Robbie my love

Robbie har (för ett tag sen) släppt en ny låt, Bodies. Kikade på texten idag, och på något sätt blir man inte förvånad över refrängen..:

All we’ve ever wanted
Is to look good naked
Hope that someone can take it
God save me rejection
From my reflection,
I want perfection

Lyssna och se hela texten här (om jag har lyckats lära mig hur man göra länkar).


Favoritkortet (trots att kameran cp:ade sig) från konserten på Ullevi -06! 


NEJ

Det är så skönt med folk som kan säga nej. Då vågar man ju fråga dem om saker utan att känna sig dum för att man utnyttjar dem, för man vet att de faktiskt tar ställning till frågan istället för att de känner sig tvingade att göra saker. Annars är det risk att man blir den där dominerande människan som bara kör med folk. Så det gäller kanske att omge sig med folk som ser till att man inte kör med dem?


Nu

Det är en rolig långhelg nu! Vi lämnade in projektarbetet igår, skönt att ha det klart. Håller tummarna för ett fint betyg och att det inte blir några sura miner om att vi inte har gjort uppgiften riktigt som lärarna tänkte.

 

Helgen:

Torsdag - Var på Sensation White Preparty igår, jag och Emilia hade likadana, snygga designade klänningar. Gjorda av lakan, perfekt. Galet kul kväll, men vid tvåtiden kändes Kebab King mycket mer lockande än cardans dansgolv, så det blev pommes och sen pyjamasparty hos Emilia. Favoriter från kvällen: "Det är hon som håller i baguetten!", "Säg ff/ss/elskåp", "Päls är mord" osv osv.
Fredag - HAR EN HELT BLANK DAG I KALENDERN! Så jag njuter mest och känner på hur det är att ta dagen som den kommer, väldigt spännande.
Lördag - Tänkte stalka Crille och hans Frida eftersom jag fortfarande inte har fått träffa henne (har bara inte berättat det helt för dem än). Sen blir det Boooh-fest hos Tina, tänkte utnyttja våra lakan och vara mumie!
Söndag - Ska hoppa på tåget ner till Lund och träffa Elin & Kenny!! Poly kala!

Bra planer tycker jag!

 
Lakan som 1) klänning 2) mumieinlindningsgrejer


Kebab Queens

Kan man vara för lättroad? Och är det isf något positivt eller negativt?

 

Igår satt jag och Emilia och asgarvade i en timme på Kebab King. Folk kom, folk gick igen, nya folk kom, nya folk gick - vi satt kvar. Och hade fruktansvärt roligt, åt egentligen ingenting alls. Är det okej?

 

Skit samma, jag hade kul!


Everybody's talking...

Tjejsnack lär ju vara något av det roligaste som finns. Ofta helt sjukt ämnen. Efter ett tag brukar man komma på sig själv att det kanske inte är så lämpligt att folk runtomkring hör vad man säger, eftersom de kanske inte förstår att man inte alltid är helt allvarlig.

Som vår fina diskussion om könssjukdomar i ett grupprum häromdagen, ett högljutt samtal med massa skratt. Helt plötsligt hör vi att någon börjar prata i rummet brevid, om inser att väggarna är papperstunna. Inte så lämpligt kanske.

Eller när vi efter volleybollen i måndags börjar snacka killar, och min vän till slut sammanfattar alltihopa med "Så om vi inte hittar någon på torsdag så beställer vi en på postorder, eller?!". Vet inte hur det skulle låta i andras öron heller.

Och jag är glad att gårdagkvällens telefonsamtal gick just via telefon. "XXXX är ju som en guldgruva, varför har vi inte letat killar där innan?! Vi får gå på skattjakt på torsdag!"

Poängen med det här då? Det är bara snack.

När jag funderade vidare på detta i en härlig kvällsdiskussion-med-mig-själv insåg jag att jag faktiskt inte alls är ute efter att hitta någon nu (vilket är ämnet för mycket av tjejsnacket). Just nu har jag redan så många som jag tycker mycket om, men som jag inte hinner träffa/ringa/vadsomhelst så mycket som jag skulle vilja. Vill hellre koncentrera mig på dem, mina kära vänner och familj, alla som man saknar och älskar.

 

Men - det är kul att snacka. Man får bara komma ihåg att det inte är något mer än så. Bara roligt, härligt tjejsnack.


P.S.

Nu är det bara 45 dagar tills jag ska åka skidor!


Tänker inte bryta några ben och behöva åka sitski som min kära storebror testar på här! Min finfina bror som snartsnartsnart kommer hit, inte träffat honom sen nyår och det känns som en evighet.

(oj vad jag ser fram emot mycket grejer nu!)


Olika perspektiv

Äntligen hemma. Är överlycklig över att Andra Avenyn börjar om 13 minuter - då tänker jag vara färdig med allt jag måste göra idag och bara vara jättejätteledig. Dagens sista uppgift är att blogga på servicemanagement.blogg.se , ska lägga upp lite roliga bilder från dagens bokloppis (som jag får säga gick riktigt fint)!

 

Ibland tänker man att man är sådär jättefokuserad och organiserad och att man själv är ganska duktig och gör saker på det viset de borde göras. Då kan man behöva sig en tankeställare. Fick mig en idag när jag (lite sent enligt mig själv) ringde Flink på /stampus för att stämma av allt inför nästa tisdag när vi ska ha myskväll på Villan. På frågan om vi skulle ses och gå igenom hur man låser och så någon dag (enligt mig typ SNART) får jag svaret "Ja, men vi kan väl höras lite närmare inpå?!". Jag tvingade mig själv att inse att det faktiskt går bra.

Dagens slutsats: Jag behöver inte veta en vecka i förväg hur man låser Villan.


Back to normal

Gud vad skönt. Jag har ju bestämt mig för att jag är frisk nu. En sån lättnad!

Nu får man:
- Gå utanför dörren
- Träna
- Låtsas som att man inte är speciellt hungrig istället för att oroa sig för att man inte har någon aptit
- Hitta på massa nya projekt
- Lova bort sig på massa saker så att man fyller upp kalendern för veckan
- Safe-a lite och snacka med lite kompisar om att höras, bara utifall att det skulle bli en lucka i kalendern
- Slippa alla dåliga program på TV som man ser på när man är sjuk bara för att få tiden att gå
- Skylla den dåliga städningen på att man har aaaaalldeles för mycket att göra

Nackdelarna är:
- Man kan inte ta trevliga eftermiddagstupplurar

"Av detta kan vi dra slutsatsen att":

- Det är mkt bättre att vara frisk än att vara sjuk!

 


Nattsång :)

En av tidernas bästa sånger:

http://www.youtube.com/watch?v=ggTuf9taCDc&feature=player_embedded


Fattig liftvärd

 

Jag är en fattig liftvärd

Men jag lever ändå

Byglar hackar skottar

När chefen ser på

 

Resten utav dagen den sitter man av

Ringer sina vänner och stämmer av

Planer inför kvällen – hur skall den se ut?

Var skall festen börja, var skall den ta slut?

 

Kvällen den blev lyckad, om jag minns rätt,

Har så svårt att minnas efter klockan slog ett…

 

Åter går till jobbet med tunga steg

Bena känns som gummi, huvet som deg.

Dagen rullar sakta, framåt ändå,

Tur att det finns cola som får kroppen att stå

 

Sen till dagens höjdpunkt: vem låg med vem?

Borde gå till kyrkan och kolla min lem!

 

Svär åt några danskar som inte förstår,

Deras jävla stavar har gett mig sår

 

Dagar går och kommer, snart är det slut

Kroppen den tar skada men håller ut

 

Tack för att ni lyssnar på min melodi,

Jag är fattig liftvärd, men jag är fri


Vintertid!

Hade totalt missat det, men vi går över till vintertid i natt verkar det som! Såhär säger GöteborgsPosten om det:

Klicka på bilden för nästa bild


Vänskap

Asså det är helt sjukt att det kan kännas helt naturligt att hänga en kväll med någon som man inte har träffat på 4 månader. Malin kom hit igår från Leksand (och hade med sig nya pojkvännen=sambon!), och allt var precis som vanligt. Förutom ett mindre glädjefnatt precis när hon kom som yttrade sig i en kasta-sig-på-varandra-kram så var vi helt normala. Häng, tjöt och vänskapligt gnabb. Precis som det ska vara när Malin och Emma är i samma rum. (Helst ska det ju spelas "Med Andra Ord" också, men det hanns inte med)


Götmalm och Jungmark i backen


Väckarklocka?

http://hd.se/kultur/blogg/2009/10/22/ge-oss-sverige-tillbaka-som-det-var-innan-de-borjade-hata/

Timbuktu och Promoe har gjort en sång om SD, och tidningarna diskuterar fram och tillbaka efter partiets senaste uttalande... Tänk om SD inte hade funnits! Vem skulle då påminna oss om vad vi inte vill ha? Sen är det ju hemsk att de faktiskt får makt i vissa kommuner... Men annars, så tror jag att de är bra som en väckarklocka!


MEN

Dö, feber, dö. Jag är så jävla jävla trött på det här nu. Igår vaknade jag utan feber, blev jätteglad och trodde att jag var frisk. Inte då. 37,7 i morse och 38,6 nu. FAN.

Spännande liv man lever förresten. Pratade med underbara Elin som jag arbetade med i sommar, och försökte boka in en helg när vi kan träffas lite. Vi bläddrade fram till nyår, sen la vi ner. Hur mycket planerar man egentligen?! Nu har vi sagt att vi ska försöka kombinera hennes helg i Lund nästa vecka med att hon kommer hit eller att jag kommer hit. Och sen syns vi på nyår. Sen passade vi på att boka in att hon med ska åka Tjejvasan, så att vi vet att vi syns nånting i vår också! Helt galet...

Tänk om man skulle leva utan almenacka? Såg Robins häromdagen, och någon berättade att hon hade slängt bort almenackan och bara gjorde saker som hon kunde komma ihåg i huvudet. Jag skulle nog blitt tokig och sprungit runt och funderat över vad jag hade glömt... Fast det är ju en idé att planera in egen-tid. Kanske vore något, ska testa det när jag har fått in lektioner-kårgrejer-plugg-träning-vänner.

Nu ska alla sjuklingar gå och lägga sig. Püss.


Nedräkning!

Nedräkning! Om 50 dagar ska jag få åka skidor!! Bokade in idag att jag ska åka med på JT Alpins utbildningsresa till Hafjell 10-13 dec. Sedan insåg jag att det innebär att jag åker dit, sen kommer tillbaka till HBG i en vecka och sen bär det av upp till Sälen. Me like!

December blir alltså en riktigt bra skidåkningsmånad :) Och januari får en bra start i vilket fall!


Så nu är det bara att börja räkna ner...



Tillämpning

Höjden av effektivisering genom rationalisering (a'la Mr. Taylor) i mitt liv just nu vore att skölja ner iprenen med hostmedicinen. Men usch vad äckligt det vore. Det tänkte han inte på, den gode Taylor. Jag röstar för mer människotänk och mer vatten till iprenen!


P.S. Tips! Det finfina shotglaset med inbyggt måttglas får man på köpet om man köper Mollipect 500 ml oral lösning. Det ni! D.S.


Organisation för fan.... Bitte!

På min skola är det så många som vill så himla mycket. Inom himla många olika organisationer. Och ofta vill de olika personerna i de olika organisationerna PRECIS SAMMA SAK - fast de fattar det ju inte själva! Sånt blir jag så upprörd på. Framförallt när viljan att samarbeta tycks vara obefintlig. Som när jag frågade våra kära branschkoordinatorer om det fanns någon som har en översikt över gästföreläsningar och sånt på skolan. "Naej" sa de, skakade lite på huvudet och gick vidare till nästa fråga. Punkt. GAH! Dags att införa någon slags koordinator på skolan kanske? Som kan se till att alla olika initiativ inte krockar med varandra? Som upprättar nån slags intern kalender där man kan se vilka datum som är "lediga", och så kunde man boka in dem med koordinatorn? Jag hade uppskattat det nåt enormt iaf!


Bakterier vs Virus

Kommer aldrig ihåg skillnaden på bakterier och virus. Så jag skriver dem här så kan jag åtminstone leta upp dem nästa gång jag blir sjuk :)

Bakterier: Kan behandlas med antibiotika och sånt. Finns några vaccin. Mindre vanliga än virusinfektioner. T.ex. halsfluss, svinkoppor och rosfeber, lunginflammation.

Virus: Kan inte behandlas, får oftast läka ut av sig själva. Finns rätt många vaccin. Sätter sig ofta i övre luftvägarna och orsakar förkylningar, halsont och kosta. Kan även sätta sig i tarmen och ge diarré och kräkningar.

 

 



Virus vs bakterie, jätteintressant?!


Armen i vinkel...

Har vart hos doktorn idag. "Hade du haft influensa så borde du ha vart frisk för länge sen".. Känns ju bra att höra... Eller inte. Han prackade på min äcklig hostmedicin också, man får tänka sig att det är en äcklig shot så är det bara att köra. Då kan man ju passa på att köra "armen i vinkel" eller någon annan trevlig ramsa till med (typ "Super du - super jag, super jag - super du, super ingen super jag i alla fall, SKÅL!) ;)


Skål då!


Influensahumor

För att fördriva tiden ser jag på hela säsongens Robins-avsnitt. En sak som fick mig att börja asgarva var när de gjorde om ordspråk, bästa är......:


En dag på soffan

Man hinner ju glömma bort hur tråkigt det är att vara sjuk emellan gångerna man är det. Så för alla er som är friska: DET ÄR GALET TRÅKIGT!!!

 

Spenderar mesta delen av tiden på soffan i mina nya fina mysbyxor och mysstrumpor som jag fick av Mamma och Pappa i helgen! Mamma har vart i England (för ovanlighetens skull...) och smitit in på Primark och shoppat. Visst är de fina!? Det bästa är nästan att färgen på sömmarna på byxorna matchar strumporna, så man känner sig ändå lite småstylad ;)


Om Handels

"På Handels får man träffa gårdagens ledare, redan imorgon!"

Enl. Playa del Sol-Steffen (ja jag har för mkt tid när jag är sjuk!)


Jag ger upp

Har slängt grektermometern och fått en svensk av mor och far. Fast den visar inte bättre den - nu påstår den att jag har 38,9 gr! Det jobbiga är att jag inte känner mig särskilt sjuk utan mer som jag har gjort de andra dagarna i veckan (vilket antagligen innebär att jag har haft feber varje dag i veckan). Det positiva är att då har jag varit sjuk i typ en vecka, och då borde man bli frisk snart. Jag håller tummarna, för jag tycker att jag har tagit det lugnt tillräckligt länge nu...


Mer citat

Fler klockrena från Playa del Sol:

"Asså, vet du ens vad sexmissbruk är?!" "Ja, det är ju när man missbrukar något... Men sex kan det ju inte vara, för sex blir man glad av!" (appropå det har det skrivits en vetenskaplig artikel som undersöker säsongsarbetares sexuella vanor, kanske värd att läsa någon dag!"

 

"Asså, jag vill ju inte ha en massa hemligheter... Så jag låter det ringa ut och stänger av mobilen sen istället."

"Varför röker vi egentligen? Det smakar ju skit och dessutom är det ju jättefarligt!"


Snyggast i IDOL

Lätt snyggast i årets IDOL är ju Eddie Razaz!

bloggtopp_eddie_razaz


As promised

Lovade ju ett favoritcitat från gårdagens Playa del Sol-maraton!


"Det är så bra med choklad. Man kan äta en påse när man är glad, och man kan äta en påse när man är ledsen"


Nojjig?

Asså är jag bara nojjig nu, eller börjar jag känna mig frusen/febrig?? Gaaaah vad trött jag blir i så fall!! Jag lär ju inte rådfråga grek-termometern i alla fall. Imorse sa den att jag hade 34,5 grader! Då ligger man typ i dvala! Kan riktigt höra den (med grekisk brytning): "Aaa Emma, kalaa (=bra), du är inte det minsta sjuk, gå upp ur sängen med dig!" Greker, jag säger bara det (men jag säger det med kärlek såklart ;) )


Voltarén

Voltarén måste ju vara världens bästa läkemedel. Hjälper ju mot det mesta! Febernedsättande - smärtstillande - inflammationsdämpande. Vad mer kan man begära egentligen?! Funkade sjukt bra idag i alla fall, höll mig vaken genom hela tentan (även fast det kändes att man inte hade förberett sig till 100%, men det var ju inte bara sjukans fel). Så Voltarén är att rekommendera. Helst Voltarén T, den är snällare mot magen :)

Ajja, nu är tentan förbi iaf! Fick frågor om byråkratiteori, makt, beslutsmodeller, branschekonomisk vs nätverksteori, egenskaps- vs beteendeteori och motivation, positioneringsstrategi och blueprinting/servicescripting. Intressant? Ja, faktiskt. Hur gick det då? Okej tror jag. Inga femtonpoängssvar, men jag tror att de kan vara godkända. Och godkänt måste få vara okej (försöker ju fortfarande lära mig själv att icke godkänt är okej med, men det är svårt att få in).

Tentafest nu då? Nej faktiskt inte. Tänker vara så mogen att respektera att jag inte har mått så bra nu och stanna hemma... Har istället lånat en box med Playa Del Sol-avsnitt, så det kanske blir ett "Best-of-Playa del Sol"-inlägg här senare ikväll ;)


Ska reflektera lite över Shines organisationsform och ledningsstrategier nu =P


Bra läkkött?!

Okej, min "lilla lilla feber" som smög sig på i gårkväll utvecklades och slog ut mig totalt. Sov till och från i 13 timmar, hög feber (tror dock att min grekiska termometer kryddade lite när den sa att jag hade 40,2), hostade så mkt att jag kräktes........ Galet. Men ännu mer galet var att när jag vaknade så kände jag mig ganska kry igen. Grektermometern visade på 37,5 och jag hostar knappt. That's what we in Sweden call "bra läkkött" ;) Nu kanske jag inte ska vara för kaxig, helt frisk är jag inte (märks mest på att jag inte är hungrig..), men snart så!

Bästa var ändå rådet som jag fick från den snälla sjuksköterskan på sjukvårdsupplysningen.. Frågade vad jag skulle göra åt min j-vla nacke (tänkte att jag kunde passa på när jag ändå hade kämpat mig med att ringa upp) och fick tipset att inte sitta för mkt framför böckerna, och om jag gör det ta många små pauser. Såna tips gillar vi!

Nu ska jag nog ta på mig massa varma mysiga kläder och krypa ner till Humlan och köpa Cola! Hejsvej!


Tycker synd om mig själv

Egentligen ska man ju inte tycka synd om sig själv, men nu när jag har upptäckt att jag har liiite lite feber så är det ju helt plötsligt okej. Ska strunta i att klockan bara är strax efter nio och krypa ner i min sköna säng och sova länge länge. Planen är att vakna pigg och kry senast kl 10 imorrn och studsa iväg till skolan för att pränta in det sista i huvudet inför tentan på onsdag. Håll tummarna för mig :)

Muntrar upp mig själv med en bild från min roliga lördag!


Ångest

Det är okej att tappa bort eller förstöra sina egna saker, då får man bara skylla sig själv, svära lite åt sig själv och sen bestämma vad man ska göra åt det. Mycket värre när man tappar bort saker som inte är ens egna. Sopa...


Hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=IpDQU_ycpj4

"...och pattarna hänger som lovikavantar"


.

Är det bra eller dåligt när man märker att man river ner något och blir lättad över att det "bara" är mobilen?


Ofokus

Börjar bli trött på det här pluggandet nu. Har kört intensivt i en vecka, kan vi inte bara få provet nu och se om vi kan eller inte? Orkar inte tänka efter mer! Är i alla fall glad för att jag har gett mig själv ledigt och ska spendera kvällen och söndagen med.....


Zlatan på storbildsskärm bland trevligt folk


Öl (eller kanske cider för att vara lite tjejig)


Brunch på The Tivoli


Boxning på gymmet?

Sen, på måndag, ska jag ge mig på Lovelock, Clegg, Nygaard, Corzynski, Corvellec, Collins och de andra igen!


Me like

GoByBus börjar köra från västkusten till Sälen! 430 enkel väg gbg-sälen = good price! me like!

http://www.gobybus.se/Public/Campaign/GbgSalen.aspx

Apropå ledarskap

Kom att tänkta på Coach J idag, min f.d. friidrottscoach. Vilken jävla ledare han är egentligen! När man ser det lite såhär på distans är det imponerande att se vilken auktoritet och makt han egentligen besatt! Har nog aldrig mött en person som har en sådan karismatisk auktoritet (för att knyta an lite till Webler i kurslitteraturen) som han. Var han än går så lyssnar folk! Han har ett sätt att alltid kunna underbygga sina argument och se galet säker ut medans han gör det. Hans kroppshydda på två meter spelar säkert in, men framförallt tror jag att det är hur avspänd han verkar i alla lägen som får en att lita på honom. Ingen fråga verkar vara konstig, varje svar är så självklart. Det är väldigt fascinerande när man ser på det nu! Och när jag har mött honom i en annan roll än som hans aktive friidrottare har jag också fått se andra sidor av honom. En gång tog han till och med tillbaka en sak som han hade sagt, där chockade han mig lite. Men det kändes som att det var lite "off the record", utanför hans ledarroll.

Hur gör man det? Hur får man folk att lyssna, tro och förlita sig på en såsom Coach J fick alla oss att göra?

- säkerhet -
 - kunskap -
- engagemang -
?

eller ethos - logos - pathos som de har tryckt i oss på slao?





P.S. eftersom det fortfarande är dyslexivecka på campus tänker jag inte ta reda på ifall appropå stavas med ett eller två "p", så rubriken kanske är felstavad, men det är faktiskt okej :) D.S.


En påminnelse

Haha höll på att dö när jag vaknade och insåg att jag i min dröm hade påminnt mig själv om en gammal lärdom:

Folk utan leg är ofta skumma

Lärde mig detta på Hotel Allén, för det visade sig att alla som inte kunde visa upp ett leg på något sätt försökte lura mig, tror inte jag stötte på ett enda undantag. Så i natt drömde jag att jag jobbade i nån slags servicebutik, och en kille kommer fram och säger att han har jättebråttom. Som en snäll expedit frågar jag resten av kön om det är okej, och de var förstående och sa att det var lugnt. Killen säger på en gång att han inte har nåt leg, och att summan av hans varor blev 18.50. Först reagerade jag inte utan slog in det i kassan, men sen såg jag att det inte var rimligt och gick och kollade. Då drog killen på en gång.

Finfint exempel på en "Jay customer" som vi har läst massa om. Och att man ska dra öronen åt sig om folk inte kan visa leg.


Dagens lärdomar

Idag har jag faktiskt hunnit tänka efter lite! Hör här!

Voltarén är bra skit

Inget nytt egentligen, har ju ätit det mot det mesta i mitt liv =P Men det fick mig att slappna av i nacken och allt så jag har knappt haft ont i huvudet på hela dagen. Fruktansvärt skönt!

Det är jätteroligt att överraska folk

Hade kommit på en kanonöverraskning idag! (det var den idén som jag skrev att jag skulle fixa igårkväll!) Andreas (www.thilander.com) på /stampus fyllde år, och eftersom han är världens pingla och har hjälpt oss med massa grejer tänkte vi att vi skulle fira honom! Så vi smsade och frågade om han kunde titta in på vårt kontor för att hjälpa oss med en grej idag (för att luras lite), och så riggade vi upp med kladdkaka, ljus, serpentiner och grattis-kort. När han kom in så sjöng vi vårt allra vackraste (allt är relativt) "Ja må han leva"! Tror han blev riktigt riktigt glad :) Så himla kul, blev en himla mysig lunchfika med (med undantag för alla människor som kommer in som FORTFARANDE inte har lyckats betala sin terminsräkning =P )!


Vårt finfina grattis-kort!

Ens uppväxt påverkar nog väldigt mkt hur man är som person

Funderade ju lite över detta igår och så med, men sen fortsatte funderingarna under en diskussion som var tänkt att handla om organisationsteorier. Vi började istället att jämföra våra olika uppfostran (säger man så? skit samma, det är ju dyslexivecka på campus), föräldrars inställning och hur vi själva var som personer. Jätteintressant! Känns sådär moget och lite häftigt att faktiskt reflektera över hur man själv är (tillsammans med andra) och varför man har blivit sån!

Man vill ju nånstans, innerst inne, berätta saker för folk

En av våra kära styrelsetjejer avslöjade ordentligt att hon hade något att berätta när hon var på väg ut ur kårrummet idag... Say no more ;)

 


Let's fight the rain



Där ute regnar det men här inne är det levande ljus och finfin musik. Höstmys.

(Right back at ya, regnet!)


Huvudjävel

Skrev för ett tag sen att jag blir allt mer lik mina föräldrar (skrämmande). Börjar misstänka att den här jävla huvudvärken hör till det med.. Mamma har jämt spänningshuvudvärk - skulle inte det kunna passa in på mig nu. Kalenderna är fulltecknad, nacken är stel som jag-vet-inte-vad och jag har ont i huvudet. Behövs det fler syndrom för att ställa diagnosen spänningshuvudvärk? Ska nog följa i mammas fotspår och köpa mig en sån värmekudde för nacken, det hade vart jätteskönt just nu.

Men det går inte att göra nu, för nu ska jag fortsätta på dagens program. Jag & Ida hittar på nya idéer varje gång vi ses (känns det som iaf), tänkte gå och förverkliga en av dem just nu.

(Jag gör bara roliga grejer. Men väldigt många roliga grejer just nu.)

 


Siesta? Ja tack!


Hahaha

Två saker som har fått mig att skratta högt idag:

"Dyslexivecka på Campus" 
Rubrik på Campus hemsida.. Inget ont om dyslektiker, men innebär den rubriken att det är lugnt att stava fel och så denna veckan?

 

"Den här teorin heter soptunnemodellen. Ibland kallas den också för garbage can. Det är engelska."
No shit Ms. Blablanander....


Ynklig!

Asså det är länge sedan jag kände mig så ynklig som jag gör nu! Jag vill bara krypa in under ett täcke i min soffa, slå på en lagom dålig film och dricka te. Är det den djupt liggande träningsvärken? Eller det ruskigt hemska vädret (som precis slog upp min stängda balkongdörr)? Eller är jag sjuk på riktigt? Skit samma, det enda jag vet nu är att jag inte alls vill gå ut i stormen igen och ta mig ner till lära-känna-varandra-grejen med mig extrakurs... Men men, vad gör man inte? Eftersom vi inte är mer än typ 8 pers i klassen så blir det ju lite dumt om folk inte dyker upp... Så jag tar med lite banankaka och går dit och säger hej i alla fall. Man kanske kan tigga till sig lite "sitta-runt-i-ring-massage"? Det känns som en sån SIgrej... We'll see!


Ååååå..

Vill man så hade man ju typ kunnat gå uppför backen, ta på sig ett par skitskidor och glida nerför!


Hösten har kommit till HBG

Men Jonna och Benji ser ganska glada ut ändå trots att de nästan har regnat/blåst bort på kvällspromenaden... Välkommen till höst i Helsingborg!


Snö!!

Kanske får ta en tur till älskade Sälen nästa helg? Iaf om det fortsätter snöa såhär.... Snart är det vinter =D



Pimp my köttbullar


 
Köttbullelunchen ser ju närstan god ut med en god sallad, stekt lök och krossade tomater m basilika till!

Tur att man lär sig något på föreläsningarna med...

Veckans föreläsare har berikat oss med följande lärdom:

"Man måste se det komiska i det tragiska, och det tragiska i det komiska!"

 

Säg det med en aggresiv röst med en helt galen fransk brytning - och voila! - hela meningen blir helt komisk (men kanske lite tragisk ändå, eftersom detta är det som sitter hårdast i mitt huvud efter 6 timmars föreläsning om etik...)!


Kommentar

En av torsdagskvällens bästa kommentarer lär ju vara

"Asså, ska vi sluta här, som vänner - eller ska jag följa med dig hem?"

Det roliga är att jag tror inte att han menade "det vanliga", utan helt enkelt ville ha någonstans att sova, men det var ju lite skojigt uttryckt :P Framförallt från någon som man egentligen inte känner!


Dubbelt bortgjord

Har tydligen gjort bort mig för samma tjej två gånger. Tror att jag skrev i våras om hur pinsamt det var när jag råkade säga till henne att en kille var snygg - och så var det naturligtvis hennes pojkvän. Hur följer man upp en sån här miss då? JO - i Emma Jungmarks värld försöker man vara extra käck och "make up for it" nästa gång man har en chans. Så när jag träffade tjejen för första gången nu på hösten så frågade jag henne (jättetrevligt tyckte jag) hur hon och pojkvännen hade haft det i på sin romantiska semester. Fick ett ganska avvikande svar, men tänkte inte så mycket på det då.

MEN nu fick jag reda på att det var helt helt helt fel. De hade tydligen gjort slut sen under sommaren.

Så alltså - dubbelt bortgjord. Jag kanske ska höra mig för bättre innan jag frågar saker?

Om stenar som faller..

En liten sak som har tyngt mig föll precis från mitt hjärta. Har vart spänt mellan mig och en gammal vän länge, och vi har inte riktigt pratat med varandra av olika omständigheter, och när vi faktiskt har pratat med varandra är det för att jag har hört av mig på något sätt. Men nu, när jag satt framför datorn och såg på Andra Avenyn, dyker vännens namn upp i ett messenger-fönster! Redan då blev jag glad, och ännu gladare när avslutningsfrasen blev det vanliga "pusspuss".

Som om allt är bra, nästan som förut.

För allt är inte "som innan, med allt vad det innebär" som vännen en gång uttryckte sig. Saker har hänt, och det kanske är lika bra det, eller kanske till och med bättre än förut? Strunt samma, det känns bra nu. Jätteskönt.

Imorgon är en ny intensiv dag. Ska börja med att frakta 150 bullar och 80 mackor med tillbehör till skolan och samtidigt behålla en presentabel look. Sedan blir det Stratkom-konferensen på Dunkers 9-15, föreläsning 15-17 och kårjobb 17-20. Eftersom det är första torsdagen i månaden är det ju förfest i fören (appropå det, spana in /stampus nya flödesschema http://www.facebook.com/home.php#/photo.php?pid=3664330&id=139131874362) och olika röster talar för att jag ska dyka upp... Vi får se, har ju lite att fixa inför fredagen med. Behöver jag säja att tiden går rätt så fort just nu?!


RSS 2.0