tveksamt..

Även solen har sina fläckar och nu har friidrottslandslaget schabblat med uttagningen till finnkampen. GP (http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=513720 , nu börjas det med källhänvisningarna igen..) skriver:

Uppdaterad: 2009-08-27 12:52


Bild: Bildbyrån

Klar för Finnkampen - ströks

I lördags kvalificerade sig Ullevis Moa Larsson till Finnkampen. Två dygn senare ströks hon av sin egna förbundskapten.
- Jag mår jättedåligt. Landslaget är ju min stora dröm, säger Moa Larsson till GP.

 I lördags ställde sig Moa Larsson, Ullevi FK, på startlinjen på Slottsskogsvallen. 100 meter häck och en möjlighet för henne att i observationstävlingen kvala in till Finnkampen - så var det i alla fall sagt.
Larsson blev tvåa i loppet, efter redan nominerade Emma Magnusson, och fick på plats beskedet att hon var klar för start på Ullevi i helgen och några dagar senare (måndag kväll) ringde förbundskapten Stefan Olsson och bekräftade nomineringen. I tisdags hörde Olsson av sig igen och förklarade att han efter moget övervägande hade ändrat sig.
- Jag blev förtvivlad och bröt ihop. Att bli uttagen, för första gången, var stort för mig, säger Moa Larsson som av förbundskaptenen erbjöds en plats i truppen, men valde att avstå.
- Det hade ju inte känts bra att vara med där utan att få springa.
Stefan Olsson är den förste att beklaga det inträffade och tar på sig det fulla ansvaret. Precis hemkommen från VM i Berlin och i måndags kväll, förklarar han, hade han inte hela situationen klar för sig och fattade sitt beslut med bristfälligt faktaunderlag. I Vaasa, Finland, tävlades det nämligen också i helgen (nordisk 19-årslandskamp) och ovetandes om vad som hänt i Göteborg ställde sig Elin Westerlund, KA2 IF, i söndags kväll på startlinjen. 100 meter häck och en möjlighet för henne att kvala in till Finnkampen - så var det i alla fall sagt.
Westerlund blev trea på låga 14,06 - drygt tre tiondelar snabbare än Larssons lördagslopp - och var övertygad om att hon sprungit in sig i truppen.

Peter Pettersson Kymmer

031-62 41 74

Det verkar ju som att både Moa och den andra tjejen har fått samma besked fast på olika håll... Och det går ju inte att ge båda platsen! Klantigt hanterat från början, och det är klart att den som inte får platsen blir väldigt väldigt sårad. Men vad gör man? Man får ju hoppas att friidrottslandslaget kommer på ett lämpligt sätt att be om ursäkt på. Frågan är ju bara om det hjälper, Moa verkar ha bestämt sig för att sluta friidrotta i ren protest, sjukt synd.... Läs Moas blogg på http://teampalmas.blogg.se/  ...

Vad kallar vi folk som håller på såhär? "ååååååå SOPA! IDIOT! BONNJÄVEL! LEE BAXTER! TOMMY SALO! OLOF MELLBERG! FREDRIK HELLMAN, OCH HANS BRORSA!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0