Positiva aspekter av städning

+ Jag slipper hoppa över resväskan i hallen
+ Jag slipper krångla mig runt tvättstället som tidigare stod mitt i vardagsrummet
+ Jag kan se på TV från båda sofforna eftersom ovan nämnda tvättställ inte står ivägen för den ena
+ Jag kan ta fram rena kläder ur garderoben istället för från golvet där de hamnade efter senaste tvätten
+ Mina minipalmer kanske överlever efter att de fick vatten
+ Murgrönan kommer inte längre killa mig i nacken när jag sitter i fåtöljen, för jag snodde upp bladgrejerna


Och nu har jag ändå bara börjat städa! Ska ta och bjuda hem någon i helgen för att få motivationen att städa riktigt ordentligt...


Inte klart som sagt, men på väg!


Framförhållning

I huvudet snurrar nu massor av tankar som jag förhoppningsvis kan börja förverkliga 19/4 - då jag hoppas bli invald som ordförande för Studentföreningen Agora. Ett mål inför 10/11 är att träna på att ha bättre framförhållning och genom det kunna öka kvaliteten på allt jag står bakom. Alla utskick, alla events, alla uttalanden. Nu känner jag att många saker som jag gör hade kunnat göras bättre. Jag är lite rädd för att dynamiken ska gå förlorad. Men jag tror att vi kommer lösa det.


Erfarenheter

Har vart och träffat min mentor igen.
Intryck: Det är så himla givande att sitta ner och diskutera med någon som har erfarenheter på ett helt annat sätt än vad jag har hunnit samla på mig. Jag märker hur mycket jag har att lära, hur jag måste lära mig att vara "fem kurvor framför" och se helheter. Samtidigt försöker jag hålla mig någorlunda objektiv och inse att Micke inte är perfekt, och våga ställa mig kritisk även till personer som jag ser upp väldigt mkt till. Utveckling utveckling utveckling. Himla spännande.
Och himla frustrerande att den här människan som jag vill lära mig så himla mycket av har så himla lite tid!

Primark i mitt hjärta


Köpte det här halsbandet för tre år sedan på Primark för 1 £. Sjukt bra affär, dags att åka dit snart kanske?!


I'm your beloved King Julian

King Julian från Madagascar muntrar upp såhär på kvällskvisten!


Här kan han va

och här kan han va!


Look at me, look at me, I'm a lady - which one of you was attracted to me?


Dagens Ola

Min föreläsares citatkavalkad fortsätter. Här är dagens skörd:

"det är samma primitiva erektionskomplex där"
(om att rika människor byggde pampiga kyrkor runt 1000 e.Kr., tror han syftade tillbaka på gårdagens utläggning om höghus)

"i takt med att man kan vindsurfa när man är 90 förloras ju intresset för religion"

"...gå in på Konsum och försök byta en get mot en ost..."

"Ni kan ju testa själva att sätta er på en stubbe i Västmanlands skog och hoppas på att någon kommer förbi och vill köpa era saker!"


-och dagens två favoriter-

"Ingen vågar säga nej, för i så fall hade jag skickat er till Tommelillas folkhögskola så att ni fick läsa det speciella Samhallsprogrammet med kurslitteratur i serietidningsform."

(han suddar ut delar av den uppritade kartan på tavlan och studenterna suckar) "Sucka inte! Tänk på era förfäder - de blev besvikna när de fick gräva upp allt det här med händerna! Så måla nu!"


Skryt

Kolla här. Det här lär ju vara första och enda gången ett plagg som jag har i min garderob är med i en modeblogg!


Min fantastiska nya kursansvarig

Det här kursen kommer bli riktigt underhållande. Vår manliga kursansvarige kläcker ur sig härligt sarkastiska kommentarer HELA tiden. Här kommer några guldkorn från gårdagens föreläsning:

"Det här är ingen jäkla KY-utbildning!"
"...skrivet av någon som bara har läst en tiopoängskurs i marknadsföring..."
"Det här med höghus är ungefär som att kissa på sig."
"Det finns så många olika teorier, så jag har slängt ihop de bästa och satt ihop dem i en bok."


-och den bästa-

"Jag försökte ju stoppa avrättningen av Jesus till efter terminsslut, men det gick inte..."


Back to back

Lättpåverkad? Ja.

Tillbaks till den gamla headern? Ja.

 

(fast nu sitter jag och pillar med nya idéer :) )


Ny header

Ny header, vad tycker ni? Bättre eller sämre? Och framförallt - förstår man vad det är?

Jag förstår ju liksom. För mig handlar bilden om att trivas men ändå blicka framåt. Bilden är tagen i vår stuga i Sälen, och ljuset i vänsterkanten kommer sig av att solskenet reflekteras i snön och kommer in genom fönstret.

 


Vackert

Säg till om jag stör,
sa han när han kom in,
så går jag på en gång.

Du inte bara stör,
svarade hon,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.


Dumma sommartid

Det kändes som att dagen försvann ganska mkt när jag fick smset

"Haha söta lilla emma har du glömt att ställa om klockan? Hahaha kl är 11.22 nu :P"

Lite bitter, ja.


Göteborg baby

"Ska du åka själv?!"

Ja, jag åker gärna själv. Speciellt när det inte handlar om längre tid än 2,5 timmar. Då kan man passa på att se på utsikten över hav och åkrar, skicka jättemånga sms, skriva ett mötesprotokoll och se en halv skidfilm. Och ladda inför en helg som lär bli ganska intensiv...


"Varför kan jag inte hitta min tröja?!"


Jadu, undra det...


Mt McKinley och sånt

Var med på pubquiz igår (skrev om det på SM-bloggen här) och fick idag reda på att vi kom 2a!! Fan vad bra!

Mest stolt är jag nog över vårt svar på Nordamerikas högsta berg. Vi hade inget svar, och skulle skriva en chansning. Jag klämde ur mig Mt. McKinley. Och hade rätt.

-fy fan vad vi är bra, fy fan vad vi är bra-


Idéer av olika slag

Vi på min utbildning tycker ju att vi är väldigt idérika ibland. Idéerna handlar om marknadsföring, försäljning, service, nya produkter osv osv. Ibland tycker vi att vi har rätt bra idéer.

Men jag fick precis insikten om hur begränsade våra idéer är, och hur mycket häftigare idéer man kan få om man samarbetar med folk med annan kunskapsbakgrund. En kille som läser datateknik på Campus slängde precis upp detta på youtube. Han har gjort ett program&konstruktion som gör att hans Iphone låser och låser upp hans dörr automatiskt när han kommer dit/går därifrån. Visst är det coolt?!


Hero of war

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust


Hemsk sång, men oerhört vacker. Lyssna!


Madagascar 2

Se Madagascar 2. Den muntrar upp.

"What if you get a cold?"
"We go to the dying holes. And we die."


500

Helt onödigt vetande:

När jag loggade in nu så såg jag att detta är det 500de inlägget jag skriver. Tänk om man skulle läsa alla dem, vilken jäkla tid det skulle ta!



VG

Förlåt att jag är så nördig, men det var sjukt skönt att få VG på statistiktentan. För det innebär att jag bara behöver få godkänt på problemformuleringen, uppsatsdekonstruktionen och intervjureflektionspapret - och ändå få VG i kursen. Det är bara en slags bekräftelse för mig själv som egentligen inte spelar någon som helst roll. Men det känns ändå bra som fan.


Det där med mornar

Jag började dagen med att snubbla på väg nerför en trappa och få fånga mig själv genom att hänga mig i räcket.

Men strunt i det, idag är en bra dag. Solen skiner och jag ska bannemej hinna ta en sväng på stan innan dagens möten-och-sånt-kavalkad börjar!


Jag + min telefon = sant

Jag tror att jag ska skaffa ett headset, annars lär jag få seriösa problem på grund av mitt telefonpratande. För det är ju så kul att höras med alla så jag vill ju inte dra ner på pratandet (tvärtom finns det många som jag tycker att jag ringer alldeles för sällan). Det är ju så skönt när man pratar med någon, och energin bara strömmar till en genom telefonen och gör en glad som attans. Me like.


Igår hade jag flera såna härliga samtal:

- Snackade med härliga ErikWe are Sailing (kommer ni ihåg att jag skrev om dem och deras Helsingborgsspel?) och hörde om de ville sponsra med lite produkter. Killen svarar inte bara ja på en gång, han försöker även lösa så att vi inte behöver betala någon frakt och småsnackar dessutom lite om livet och frågar hur det är med mig och så!

- Finaste Elin hade skrivit på FB, så jag passade på att ringa henne på väg hem från Friskis. Elin = energi. Det går inte att vara sur/ledsen/vad som helst när man pratar med henne. Alltid 1000 projekt på gång, alltid nyfiken, alltid glad. Kärlek.

- Hade ett långsnack med brorsan med (han verkar ha mer tid än tidigare nu när han är på typ trainee-grej i Sthlm). Tjötade om allt och inget och luskade ut vad vi ska hitta på för presenter till föräldrarna som fyller år på måndag&onsdag. Tror vi kom på något riktigt bra!

- Ringde också Emilia ca 1½ timme efter att vi hade setts. Kände att vi inte var riktigt klara med allt vi hade snackat om. Så vi bestämde oss för en promenad/frukost idag - så byebye, I'm off!



Blondie?

Jag ska nog bli lite blond snart. Slänga i lite slingor nu och låta solen göra jobbet sen. Vad tror ni?


Brunbränd och blond - sommarens melodi?



Duktig reiseleiter?

Ibland har jag svårt att avgöra ifall jag gör ett bra jobb eller inte. Men i söndags, när vi kom tillbaks från Hemsedal, var det fyra (4!) gäster som kramade om mig och tackade för en bra helg. Då tror jag att jag har gjort ett bra jobb!


Afterski: en del av att vara reiseleiter :)

(för mitt eget minnes skull: de som tackade mig var Roger med hästsvansen, Alvas farmor, damen Linnér och fröken Mellbystrand)



Bra folk

Man vet att man är omgiven med bra folk när saker tar kortare tid än vad man har planerat, och dessutom blir jäkligt bra!



Spontana kvällar

Spontana kvällar är nog de allra trevligaste. När man inte har några förväntningar alls. När man bara gör det som faller en in. När man inte tänker 18 steg i förväg.


Gårdagkvällens möte slutade vid sju, men lämpligt nog låg Hampan mittemot och sedan väntade tentafest på Utposten. Trevligt värre!



()

(vad jobbigt att inte allt kan fortsätta vara som det alltid har varit. att folk utvecklas i olika riktningar och liksom inte förstår varandra på vägen. kan inte bara alla vara snälla mot varandra?)


Bilder

Massa bilder från helgen hittar ni här!

Här kommer några favorier:














Superduperdejligt

Hemsedal er superduperdejligt.

Vi har haft sjukt omväxlande väder. Idag, till exempel, vaknade vi med ösregn utanför. Men regnet övergick till snö som blev till uppehåll. Så småningom såg vi solen bakom molnen, och framåt eftermiddagen hade molnen försvunnit och solen strålade från den blå himlen. Fantastiskt vackert. Framförallt sett ifrån baksidan av Tinden, mitt favoritställe i Hemsedal.

Bilder kommer nog imorrn!


Våga välja

I höst har vi 15 poäng valbara kurser = skoj med jobbigt

Skoj, för vi får läsa typ precis vad vi vill.
Jobbigt, för vi måste lista ut vad vi vill, hitta kursen, söka och komma in.

Men nu har jag suttit och kikat lite på morgonen (när jag egentligen skulle packa och städa) och hittat två 7,5 hp-kurser på distans:
- Pedagogik A, Kommunikation och lärande, på Örebro Universitet
- Praktisk projektledning på Stockholms Universitet


Idéer, förslag, funderingar mottages med glädje!


Gjort är gjort

Har postat min ansökan till Studentföreningen Agora inför 10/11. Det är riktigt spännande. Nu ska jag se till att få den där posten. Undra vad jag ska hitta på annars?!


(i helgen ska jag dock inte tänka på sånt alls. i helgen ska jag glida ner för de underbara backarna på bilden. oj, vad vi ska åka skidor!!)


Ja, alltså, konst

Ibland får jag komplimanger för att jag har fina tavlor här hemma. En tavla som jag tror många har missat är dock den här:

 


Den heter "Två själar" och är målad av min gamla träningskompis mamma, och gavs till mig i studentpresent. Vacker va?!


Picfreak

Apropå good times: Denna bilden är en favorit. Tagen på en strand på Lantau i Hong Kong där vi bara var tvungna att stanna under vår cykeltur för att leka lite.


Good times

Jag älskar fotografier, för de påminner mig om alla goda minnen. Efter ett långt telefonsamtal med min storebror hittade jag detta härliga kort från när vi var i Bydalen och jobbade på Special Olympics alpinvecka 2007. Just denna kvällen hade det varit fest, och både deltagarna och vi i personalen hade galet kul. Bilden visar oss tappra som var kvar sist - lika många deltagare som personal, snacka om integrering.

(när jag klickade runt i fotoalbumen hittade jag andra gamla bilder som absolut inte passar sig här. vissa saker är man glad över att de aldrig har blivit och aldrig ska bli publicerade någonstans!)


Jag sitter på knä näst längst till vänster (pepparkakssolbränna!) och brorsan två steg åt höger.


Morgonstund har guld i mun

Eller "morgonstånd har guld i mun" som jag fick smsat till mig häromdagen.

När man väl kommer upp på morgonen så är det ju himla skönt. Skönt att kunna ta hand om sig själv innan dagen kommer igång på riktigt. Idag kanske det har gått lite till överdrift, eftersom jag har vart vaken 3 timmar men fortfarande inte riktigt kommit igång. Men jag känner att jag har tagit hand om mig själv med en promenad i soluppgången och lång frukost med scones, mitt favoritte och två morgontidningar.


Soluppgång i Norra Hamnen


Paus

I helgen ska jag åka bort. Det är lite dags. Jag har liksom inte gett mig själv ledigt sen jag kom hem 2/3. Tror det är därför jag är lite irriterad av mig just nu.

Så i helgen ska jag bara jobba som guide, jobba med Muminklubben och åka jättejättejättemycket skidor.


Ska se om jag kan STÅ på skidorna denna gången!


Multitasking

Har man för mycket att göra blir det oftast ingenting alls gjort till slut. Åtminstone inte bra.

Utmaning: Lära mig att göra en sak samtidigt.

Jag kanske måste tillämpa det jämt för att verkligen lära mig det? Typ sluta lyssna på musik, laga mat och duscha samtidigt? Och försöka sitta och vara social på kontoret samtidigt som jag pluggar och har huvudet fullt med jobbgrejer?

Annars blir jag ju aldrig nöjd med något.


15 skäl att älska Sälen

http://www.expressen.se/resor/vinterguiden/1.922233/15-skal-att-alska-salen


Den blomstertid nu kommer

Nej, blomstertiden är inte här än, men i helgen har jag ändå förstått att den faktiskt faktiskt är på väg!

Det luktar vår både i skogen och vid havet, och idag har jag spenderat hela dagen utan jacka (svinkallt emellanåt, men det gick). Dessutom är det ljust när jag går upp på morgonen vilket i sig är helt fantastiskt uppiggande! Me like a lot.

Och i sommar ska jag till Turkiet. Jesus Christ vad skönt det ska bli. Lite ångestfyllt att lämna allt jag borde göra (= min förhoppningsvis blivande ordförandepost) över sommaren, men WTF (coolt va?!). Jag är så värd det, tycker jag i alla fall.


.


Lyssna

Orianthi – According To You

Hör på den texten.


Spelkväll

"Det där kan jag inte relatera till alls. Jag vill alltid ha sex."

"Varför skulle jag vara gnägg!?"

(vi hade kul igår)


Vår i luften

Jag har balkongdörren öppen precis brevid mig, och det blåser in.

Det är inte kallt, det är skönt.

Det är vår i luften.


DU ÄR JOBBIG OCH SNÅL

http://www.youtube.com/watch?v=nPkYfRA_4jY

 

Har jag sagt åt er att se på ovanstående klipp från Solsidan? Det är bland det roligaste som finns just nu!

"Tjenare mannen! Cirkelsågen och lite mandelkubb, tänkte att vi skulle ta den där fikan nu som vi snackade om efter squashen!"

"Vet du, Ove, det är inte läge nu..."
"Jo, men, en snabbis bara? Kubbar kubbar kubbar?!"
"För i helvete Ove, vad är det du inte förstår?? Fattar du inte att jag inte har tid att umgås med dig just nu? Jag har typ 87 saker som är viktigare än att umgås med dig! Jag ska ta hand om min gravida fru där inne, det är viktigare än Ove. Jag ska ta Finaxlån för att köpa barnvagn, det är viktigare än Ove. Jag ska gå och bajsa, det är viktigare än Ove!"
"Men jag tänkte ju bara att lite kubbar..."
"Du ska inte tänka! Du ska gå hem nu! Så ska du fundera på varför inga människor vill umgås med dig! Vet du varför?! Det är för att du är jobbig och snål - två mindre charmiga egenskaper!! Hej jag heter Ove Sundberg och jag är jobbig och snål, vill du umgås? Åh gärna - NOT!"
Stänger dörren, öppnar igen.
"Schas Ove, schaaaas!"


Allt blir roligare med en rosa penna


Ex-tenta

Det börjar bli dags att kika på typtentan inför eftermiddagens tenta. Här kör vi live-reaktioner, fråga för fråga:

1. SHIT VAD MÅNGA FRÅGOR! Fast efter en snabbkoll känns det ändå som att jag har någorlunda koll på dessa kunskapsfrågor.
2. Om genomsnittsvärden och sånt, tror jag skulle fixa den.
3. Tror att jag hade tragglat mig igenom denna fråga om regressioner.
4. Jävla säsongsvariationer. Jag måste läsa kapitlet om det igen och jämföra med hur Bo ställer upp det.
5. Chi2analysen tror jag att jag har rätt bra koll på.

Summering: Emma måste lära sig att räkna på säsongsvariationer. Typ nu.


Mobil + mitt öra = SANT

Kan man vara telefontönt? I så fall kvalificerar jag nog in mig i den kategorin idag.

 

19:44 Ringer Mamma

20:24 Kommer på att det är dyrt att ringa till Mammas telefon och ringer Pappa istället

20:55 Lägger på
21:10 Emilia ringer och tjötar tenta en stund
22:01 Joel ringer och tjötar om allt och ingenting

Jag tror att jag ska lägga telefonen långt ifrån örat ikväll för att vila det lite!

 


Snygg nästan jämt

Tur att man inte behöver vara sådär dösnygg jämt, utan kan plocka upp sina glatt färgade strumpor ur stövlarna!

 


Att göra saker som inte känns rätt men som kanske är bra för en.

Om en timme ska jag sätta mig på en spinningcykel. Trodde inte att det skulle hända. I mitt huvud är det nämligen såhär:

spinning = motionscykel = rehabträning (från friidrotten, för att man inte får springa) = hämmande = frustrerande = tråkigt
Men nu så. Nu ska jag försöka öppna upp sinnena och blåsa ut alla tankar på hur mycket agg jag hyser emot motionscyklar egentligen. Mitt mål är att gå därifrån och tycka att det var skitkul. Yeahaa, eller?!

Grått

Problem: Utanför fönstret är det molnigt och rått. Och imorgon är det tenta i statistik. Och vi måste ta ställning till vad vi ska göra med Challenge.

Lösning: Jag tänder tre värmeljus och nynnar med till den oerhört klämmiga karnevalsmelodin.

 

"Strunta i tentan
och känn ingen skuld

att veta är silver

men vela är guld...

Gör dig beredd på en fest som blir hård

när vi ockuperar Lundagård"


Life is good

Har haft en jättehärlig kväll.

 

Jag och Cesse bestämde oss för att hänga på kontoret ikväll. Beställde varsin pizza. Drack upp resterna av en box vitt. Snackade skit. Nörd-facebookade. Testade hennes telefon (jag är sugen). Snackade lite allvar. Skrev texter för styrelserekrytering 10/11. Snackade lite mer skit. Ställde oss upp och märkte att vinet hade slått lite. Städade så att det ska vara fint till frukostmötet som börjar om drygt 8 timmar. En väldigt avslappnad, ärlig och härlig kväll.

 

Life is good.


Ideer och nätverkande

Finns det så många roliga forum i andra städer också, eller är Helsingborg unikt där? Har precis varit på Ideforum, och så finns det Företagsfikor och MiH och BNI och alla studentföreningarna och så är det gästföreläsningar på Campus och på SHIP och............
Det händer galet mkt i Helsingborg. Good shit.

Lundakarnevel 2010

Lund är lite häftigt, ibland i alla fall. I vår är det Karneval. Eller Rätt&Fel Karnevel, som det blir på Lundaspråk.

 

Hittade den officiella sången här.

Släpp dina böcker, bekymmer och tvång.
Glöm bort all stress och ångest och stäm upp i sång.
Du har fått längta en olympiad,
på stunden då livet på nytt vänder blad.
 
Att tänka rätt kan betraktas som stort,
men utan val kan det vara som förgjort.
Det är dags du tar ölen och släcker din törst,
och kommer till ro med att vela är störst.
 
Gör dig beredd på en fest som blir hård,
när vi ockuperar Lundagård!
Släpp taget om dygden, se till att ta del
av vårt Lundakarnevel. 
Ja, gränser försvinner och rätt blir till fel
i vår Lundakarnevel!
 
Sluta att tänka i svart eller vitt,
låt dig inte hämmas av samvetet ditt.
Så strunta i tentan och känn ingen skuld,
för veta är silver, men vela är guld.
 
Gör dig beredd på en fest som blir hård,
när vi ockuperar Lundagård!
Släpp taget om dygden, se till att ta del
av vårt Lundakarnevel. 
Ja, gränser försvinner och rätt blir till fel
i vår Lundakarnevel!
 
Njut av livet när du går,
i Cilla, Sten och Hasses spår.
 
Gör dig beredd på en fest som blir hård,
när vi ockuperar Lundagård!
Släpp taget om dygden, se till att ta del
av vårt Lundakarnevel.
Ta sikt mot vår bubbla, ta klivet ur ditt skal
det är Lundakarneval!


Tiden

Måste alla saker vara på samma dagar!? Till exempel:

 

Lundakarnevalen och Göteborgsvarvshelgen.

En av mina Hemsedalsresor och Solresorutbildningen och gruppredovisning i skolan.
Typ ALLA föreläsningar & redovisningar och något annat.
Tess, mammas och Jossans födelsedagsfiranden.
Kul fest i Helsingör och dagen då jag borde åka till TURmässan.
Ev. Pärnuresa och Hemsedalsresa.
Ev. Hemsedalsresa och Valborg i Lund.

Asså, om jag fick planera typ alla roligt så hade jag sett till att det inte krockade :P


Sovmorgon

Jag tror att jag ska ta sovmorgon imorgon. Ska fråga min almenacka för säkerhets skull, men jag tror inte att hon har något speciellt att komma med. Gud va skönt!


Datakunskaper

Mina fina vänner i Studentföreningen Agora börjar vänja sig vid mina hemma-lösningar. Oftast förekommer de när jag ska pyssla med saker i datorer, det där med massa olika program är inte min starkaste sida. Däremot är jag en liten jäkel på word och paint. Nedan ser ni min senaste paintfixning. Kanske inte den snyggaste, men ändå.


Spontana kommentarer

Asså jag blev så stolt över mig själv i lördags!

 

Min största styrka är inte att fälla snabba, roliga kommentarer. Man skulle mer kunna säga att jag är galet dålig på det. Men så, i lördags alltså - det kom liksom naturligt, som att det var det enda som fanns att säga i sammanhanget. Tänk vad roligt det måste va att vara nån som säger sånt jämt? (oj vad jag höjer förväntningarna här känner jag!) Här har ni händelsen:

 

Efter en öppenhjärtlig diskussion om första kyssen, första ligget och sånt fortsatte diskussionerna in på andra grejer. Folk börjar gå runt lite i rummet, och Janne får för sig att "fånga in" min hals med sin halsduk bakifrån. Och ut ur min mun kommer "Du vet att jag tycker om det där va?!".


Besviken

Måste erkänna att jag blev riktigt riktigt besviken imorse. Har blivit tillfrågad av min arbetsgivare om jag vill vara med och utveckla en grej, och sen vara med och utbilda de som ska göra grejen. Igår skrev jag ett mail och frågade om de hade bestämt när utbildningen ska vara. Fick svar att det är den 14/4, när jag är i Hemsedal. De har inte ens frågat om datumet funkar för mig.

Hur värdefull och behövd känner jag mig då?

Inte alls.


Ännu mer mental trötthet

Vad ser ni på den här bilden?

Skylten "I fäders spår - för framtids segrar" kanske?
Den stora skärmen kanske?
Den gigantiska vasaloppsreklamen kanske?

Det enda jag såg var "I fäders spår - för framtids segrar" och fotograferna. Snacka om tunnelseende.


[SDC16616.JPG]


Mentalt trött

När jag tränade friidrott så fick vi alltid lära oss att det var viktigt att träna upp sitt nervsystem så att det orkade med all träning. Då förstod jag aldrig vad de menade.

 

Idag har jag förstått! Efter att ha kämpat mig igenom Friskis intensivjympa (på ett allt annat än hedervärt sätt)  gick jag till måndagsvolleybollen. Efter ungefär halva tiden hände det något. Inte för att jag spelade toppenbra innan heller, men det var som om min syn, hörsel och reaktionsförmåga slutade samarbeta! Jag sprang in i min lagkamrat, tog bollar som de andra ropade om och sköt bollar 2 planer bort. Jag tror att jag var mentalt trött - nervsystemet hängde helt enkelt inte med!

MEN jag satte alla hoppservarna, sjukt snygga var dem!


Trodde du jag var speedad i vanliga fall?

Trodde du jag var speedad i vanliga fall? Det var inget emot när jag gick imål på Tjejvasan förra lördagen. Spana in liksom!

Känslan som inföll sig när jag svängde vänster in på sista upploppsrakan var rätt sjuk. När jag såg banderollen med "I fäders spår för framtids segrar" var det som om allt annat, inklusive tröttheten, försvann. Helt plötsligt kunde jag åka dubbelt så fort (kändes det som) och gå förbi de som nyss hade åkt förbi mig. Att vaden fick krampkänningar var inget som bekymrade mig. Och när jag kom imål kunde jag liksom inte vara tyst och trött som alla andra, utan var tvungen att säga något trevligt till funktionärerna innan jag (i pjäxor) joggade tillbaks mot målet för att möta Malin. Joggingturen kändes inte det minsta ansträngande, så jag blev mäkta förvånad när båda vaderna plötsligt började krampa. Det fanns liksom inte i mitt universum att jag kunde vara trött just då.

Nu ska jag försöka vara tyst. Bilderna säger rätt mkt med...

  
 


Dags att hoppa av plugget?

Asså, ibland undrar jag varför jag inte bara hoppar av plugget. DET FINNS JU SÅ MÅNGA ROLIGA JOBB!

Spana in det här http://gfif.se/NR/rdonlyres/3DAE40F3-7A0E-4033-B00A-BFD63BB0335C/0/AnnonsVarv.pdf . Det känns ganska klockrent måste jag säga.

Fast en motivation för att fortsätta plugga är att det står att de vill att man ska ha högskoleutbildning. Men tänk, tänk om det dyker upp en sådan jobbannons mitt framför ögonen på mig ungefär vid den här tiden om ett år? Det vore ju klockers.


Kreativt plugg

Ett sätt att göra mindmaps: Sätt upp den på väggen och fyll i när du kommer på någonting. Låt den gärna vara stor och i en fin färg.


Plansmideri

Asså det här med att smida planer är bland det roligaste jag vet.

Igår smed vi planer heeeeela dagen för vad Studentföreningen Agora ska bli och förbli.

Idag har jag och Tina hunnit tjôta lite (emellan enkätarbete) och planerat in lite roligheter.

Men ännu roligare är ju att förverkliga planer som man har smitt.


A little piece of heaven

Man hittar så bra saker när man städar. Nu precis hittade jag en ask som jag fick av min mamma för ungefär 5 år sedan. Den innehåller en bit av en mandala som tibetanska munkar gjorde i Göteborg då.

Hur kan jag då ha en del? Jo, de arbetar flera dagar med att göra den vackra konstruktionen av färgad sand, och sen sopar de ihop den. Detta arbetssätt är en symbol för alltings skönhet och förgänglighet. För mig betyder det att allting har något vackert i sig, och att vi måste ta vara på det när det finns, för det kommer inte alltid finnas kvar.

Själva motivet på mandalan symboliserar de kosmiska och himmelska regionerna. Så min ask innehåller en liten bit av himmelen.

 

 

 


Ein bisschen müde

Tror jag var lite trött igår. Jag somnade inte på soffan. Jag somnade på golvet...

 


RAW

Emmas bästa TV-tips just nu:


Solsidan
RAW
Parlamentet
Sverige pussas och kramas


Om skräpet hinner ikapp dig

Du skulle älska att ströva i parken här intill.
Här över gränsen får man vara vem man vill.

Jag blev så trött på den heta sommarn'
trött på att aldrig stå pall
trött på clownerna i TV
trött på inget, trött på allt

Hjärter Dam, här får man krafterna igen
snart kan jag ta mig ut på isen, men inte än

Och Hjärter Dam, om skräpet hinner IKAPP dig
drömmen flyr och vardagen gror
och om du letar efter tråden
eller bara saknar en bror

om du har halsen full av månader av slit
ta din packning över gränsen och kom hit

LYSSNA


Idag i ett nötskal


Jäklar vad vi har pratat idag. Kommit fram till mycket om vad Studentföreningen Agora ska och inte ska göra. But there's a long way to Tipperary, eller vad är det de säger?


Idé

Morgonidé:

Varför använder man inte buddy-systemet inom fler ställen, som man gör i dykning? Det underlättar ju galet mkt för ledaren om alla medlemmar har någon som de ska vända sig till i första hand!

 

 


God lördag


Är inne i lite bild-stim nu. Kan det va för att jag är för sliten för att skriva? Tredje utekvällen i rad igår - spontanutgång med Bingogänget Emilia och Fredrik till Grands pianobar. Absolutely fabulous!


Partey


AGORA-bankett och Förfest i fören - det har vart lite fest i dagarna. Delar av gårdagkvällen spenderades i min stökiga lägenhet. Det slutade med att jag, Maria och Marielle signerade den då tomma martiniflaskan innan vi drog ner på stan igen. Stabila som aldrig förr.


Vårväder


När jag kom hem till Helsingborg hade våren kommit. De finaste vårdagarna är de när den enda rätta klädseln är mössa och solglajjer.


Intervjuträning

En av höjdpunkterna på AGORA-dagen igår var min intervjuträning med en kille från LUs karriärservice. Han styrde upp en kort fingrerad intervju där han frågade om mig som person, varför jag sökte företaget, karriärmål, konflikthantering och stress.

Han ansåg att det var ytliga frågor - jag kände mig grillad.

Nästa gång jag ska på riktig jobbintervju ska jag nog ta en heldag och förbereda mig innan...

Efteråt fick jag feedback på hur jag hade betett mig och svarat under intervjun, riktigt spännande. Tydligen har jag bra ögonkontakt, ett lagom kroppsspråk och ger bra svar som svarade på hans följdfrågor innan han hann ställa dem. Däremot pratar jag alldeles för fort, och bör lägga in pauser för att hinna tänka efter och låta intervjuaren komma med inlägg. Fast något rätt måste jag ju ändå ha gjort när intervjukillen på slutet slänger in
"ja, men, asså, JAG hade ju anställt dig!". Jag vägrar tro att det är något han sa till alla, och tar till mig det som en fin komplemang!


Bakis-taktik

Om man inte vill bli bakis bör man gå upp innan man har nyktrat till.

 

(finfin taktik, men det sliter nog lite i längden)


AGORA-dagen

Fötterna gör ont, men hjärtat värmer. Ida och gänget hade åstadkommit en fantastiskt bra AGORA-dag idag. Det enda som stör mina tankar är hur attans vi ska överträffa detta nästa år?! För nästa läsår ska bli ett kick ass-år för Studentföreningen Agora. Så det så.


Erkännande

Okej.
Det är lite skönt att det nalkas mot vår.
Typ att jag kunde gå utanför dörren i mjukisbyxor utan att frysa ihjäl.

Men det är synd på snön...


Säsongskänsla

Jag tror att jag skulle vilja likna denna känslan med den typiska

slutet-på-säsongen-känslan.

Den där som gör att man känner sig ensammast i hela världen och att man typ kommer DÖ om man inte får sällskap väldigt väldigt snart, och alla andras liv känns mycket bättre än ens eget och att det är total katastrof om man inte fyller kalendern till max de närmsta dagarna, liksom bara för att slippa vara själv.

Tur att man ändå har lite förnuft någonstans längst innerst inne och inser att
NEJ, du kommer inte dö
NEJ, du är inte ensam alls
NEJ, alla andra har det inte bättre än du
osv osv.

I själva verket har jag det galet bra.
Men det är ju så lätt att glömma bort. Så nu påminner jag mig själv: Lägenheten är städad, middagen står i ugnen, tvätten ligger i maskinen, en av världens finaste kompisar är på väg hit på pyjamasparty och imorgon kommer bli en fantastisk dag. Så det så.


Tomt

Problem: Jag är hemma och det är jättetomt nu efter att Tina har gått.

Lösning: Jag bjuder hit Emilia.

 

Livet är fint!


RSS 2.0