Tisdag v20

1) I en paj kan man lägga nästan vad som helst
**En matpaj kan innehålla det mesta, bara man toppar med äggstanning och ost.
**De enda kraven på en efterrättspaj är socker, smör och något gott innehåll. Sen är det bara att ha i mjöl, havregryn, kokos eller vad man nu har hemma! "Och hyst in i ugnen"...

2) Ord går att lekas med!
Lyssnade på Bengt Brunte Bondeblads "Bara Ben" (av galenskaparnas claes eriksson såklart, en stjärna) idag, ett kort utdrag: Betongen brusade brevid bilen... Behärskat bromsade Basker-Bosse bilen bakom bankbudets beiga buss. Bankbudet betraktade Basker-Bosse blygt. Basker-Bosse besvarade bankbudets blick. Bakom balkongbrokaden beskådade båda beundrarinnorna besöker.,,,,,, osv osv! Underbart, vilket språk! Man kanske kan använda lite sådant när man skriver hemtentor? Tänk vad överraskade lärarna skulle bli om man hade lämnat in en tenta med alla ord på samma bokstav, eller kanske på rim?! Det kanske är lite överdrivet, men lite ordkonster kan man nog få in, åtminstone går det ju att ordbajsa ihop några rader när man inte har något bättre att skriva!

3) Foton förevigar
Saker som man inte vill ska förevigas ska alltså inte fastna på foton! För foton kan lekas med, fixas till eller helt enkelt bara sparas trots att det verkligen inte borde sparas. Exempelvis fick jag en brysk påminnelse av karatefyllan i Bad Gastein när en kompis skickade över ett kort på en händelse som inte har hänt (för det man inte minns eller har valt att förtränga har aldrig hänt, så det så). Såna kort som man helst ska vill försvinna på sig själv, men som man vill spara på alla andra för att dra upp på möhippor, jämna-födelsedagskalas och sånt!


funkar att lägga vaniljsåsen direkt på rabarberpajen med =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0