och korvgryta. Allt för att slippa laga mat under nollningen... Kände mig lite smart när jag kom på det =) (inte lika kul att städa efteråt men det funkade)


2) Spotify hittar ny musik åt en!

Tydligen har darling Winnerbäck gett ut två nya låtar som mitt kära Spotify visade mig när jag öppnade programmet.. Me like! Tydligen ska han ha konserter med, det hade ju vart nice att gå på... 20/11 i Malmö, någon?


3) Man ska tvätta vit tvätt för sig

Har aldrig brytt mig om det förut, men kläderna blir faktiskt mycket fräschare då (speciellt om man stoppar i lite klorin eller annat blekmedel med =) )!


Måndag v35

Ursäkta galet dålig uppdatering. Här kommer en snabbvariant för hela helgen (4x3=12):

1) Man beter sig annorlunda i en småstad
2) Företagskontakter kan vara jätteviktiga
3) Man måste hålla igång kontakter för att de ska vara något att ha
4) Folk vill känna sig speciella!
5) Det är jätteskönt att gå i typ 1½ timme.
6) Om poolen är varm gör det inget om det är 6 grader i luften.
7) SJ är dyra och håller inte tiderna.
8) Vissa är jätteglada för att få barn vid 23.
9) Man hinner inte alltid med allt man vill.
10) Ett telefonsamtal är bättre än ingenting (och bättre än ett sms!).
11) Man lär sig gilla kaffe
12) Det kanske går att bada i HBG?!

GONATT! (tooooktrött!)

Torsdag v33

1) Det är så jobbigt att sitta och vänta på besked om någonting!
När man liksom sitter som på nålar och bara väntar på att få reda på något så att man kan gå vidare! Då är det bättre att fråga lite, känna sig lite tjatig och kanske få ett negativt besked tidigare...
Appropå det så blir det inget GBG och Norrköping i helgen, jag drar direkt till Vetlanda imorrn istället!
 
2) Det är dyrt med tåg
BIG dislike! 363 SEK enkel väg till Vetlanda imorrn, segt som fan!

3) Små omtänksamma grejer värmer mycket
När någon säger något litet snällt eller berömmer en när man inte är beredd på det så blir man ju bara så glad =)




fuckers


Onsdag v34

1) Jobba aldrig på callcenter
Har suttit i telefon mer eller mindre konstant mellan 12 och 19 idag. Fy fan vad trött man var på det på slutet. Visst, det är jätteroligt att ringa till nollorna och de är jättetrevliga och ställer bra frågor och är glada för att man ringer........ Men det är ju inte lika roligt det typ hundrafemtionde samtalet man gör, tyvärr. Motivationen håller sig inte uppe riktigt!

2) En bra ledare vet vad deras anställda eller liknande vill ha
Fick sms från vår kära kårordförande idag: "Mellonmellanmål här nere nu om du är sugen."..... OM jag var. Jag satt bara där och önskade att någon skulle höra av sig och föreslå paus, och funderade på om jag skulle föreslå det annars... Och så kommer smset där =) Dessutom fanns det en kanna nybryggt kaffe när man kom ner, perfekt!

3) Slappumgånge är underskattat
Jag måste lära mig att umgås på ett avslappnad, oorganiserat sätt. Det är ju supertrevligt! Att ta en promenad och tjöta lite, spela spel eller sitta och se på tv tillsammans och inte ens prata - varför gör man inte såna enkla grejer ibland med? Det är ju gött att hänga lite tillsammans istället för att hänga själv... När man bodde hos föräldrarna eller bodde tillsammans med folk i Sälen fick man ju den biten automatiskt, men nu får man fixa det istället!


slappumgänge på högsta nivå på "fritidsgården" som var vårt hem vintern 06/07

Tisdag v34

1) En riktigt bra barnfilm är kul för vuxna med

Asså - Madagaskar 2 - fruktansvärt rolig.


"this is your captain speaking. i've got good news and bad news. the good news is that we're landing immidiately. the bad news is that we're crashlanding"


"hur ska ni laga det här flygplanet då? - lite så och lite så och VÄLDIGT mycket silvertejp!"


"- det här känns ju som en jättebra plan! - ja gud ja, fantastisk! -skulle aldrig kommit på något sådant själv! - GUD VAD NI SMÖRAR! - ja verkligen, oj vad vi smörar. - absolut, instämmer helt!.............."



2) Det är ingen idé att försöka ha någon frisyr i Helsingborg

Det blåser för jävligt!



3) I friidrott är inget säkert


I


S


E


N


B


A


J


E


V


A


- Vad hände? Man kan aldrig vara för säker på en utgång där. Återstår att se om "lightning Bolt" lyckas i alla sina lopp eller om han också gör bort sig!



Se hela bilden
vem sa att pingvinger inte kan flyga?


Måndag v34

bra att man somnar framför friidrottsVM, ett av de få program som jag verkligen vill se!! men men, isenbajeva hoppade ju ändå inte så det hade ju vart onödigt att vara vaken för att se henne riva och 100metersfinalen såg jag där emellan tupplurarna, så sammanlagt missade jag nog inte så mycket!

1) "Hembakta kakor är iaf bättre än köpta kakor"
Haha det tyckte jag var en bra undanflykt för att få äta kakor över huvud taget.. Beklagade mig över att jag hade smaskat i mig en bit banankaka innan träningen idag, men Helen vände smidigt på det och sa att det var tur att det inte var köpekakor [kööbekaugor på skånska] för då hade man ju fått i sig massa läskiga konserveringsmedel och så med.. Sen kändes det lite bättre =)

2) Muskler förtvinar
Man märker ju vilka muskler man använder och inte! T.ex. så använder jag INTE muskeln i övre baklåret någon annan gång än när jag gör knäböj och utfall, vilket jag inte har gjort på hela sommaren... Så det var krampkänning på träningen, och jag ser fram emot en härlig "jag-kommer-inte-upp-ur-sängen"-träningsvärk imorrn!

3) Kreativiteten kommer och går
Ibland får man ju bara ryck när man känner att man måste göra något kreativt!! Ett sånt fick jag förra tisdagen, morgonen efter togapartyt då jag vaknade och inte kunde sova... Fortfarande lite smålullig satte jag mig och rimmade till mina kollegor! Jag var väldigt nöjd då, såhär i efterhand kan man ju tycka att en del känns som nödrim... Döm själva, här kommer det:

En hälsning från oss som är först i raden att lämna

vår underbara ö som vi under sommarn har fått lära känna.

Men det är ju inte bara ön

som har gjort vår vistelse här så skön

- det är ju alla ni

som har gjort att teamet har känts som ett "vi"!

Vi skulle vilja passa på att tacka

(nu när vi våra väskor ska packa)

för alla dagar och nätter då vi har skrattat

och för att ni har hjälpt oss när vi inte riktigt har fattat...


Jaja, vi ska sluta med våra dåliga rim och komma till poängen!

Ni förstår, att när vi tog fram väskorna från deras plats under sängen

så fann vi lite saker som fick oss att tänka på alla ni

- Anna, Annie, Ida, Madde, Magda, Nine och Nathalie!

Små små saker som vi vill ge till er, men med en god tanke bakom

tankar som har formats under en innehållsrik säsong.


Anna - du är ju vår lilla hurtbulle

till dig fann vi något för att komplettera din frulle.

Partyprinsessan Annie vill vi skydda

när du under mörka nätter ska klättra upp till din hydda.

Ida, vår nästan ingifta grek,

du får en inredningsdetalj som passar när det är dags för pussar och smek.

Madde, du har många olika talanger som vi gillar,

guide, frisör och när du med musiken pillar!

Magda har alltid en hjälpande hand åt andra utsträckt

nu får du en egen hjälpreda, sponsrad av LU - fräckt!

Nine, med spanet på Ammos vi nu vill hjälpa dig:

Välj en av de här, ta ett kvitto och skriv "6199259430 - ring mig!"

Till vår söta olycksfågel Nathalie

har vi hittat detta etui med praktiska saker i.


Det är dags att rikta våra blickar framåt mot vad som komma skall

- vi åker hem till Sverige och ni drar snart vidare över världen all.

Vi önskar er en fortsatt underbar säsong här,

vi kommer tänka på er när det regnar "over there"...

Tyck vad ni vill men "det är väl tanken som räknas ändå"!


Söndag v33

1. Det är onödigt att slänga mat

Tycker att det känns så fel att slänga mat, det finns ju alltid något man kan göra av den eller någon som vill ha den! Jag och Elin har kört stenhårt på det i sommar och försökt ge bort alla rester från barnaktiviteterna till föräldrarna, och oftast har de blivit jätteglada =) Och idag var det några bananer som började bli dåliga, så då blev det en banankaka på dem!  


2. Lite växter gör stor skillnad

Köpte två små växter till köket igår, oj vad det livade upp! Ska nog hitta lite växter till de andra rummen med, det känns lite tomt i vissa fortfarande... Och om det är någon som vill komma hem till mig och leka inredningsarkitekt är ni varmt välkomna =) Kök och badrum är mer eller mindre klart, men hall, sovrum och vardagsrum behöver det fortfarande filas på!


3. Ibland fattar man inte hur mycket man saknar folk förrän man träffar dem eller pratar med dem

Man skjuter liksom saknaden ifrån sig och så kommer den över en när man väl ses! Som igår när Crille (äntligen) stod utanför dörren så jag fick slänga mig om halsen på honom, eller förut när Elin ringde och jag fick höra hennes välbekanta dialekt (efter hela nio dagar utan varandra!)... Det dumma när man är så glad är ju att man börjar prata så fruktansvärt fort så folk hör ju knappt vad man säger haha!


jag & saknade Elin på Elafonissi (hårt jobb...)


Lördag v33

Vad konstigt det är att byta liv! Håller fortfarande på att samla ihop resterna av Kretalivet med att packa upp, boka tvättid osv osv... Imorgon kanske man ska sätta igång med det riktiga livet?

1) Det kan hända mycket på tio veckor
Ska ju nu försöka uppdatera mig på vad som har hänt i vännernas liv under sommaren, får ta det lugnt och ta en i taget för att få in allt i huvudet! Annars går det inte att hålla reda på alla jobbyten, fester, olyckor, flyttar, relationer osv osv!
 
2) Framgång verkar gå i vågor
För vissa verkar allt gå bara jättejättebra på alla plan, och för andra helt tvärtom... Men förr eller senare så vänder det nog, och förhållandena blir omvända. Tror det gäller både för enskilda individer och större grupper, tänkte på de svenska friidrottarna nu under VM... För några år sedan gick det ju hur bra som helst för alla, men nu har det vänt och det är bara skador och underprestationer och jag vet inte allt...

3) Grekisk sallad är jättegott
Tomat, gurka, paprika, rödlök, oliver, fetaost, olivolja, vinäger, salt, peppar, kanske en brödbit till. Hur lätt som helst. Hur gott som helst. Trodde jag skulle tröttna under sommaren, men nu har det blivit grekisk sallad både till lunch och middag idag. Mums!


mmm (uppäten) grekisk sallad till förrätt och kycklingsouvlaki till huvudrätt

Back home, fredag v33?

Det är så konstigt, hur allt som har varit verklighet de senaste tio veckorna kan verka så långt bort efter bara en fyratimmars flygresa... Man kastas in i verkligheten med allt vad det innebär av studielån som ska ansökas om, grejer som man har missat, räkningar som ska betalas... Och naturligtvis alla som man borde och naturligtvis VILL ringa och träffa! Har ju varit lite isolerad under min tid på Kreta, men nu ska jag komma in i det riktiga livet igen. Mjukstartar lite med att umgås med föräldrarna ikväll bara...

Men naturligtvis har jag lärt mig sjukt mycket saker på Kreta! Så nu drar vi igång bloggen igen, och lärdomarna lär bli en härlig blandning av sommarens tankar och allt nytt som kommer hända under hösten som ligger framför oss.

Dagens:

1) Vanor sitter i
När man väl har vant sig vid något så får man ju änna tänka efter ordentligt för att släppa det! Var t.ex. väldigt nära att börja slänga toapapper i papperskorgen här alldeles nyss men ändrade mig i sista sekunden ;)

2) Säsongsslut är jobbigt värre
"Hejdå, vi ses säkert snart, vi måste höras, blablabla". Usch hur många gånger har jag inte sagt det sånt de senaste dagarna? Varje dag har jag tagit farväl av olika saker - hejdå lägenheten i Kalamaki, hejdå happyklubben, hejdå Elin, hejdå Chania, hejdå alla kollegor......... Usch och fy! Jag saknar allt redan! Men det var lite skönt att det inte fanns någon "högersväng i rondellen" (som i Sälen) där man automatiskt börjar lipa...

3) Det är kallt i Sverige
Fy fan. Här sitter jag i strumpor, långa tights, tunika och morgonrock och fryser. Mamma som är i samma rum sitter i bara tunika och fryser inte. Hur gick det till?? Jag vill ha 35 grader på dagen och 29 på kvällen tack, det mår jag bra av....


Byebye lovely Hania

RSS 2.0