BG 09

nu drar vi!!

uppdaterar med förhoppningsvis massa lärdomar på söndag!

take care

bildbevis


imorgon: BG 09!

är så jäkla taggad just nu! imorrn sätter vi oss på bussen, på tisdag morgon är vi framme i bad gastein. rapporterna säger 170 cm snö på toppen. låter fan inte fel. blev så taggad att jag tog på mig pjäxorna och skidorna i hallen och bara stod och njöt en stund. miffo. menmen är man skidfrälst så är man. när jag stod där i hallen (dvs korridoren emellan köket och garderoben) kunde jag riktigt känna hur jag gled fram i stora sköna carvingsvängar. dock greppade mina kanter inte så bra på plastmattan jag har på golvet, så jag gled änna lite när jag försökte lägga upp skidorna på kant och trycka till lite lätt. tur att väggarna aldrig är långt borta i denna lilla lägenheten.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

vad det här ska bli roligt. helt galet.

det bästa är att sen är jag här i helsingborg i två veckor. pluggar, kalasar och jobbar med novischeriet. sen bär det av till sälen (för att tentaplugga hmmm) i en vecka. så det är mycket skidåkning och "säsongsliv" på gång nu. underbart. dör av längtan när jag ser alla bilder som folk lägger ut på facebook. hittade en favorit idag på en kollega som sitter i en frys. klockrent kort. jag gissar att klockan är ganska mkt där...

dagens lärdomar:

1) System funkar bara så länge man själv följer dem
Jag tänker på mina strumpor. Har haft två enormt bra idéer för hur jag ska lyckas hålla dem ihopparade. Första var i somras när jag och ida var på ullared. En snilleblixt fick mig att köpa massa massa massa vita och svarta strumpor. För om man bara har vita och svarta är det ju jättelätt att para ihop dem! Problemet var dock att a) jag köpte ju både korta och långa strumpor = svårare och jobbigare att para ihop och b) jag kom inte på att jag var tvungen att slänga alla andra strumpor för att inte de skulle komma och blanda sig i och göra det jobbigt. Så mycket för den snilleblixten alltså. Idé nr 2 fick jag när jag insåg att jag hade en låda över i min byrå - perfekt för att lägga de strumpor som man inte lyckas para ihop i, och så kollar man varje gång man hittar en omaka strumpa om det finns en matchande i lådan. "Varje gång" var änna problemet i den här idén. Det blir svårare om man helt enkelt bara fortsätter dumpa omatchande strumpor i lådan, och framförallt när de då och då hamnar i lådan för ihopmatchade strumpor, för där tänker man ju verkligen inte på att kolla, för där ska det ju bara ligga ihopmatchade strumpor. Puh, vilka problem man har. Tur då att man har sjukt många par strumpor så att det brukar lösa sig ändå =)

2) Euron är jättedyr just nu
Nästan 11 kr/euro, sjukt mkt! Vad kan det bero på? Är det att den svenska kronan har gått ner p.g.a. att det går dåligt i bilindustrin, eller tror folk bara att kronan kommer gå ner och de därför säljer den? Eller kan det vara så att euron (och dollarn) har gått upp, men så borde det väl ändå inte vara för dollarn borde ju ha sjunkit jättemycket efter börskraschen? Eller? Jag kanske får lite klarhet i det här på nästa tentagenomgång, var ju en fråga som rörde vad som påverkar en valutas värde =)

3) Det är jobbigt att packa
Vilken/vilka jackor ska man ha? Skor? Hur många underställ? Hur kallt kommer det bli? Brukar det blåsa mkt där? Vad ska jag ha att äta på bussen? Ska man ha nån filt och så där? Vad är "utgångsmodet" i bad gastein? Är det ok att lägga hjälmen i pjäxbagen? Har jag några flipflops hemma, det ska ju visst va så ofräscht på golvet på hostelet? Varför har jag inte fler mössor som det inte står vattenfall över hela för? Och varför ligger handskfettet i sälen när winstedthandskarna verkligen skulle behövas smörjas in? OCH HUR I HELVETE SKA ALLT FÅ PLATS I EN RESVÄSKA??!

nu ska grejerna tryckas ner i väskan!! wiiihaaa =)

..

1) Man ska ha koll på sina försäkringar
Annars kan det vara så att man inte har någon försäkring när man ska åka till Bad Gastein om två dagar och inte är försäkrad över huvud taget, vilket innebär att man får betala allt själv om man skulle skada sig (och det kan ju hända, är lite rädd efter olyckan häromdan), och då måste man ju försöka få tag på försäkringsbolagen på en lördag, vilket inte är så lätt eftersom de bara har journummer öppet, och de kan ju inte göra någonting, så då kanske man får ringa 118 118 och be dem leta upp numrerna eftersom de inte finns på internet, och så kanske 118118 får skicka tio sms med olika nummer som man får testa att ringa innan man kommer fram till någon som kan hjälpa en så att man har en fungerande hemförsäkring när man åker. Har jag hört.

2) Är man sjuk ska man va inne och äta vitaminer och skit
Inte dra och bowla och förvärra förkylningen, inte smart! Sovtaktiken igår funkade ju skitbra, ska köra nåt liknande ikväll tänkte jag (ska bara pallra mig i säng först =) )...

3) Teknik är skit
Helt seriöst, känner för att göra som vår guide på tommietruck på moreton och bojkotta all teknik (apropå det har jag fortfarande ont i min tumme, ett år efter sandboardingvurpan..)... Det funkar ju aldrig! Kameran pajade, datorn pajade.. Och idag när vi skulle göra något så enkelt som att bränna en film så funkade det bara inte! "Skivan är skadad eller repad".. Tjenare, skivan var ju jättefin! Haha, där satt vi, först tre tjejer som kände oss lite lagom iq-befriade, sen försökte vi ringa bröderna för att få hjälp och till slut fick vi ta en "livekille" för att komma och hjälpa till. Skönt att det inte funkade då heller iaf, då hade vi blivit lite knäckta (körde på en "traditionell" dvd sen istället, riktigt bra men kommer inte ihåg vad den heter. byebye minnet)

strike!

lyckades med tre strikes under kvällens discobowling, sjukt nöjd!!! men sen fick jag änna gå hem och krya på mig kände jag...

dagens:

1) Man bryter naglarna av att spela bowling
Skitsport! Fast roligt ändå!

2) Någon borde uppfinna alkolås på mobilen
Även om man inte alltid skriver sådär jättedumma grejer, så kan det ju ändå kännas lite onödigt när man tänker efter! "hej, jag är och bowlar, har du några bra tips?" hallå liksom, spara på den...

3) Sömn botar förkylning
Efter att ha sovit 15 timmar i natt så blev jag betydligt friskare!! Kände mig riktigt smart där =)


ljummet?

om man står med ena foten i iskallt vatten och den andra i kokande så har man det i genomsnitt ganska ljummet/bra sägs det ju... kan man räkna det med annat med? har nämligen fått två saker idag: en lägenhet och en förkylning. i genomsnitt ganska ljummet alltså =)

har spenderat större delen av dagen i sängen, men lite saker har jag nog hunnit snappa upp iaf...


1) Pressbyrån har allt
Vad det än är för akut behov du har så har de det. Fan vilken bra affärsidé. Snacka om att vara på rätt plats på rätt tillfälle. Kanske går att utveckla mer? Man får tänka efter i vardagen, känna vad man ofta glömmer eller behöver när man är på ett visst ställe, kanske kan bli en företagsidé till slut? Inte för att jag har tänk skaffa något eget företag men ändå!

2) Något litet kan göra en väldigt väldigt glad
Tror jag har skrivit det förut någon gång, men det är så jäkla sant! Att bara få ett "jag tänker på dig"-meddelande eller som i dagens fall när jag öppnar brevlådan och det trillar ut ett kort från snögubbeborg... Det värmer så mycket! Man borde vara bättre på att göra sånt. Skicka ett sms eller vykort, ringa bara för att säga hej, säga till folk att man tycker om dem eller säga till när nån gör något bra..

3) "Försök inte skilja mellan rätt och fel"
Dagens österländska horoskop i metro (=för alla födda 1987). Sant. Det är lätt att vara snabb i att döma och sätta in saker eller personer i rätt- eller fel-facket. "Det finns inga gråzoner" som hon AIKledaren sa apropå att älska eller hata ett lag. Men jo, det finns gråzoner, varianter, olika sätt att se på saker... Man får bara inte vara för snabb med att analysera och försöka sätta etiketter på saker. En sak som kan vara rätt från någons synvinkel är fel från någon annans, eller något som man gör kan vara fel på ena stället men väldigt rätt på andra.. 


brr nu ska jag tillbaka ner under täcket och försöka bli frisk, det är så sjukt tråkigt att va sjuk!!  

håller tummarna, kämpar på och relaxar lite

1) Ibland saknar man att bara ha någon
Någon som man är prio ett för, och som är det självklara numret att ringa upp om man bara vill berätta något eller har något som man funderar på.. Och någon som säger åt en att lugna ner sig och att allt ordnar sig när man har för mycket tankar som snurrar runt i hjärnan, att "så länge vi har varandra så går allting bra".. Nu måste jag säga sådant till mig själv, känns väldigt ovant! Överhuvudtaget är det himla svårt att lära sig att klara sig själv och hitta tryggheten i sig själv och "bara" kompisar efter att ha varit i förhållanden större delen av tiden i sex år.. Det är en jäkligt lång tid, och hela tiden som jag har lärt mig att leva, ta hand om mig själv och tänka efter vad jag vill och inte. Vilken omställning. Det är kanske inte konstigt att man är lite förvirrad och känner sig vilsen. Jag kanske bara måste lugna ner mig lite, känna att jag klarar mig själv och inte överanalysera så mycket, så går det nog bra sen. Eller?

2) SVT.se lägger ut mer än man tror
Hittade precis helgens dokumentär om darling winnerbäck på hemsidan, härligt, trodde att jag som är lite mobbad och inte har någon TV hade missat den, men icke! Härligt att se lite om Lasse, gick ju inte på konserten i somras för att jag blev lite besviken förra sommaren när konserten var väldigt lik föregående års.. Men om jag är i sverige i sommar så får det bli konsert (om det finns någon!) då!

3) Man behöver slappna av lite
Har haft en jättetrevlig kväll och fått skingra tankarna lite med vin, spel och trevligt sällskap. Överträffade mina förväntningar faktiskt, var trött och så innan men kvällen livade upp =) Alltid kul när saker blir bättre än man först tänkte sig! Mycket bättre än igårkväll när jag satt med andan i halsen och tänkte på allt jag behöver fixa med just nu.. Men idag, en knapp vinare senare, så känns det faktiskt ganska bra. Jag får styra upp det här helt enkelt!



Höjdare i dagens Aliasomgång:

Hinke: Om man inte har fått i sig tillräckligt med vatten blir man....
Simon: BAKFULL!
(rätt svar: törstig)

Hinke: Något jag inte får i mitt förhållande?
Simon: Sex!
(rätt svar: bestämma)

och en klassiker:
Malins brors kompis: Ett land utanför Sverige?
Malins brors andra kompis: Thailand?
Malins brors kompis: Nej, men på samma bokstav!
Malins brors andra kompis: Taiwan?
Malins brors kompis: JAAA!
(hur troligt är det liksom, på alla länder som finns att välja på!)


slitig dag utan plugg

1) Fy fan vad jobbigt det är att söka jobb
Har ägnat typ hela dagen åt att skriva CV och brev som är riktat till olika företag hit och dit.... GAH blir så trött på att skriva om mig själv så jag dör! Nu återstår bara att ringa till företagen och se hur de vill ha ansökningarna, sen korrekturläsa och skicka in.. &hålla tummarna såklart! jag vill ju ha något av jobben!!

2) Det är lite klurigt att kolla på lägenhet
Man vet ju inte riktigt vad man ska kolla på och fråga om! Dagens visning slutade med att vi gick runt och kollade om fönstrerna fungerade, och då hade jag inte ens frågat ifall det fanns internetanslutning och tvättstuga..... Nästa gång ska det göras lista innan jag går på visning!

3) Det är lite mycket nu, gäller att vara organiserad
Söka lägenhet, söka jobb, fixa plugget, novischeriet, dra till bad gastein, styra så jag kommer iväg till sälen..... Roliga grejer, men tillsammans blir det lite mycket! Men men, en sak i taget så klarar jag det här!!

tillbaka i helsingborg

och då måste jag ju såklart summera ihop hela helgens lärdomar =) (får se hur detta går, blir 4x3=12 st, vad har jag gett mig in på nu?!)

1) 47 mil går snabbare än man tror
Med en bra bok i handen och skön musik i öronen så går det rätt så fort!

2) 47 mil är lätt värt för att träffa goda vänner
Det är så jobbigt att folk bor långt bort, men man får ta sig i kragen, boka en biljett, betala den (och äta nudlar resten av månaden) och åka iväg! Vissa vänner är så lätt värda resan!

3) 47 mil är mer än halvvägs till Sälen
Så om det inte är så jobbigt att åka till Karlstad så kan det ju inte vara så himla mkt jobbigare att fortsätta 23 mil till! Vecka 8......

Nej nu får vi allt byta tema lite!

4) Offrade skidtimmar fås igen i tentapoäng
Kändes som att tentan gick bra iaf, hoppas det, annars hade jag ju kunnat lägga den tiden på att åka skidor och glassa istället!!

5) Om man lägger saker på hårddisk D så försvinner de inte när man formaterar om datorn
Hmm nu gäller det bara att lyckas med det när man sparar grejer! För med tanke på hur bra det brukar gå med mina tekniska prylar så får man ju räkna med att formatera om datorn snart igen.... Eller man kanske skulle satsa på en bärbar hårddisk helt enkelt?

6) Det finns intressant kurslitteratur
Är starkt optimistisk inför denna kursen - Konsumtion identitet och kommunikation, böckerna verkar riktigt intressanta!! Gäller bara att ligga i lite och läsa dem!

7) Jag ska snart snart snart få åka skidor igen
Om sju dagar bär det av till Bad Gastein, ska bli så härligt!! Hörde skvallras om 160 cm snö på toppen, låter ju inte helt fel.....

8) Världen är väldigt liten
Hur stora är oddsen för att min syssling med familj (som jag inte har träffat på flera år) ska till Bad Gastein samtidigt som jag?!! Måste ju passa på att ses då!

9) Sponsorteamet kommer bli grymt
Hade första mötet idag vi tre, tror det kommer funka kanoners! Ska skriva ihop brev och kontrakt och sånt nu, sen är det bara att börja ragga företag till "introduktionsveckan"!!

10) Stämningen gör så mycket
Förfesten i Karlstad var verkligen jättetrevlig! Man är ju alltid lite nervös när man ska va med människor som man inte känner alls, men alla var öppna och glada och trevliga. Kul med ett såpass blandat sällskap! Och musikquiz var ju störtroligt, så länge jag får tävla är ju jag glad....

11) Jag måste röra på mig mer på volleybollplanen & öva på servemottagningarna!
Måste prioritera volleybollen på måndagarna i fortsättningen, himla himla roligt!!

12) Tights och dunväst är inte tillräckligt när det är 0 grader
Skärpning Emma!


gött jobbat emma =) nu är det sovdags, imorrn bitti ska jag fixa CV och skicka till reseföretag om sommarjobb!!

..

1) Jag har en trasig dator - men snälla datornissar på skolan!
Blev lite trött när pekaren och tangentbordet på datorn helt plötsligt la av... Snälla vänner försökte hjälpa till, elgigantenkillen (som tyckte att jag var ett jäkla nöt) försökte hjälpa till och nu försöker ITsupport på skolan hjälpa till! De har varit hur gulliga som helst och typ suttit två pers i en och en halv timme och bara försökt fixa med min dator.. Så nu har de gjort en backup som får stå och tugga till imorgon och sen ska de försöka formatera om datorn imorrn (hoppas att jag inte har glömt att säga till om något som jag vill ha!! dokumenten och bilderna är räddade iaf, det är ju det viktigaste...) Så nu är det bara att hålla tummarna för att de får ordning på den, annars blir jag lite ledsen!! Har fått lära mig massa nytt om setuplägen och linuxsystem och hårddiskar hit och dit och blablabla.... Märks att jag har haft mina bröder som ITsupport innan, är ju mer eller mindre clueless nu!

2) Lägenheten som jag ska titta på på tisdag ligger riktigt bra!
Trodde att den skulle ligga ute i bushen någonstans men det gjorde den inte :) Hoppas nu att den är fin!! Men jag är förhoppningsfull, en liten tvåa låter ju perfekt ju.. Vill ha!! Gäller att jag gör ett bra intryck med, det är åtminstone en person till som ska på visning samtidigt som jag och man kan ju tänka sig att det är fler som är intresserade.. Men det är bara att hålla tummarna och se på tisdag!

3) Det är lätt att ge upp tentapluggandet sista dagen...
Om man inte har hunnit lära sig grejerna innan så kommer det inte sätta sig nu heller, eller?! Jag vet inte om jag pallar mer iaf, ska dra och boxas på friskis istället, låter mycket mer givande för kvällen!

..

1) Vissa människor är bara så enkla att umgås med
Man behöver inte ha känt varandra så länge eller veta allt om varandra, vissa har man bara lätt att va med! Man snackar och det bara flyter på, man behöver inte tänka på vad man ska säga och inte.. Såna människor är det man ska vara med! &behålla hela livet! Fick ett kedjemail igår (som jag inte skickade vidare, som vanligt..) som faktiskt var riktigt tankvärt: att människor kommer in i ens liv av någon anledning, att man behöver varandra på något vis.. Så att om man tänker efter så kan man antagligen se mönster, varför man har lärt känna en viss person vid en viss tidpunkt. Helt klart intressant!! Med vissa kan man se ett tydligt mönster iaf!

2) En del misstag är värda att ta på allvar, även om man skrattar åt dem först
Efter ett tag kanske man inser att något man gjorde inte var så smart.. Och även om det är för sent att göra något åt det nu, så kan man ju försöka lära sig något av det så man inte gör om samma saker igen! (sen kan man ju göra bort sig ibland med, bara det inte handlar om några viktiga saker, man får lära sig att se skillnaden =) ) Vissa kanske tycker att jag skrattar bort för mycket saker som jag borde ta på allvar, men jag bryr mig nog om mer än vad det kan se ut som att jag gör (även om man säkert skulle kunna tänka efter ännu mer, men det kan man väl alltid?!)

3) Man ska ha ett kamerafodral
Annars går kameran sönder, sjukt störigt. Framförallt när SIBA tar tre veckor på sig att ens kolla om man kan få någon ny = jag har ingen egen kamera till Bad Gastein! grrrrrrr.. Tur att man har snälla vänner som lånar ut sina grejer när man själv klantar sig!

..

1) Man kan va ruggigt effektiv om man pluggar själv...
Fick riktigt mkt gjort de tre första timmarna i skolan idag!

2) ...men det är mkt roligare att plugga tillsammans!
Så en mix kanske är det bästa?!

3) & det finns annat att göra än att plugga i skolan
Tycker att hela novischerigrejen är så himla rolig! Och nu ska vi sätta igång och jobba på riktigt, ska sätta ihop ett brev med förslag på olika sponsringspaket på måndag! Sen börjar allvaret, att dra in alla pengar till introduktionsveckan 09.. som för övrigt kommer bli en sjukt bra avslutning på sommaren!

..

är riktigt nöjd med mig själv idag, har pluggat i typ 6 timmar, måste vara rekord! (fattar inte hur man ska kunna lägga lika mkt tid på det här som på ett heltidsjobb, men nu har jag ju kommit en bit på vägen iaf!) men trött är man, verkligen....

dagens:

1) Tänk vad mycket enklare det hade varit om man hade bott på samma ställe hela tiden?!
I så fall så hade man ju (typ) bara lärt känna folk där, och inte behövt ha sina vänner utspridda över hela landet! Många som man tycker himla mycket om men som bara är för långt bort för att man ska kunna ses ordentligt =/ (och det hjälper ju inte att man är urusel på att ringa folk heller....)

2) Jag pallar inte 25 min i solariet när jag är januariblek
Om jag är "lite rosig" om kinderna nu så lär jag ju se ut som en kräfta imorgon....
 
3) Träning är skoj
Springa, gå, cykla, köra på friskis... Kul är det, det gäller ju bara att komma iväg!! Har ju fått ett litet mål nu iaf när jag märkte att jag var på tok för klen för att åka skidor ordentligt..

fokus...

...är något jag har problem med just nu (eller ja, typ alltid, men just nu är det jobbigt att man inte lyckas!). hittar på allt möjligt annat än att plugga! som t.ex. att sitta här, härligt och produktivt (output i förhållande till input för övrigt, gah lite skadad är man allt, eller ska man se det som att man har lärt sig något?!)

1) Disken försvinner inte av sig själv
Spelar ingen roll hur mycket jag än tittar på den, den står kvar på diskbänken ändå. När jag skaffar en "riktig" lägenhet ska jag lätt investera i en diskmaskin så fort som möjligt, det är så jäkla värt.

2) Jag har ingen koll på "Vår ekonomi"
Läste bokfan i november, ska lägga måndag och tisdag på repetition av den tror jag... Insåg det när vi under en promenad försökte reda ut hur konjunkturer-inflation-skatt-ränta-investeringar hänger samman.. Oj vad det snurrade i huvudet!

3) Det verkar finnas luckor för att åka till sälen åtminstone v8 och v13
Iofs kommer jag få sitta och plugga som en idiot större delen av dagarna, men det får man väl ta för att kunna komma upp och få lite sälenkänsla =) Saknar allt och alla där himla himla mycket, så jag måste få åka dit en del iaf!

lärdomar från en utekväll

1) "Det finns ett mellanting"
Enligt källor (ej granskade kritiskt) ska det finnas ett mellanting mellan nyktert och all in. Spännande!

2) Att vara nykter en kväll behöver ju inte betyda att man är nykter hela kvällen
Det kan va bättre att sluta med såna larvigheter framåt tiotiden.....

3) Det finns ett schlagergolv i Helsingborg med!
Kan äntligen andas ut nu när jag har hittat schlagergolvet på tivoli, gör att man inte behöver få riktigt lika mycket HC-abstinens!

men nu är det färdigkalasat för denna helgen, nu väntar pluggpluggplugg inför tentan!!

jadå...

...det går att författa visdomar på fyllan med (det tar bara lite längre tid):

1) Nummer som man raderar är lätta att hitta igen
och då hjälper det ju inte att man har vart "smart" och raderat dem, eller hur?!

2) Mika är grym
Hans musik får en på riktigt bra humör!!!

3) Lite skidprylar i hemma gör en gladare
skidorna brevid spisen, pjäxorna i hallen... ska nog ta på mig grejorna en sväng imorrn för att få den rätta känslan!! (bad gastein nästa!)

tre lärdomar om dagen...

...är min nya idé =) varje dag måste man ju lära sig lite nya saker för att utvecklas och allt vad det är... problemet för mig är dock oftast inte att jag inte lär mig tillräckligt med grejer, utan att jag aldrig kommer ihåg och kommer på alla de käcka grejerna som jag lär mig! alltså - jag ska i den här bloggen försöka hitta tre stora eller små lärdomar per dag (oj jag sätter upp höga mål redan känner jag..) och printa ner dem här, så man kan gå tillbaka och kika på när det känns som att man inte kommer nånvart! lite samlad visdom a'la emma jungmark sådär, får se hur det går!

vi rivstartar lite och börjar med gårdagen, eller dagen när jag fick den här underbara idén (men var alldeles för trött för att göra nånting åt den):


1) Det ska (kanske) byggas tunnel Helsingborg-Helsingör (eller HH som vi skåningar säger)
Kanonbra, slipper man bära allt vin från båten till bilen.

2) Stop putting labels on everything
Under en välbehövlig paus i pluggandet försökte Linda reda ut lite saker åt mig som jag har gått och funderat på.. Slutsatsen av det hela var att man behöver inte alltid veta vad och hur allting är och borde vara, utan vissa saker får helt enkelt vara som de är (flummigt värre, men det hjälper faktiskt). Ska se om jag lyckas pränta in det här i min hjärna nu!

3) Man ska inte undervärdera värdet av att sova i sin egen säng
Så jäkla gött att sova i sin egen säng efter tre veckor på bäddsoffa i Göteborg och våningssäng i Sälen!


Större och mindre grejer i en härlig blandning =) Nu ska jag "ut i världen" se om jag kan lyckas lära mig nånting idag med!

nytt försök =)

Gjorde ett försök att starta en blogg i somras, men utan större framgång.. Ska se om det går bättre denna gången, skulle inte va fel att komma igång så att man får skriva av sig lite!! (så känns det nu iaf när man kommer "hem" till helsingborg med massa ny energi, får se vad som händer under våren...) Wish me luck!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0