ursäkta...

...för dålig uppdatering. Har för lite tid och för dålig internettillgång just nu för att hinna skriva här, satsar mer på resdagboken.se/jungmark istället!

Onsdag v23

OMG imorrn bär det av! börjar så småningom fatta det nu tror jag, nu när "att-göra-innan-jag-åker-listan" börjar ta slut...

1) Man ringer inte folk innan kl 9 på morgonen
Blev väckt av min vaktmästare kl 7.40 imorse, inte kul alls! Dessutom var den jäveln otrevlig! Jag hade nämligen ringt dem igår och bett att de skulle fixa så jag får min extranyckel innan jag åker.. Och så ringde han tillbaka idag och sa att det inte gick för att han som vet var nyckeln är är på semester i Spanien. Då frågade jag om det inte går att få tag på honom ändå, och får svaret "vad är det du inte förstår, han är i S-P-A-N.....(bokstaverar)??!".. GAHH dumhuvve! Han lyckades sedan understryka sin egen dumhet när han frågade om den semestrande vaktmästaren kunde ringa på tisdag, och när jag säger att jag är i grekland då så frågade han mig om det inte gick att få tag i mig ändå då!!! Jag var SÅÅÅÅÅ nära att fråga "vad är det du inte förstår, jag är i G-R-E-K-L.....??!". Men jag lät bli, annars hade jag nog aldrig fått min nyckel. Jävla idiot. Om man nu ska ringa och väcka någon så kan man ju åtminstone vara trevlig!

2) Företagets rykte är sjukt viktigt
Tänker på Student Consulting som har fått väldigt mkt skit i tidningarna (åtminstone HD) det sista. Förtroendet för dem sjunker ju på en gång när man läser alla artiklar om hur de behandlar sina anställda, och de inte ens ser till att få en artikel där de försvarar sig! Så nu är inte de aktuella för nollningen längre, känns ju inte som att vi kan stå för deras verksamhet liksom... Lär ju vara svårare för dem att få anställda och andra samarbetspartners med!

                      
                                                  BIG dislike!

3) Man ska passa sig för stegar, annars kan man skada sig rejält

Pratade precis med mor & far, och de berättade bl.a. att en bekant till familjen (snickare för övrigt..) hade vart uppe på någon stege inne i huset. Antagligen var det ingen som hade hållt emot stegen nertill, så stegen halkade iväg på parkettgolvet så att han föll rätt ner i golvet och skadade både muskler och senor i axeln, kanske så illa att han aldrig kommer kunna lyfta armen ordentligt igen... Visserligen är han i 65-årsåldern, men ändå! Så var försiktiga om ni ska klättra på stegar i sommar!


       

       

Tisdag v23

1) En idé: Det går ju att skita i kursen som är i januari-april och läsa den på sommaren istället
Finns ju både positiva och negativa grejer:

+ Man kan åka skidor i typ 3 månader
+ Man kan låna alla böckerna på sommarlån på biblioteket
+ Alla klasskamraterna har redan skrivit massa sammanfattningar, samlat ihop x-tentor m.m.
+ Tjejvasan kommer gå mkt bättre om jag tränar

- Man kan inte ha något roligt sommarjobb (men ett roligt vinterjobb...)
- Det kan bli krångligt om man ska åka utomlands över hösten sen.
- Det blir väldigt ensamt att plugga själv
- Kårstyrelsen kanske inte blir jätteglad om jag är iväg i tre månader


tänk vad härligt det vore!! glida fram på skidor varje dag.......
men mina minusargument väger nog tyvärr för tungt....

2) Ibland gör man rätt. Ibland gör man fel. Lev med det.. Det är inte hur man har det. Det är hur man tar det.
En sån där sann text igen, denna gången är det Marcus Krunegård som ligger bakom =)

3) Det finns både fördelar och nackdelar med att bo på sin arbetsplats
Fördelarna är ju att man har nära till jobbet, bor fräscht (4-stjärnigt ;) ) och lär känna personalen på hotellet och kanske kan ragga till sig mat lite då och då. Nackdelarna är ju om föräldrarna till ungarna träffar en på vägen hem från krogen och att man inte är riktigt ledig när man är hemma...


home sweet home?!

förlåt men...

...jag bara måste!



Måndag v23

1) Dammsuga går faktiskt ganska fort
Om man bara tar fram dammsugaren och börjar så är man ju klar med en såpass liten lägenhet som jag har på 5-10 minuter. Lätt värt istället för att skjuta upp det och gå runt och tycka att det är skitigt! Mer dammsugning till hösten alltså!

2) Man ska våga tjata ibland
Har fortsatt tjata på sponsorföretagen idag, och förhoppningsvis ger det lite resultat.. Hoppas på ett bra bud från Logistikentreprenader/Nordic Competence Search på torsdag, hade vart riktigt skönt att avsluta med innan jag åker!!

3) Fint väder ska utnyttjas
SÅÅ deppigt att sitta inne som jag har gjort typ hela dagen idag!! Kanske kan lyxa till det med en cykeltur till Väla imorrn om det fortfarande är fint väder då?! Man får ju försöka passa på emellan att man måste sitta inomhus framför en dator och fixa klart allt...


i helgen var vi ute i solskenet massa iaf!!

Onsdag-söndag v22

ojoj nu är jag sliten.. fyra hårda dagar har det varit, men oj vad kul!! får vi se om jag har lärt mig något på detta nu då..:

1) Saker att ha med på festival!

Tält
Pressening
Liggunderlag
Sovsäck
Kudde
Brassestol
Filt
Ficklampa
Vattenflaska
Sjukt mkt sprit
Varma kläder
Bikini
Gummistövlar
Mat
Resorb
Huvudvärkstabletter

2) Börjar man dricka tidigt dagen efter så blir man inte bakfull
Istället skjuter man upp den till när man slutar dricka, och då mår man som jag gör nu......


3) Man kan lära hundar massa saker
Blir imponerad när jag ser hundar som är ordentligt tränade så att de lyder ordentligt!

4) Ibland måste man lita på att saker löser sig
Svårt att inse för ett planeringsfreak som mig, men ändå! Har nog ändå varit lite lärorikt att hänga med grabbarna grus på Siesta!

5) Bakfylla är bättre i kylan än i värmen..
I Sälen är man ju aldrig bakfull, det liksom försvinner när man kommer ut i -10 grader.. Usch, det är ju det negativa med att bo i värmen i sommar! Får försöka hitta något slags mellanting på kvällarna i sommar!

6) Det är jättelätt att leta upp folk på internet
Det räcker ju typ med ett namn eller ett nummer för att hitta någon på eniro.se eller hitta.se, och steget därifrån till att hitta nån på facebook är ju minimalt... Lite otäckt när man tänker på det!

7) Man kan hitta nya artister på festival
Går man och kikar på band som man egentligen inte känner till kan man få sig positiva överraskningar!

8) Sår ska låtas bli för att läkas

9) Om man drar axeln ur led ska man antingen dra tillbaka den medan man fortfarande har adrenalin i kroppen, eller så ska man vänta på hjälp

10) Man ska passa sig för att säga saker till folk som man inte känner så bra
Annars kan det ju bli så att man råkar kommentera någons pojkvän som man inte vet är hennes pojkvän, och det blir ju knas =P

11) Saker kommer oftast fram om man bara väntar lite
I morse vaknade jag och insåg att jag inte visste var min filt, mina solglajjer och mina skor var. Lite stressad blev man ju - men det löste sig =) Filten låg på väskan efter ett tag (nog bara nån som hade lånat den!), skorna hittade vi en bit från min säng och glajjerna hade jonna tagit med sig hem. Och Ida som trodde att hennes kamera var borta hittade den på bussen på väg hem. Nemas problemas =)

12) Lövbiff är enkelt och gott att laga
Ska testa att göra själv någon dag (i september, som med allt annat)

13) Självuppblåsbara liggunderlag är fina grejer
Lättare än en luftmadrass, bekvämare än ett liggunderlag.

14) Ibland behöver inte nivån på humorn vara så hög
Ex1: I kön till Siesta står Lena med 2-3 liggunderlag i famnen.. En kille drar då till med "Jag har aldrig sett en tjej som har satsat så mkt på att ligga, hon har ju så många liggunderlag!!"
Ex2: Vaknade i morse av att några höll på att citera Sunes Sommar och Yrrol. Bara att haka på, sjukt roligt. "åå lakritsbåtar får man ta? - nej för i helvete! - tack!!"

15) Man ska berätta för folk när man tycker om dem
Varför inte liksom?! Men det är lätt att glömma bort ibland!

RSS 2.0