Lördag-söndag v16

nu har föräldrarna o lillebror vart på besök hela helgen, så man är lite trött efter allt spring på ikea och allt vad det är...

1) Skruva är skitjobbigt
Man står där i konstiga vinklar och typ trycker in skruvmejseln i handen, och så går det trögt framförallt när man drar in skruvarna snett..... Gav upp det sista skruvandet idag (4x8 skruvar i ramen tyglösa..) och drog i några rejäla spikar istället, inte så uppskattat av grannarna som började knacka i väggarna efter ett tag!

2) Michael Harding på Två kockar är sjukt service minded
Har nog aldrig träffat någon som är så duktig på service! Vi var där och käkade igårkväll och han var där som ägare/kock.. Så himla trevlig! Varje gång han hade varit framme och pratat med oss så blev man lite gladare! Även "proaktiv" som de pratade om på en föreläsning för ett litet tag sen - frågade ifall vi föredrog en stor salladsskål istället för lite sallad på varsin tallrik, vilket också blev mycket bättre! Var även duktig på att sälja in extra saker och så, men på ett trevligt sätt så att man mer kände att man blev erbjuden något än att någon sålde något till en. Han var en riktig förebild för oss Service Managementstudenter!

3) Man äter inte en hel kaka på Ebbas fik
De är galet stora och galet goda! Provade brownien igår, smaskens, massa valnötter och grejer i!

4) Det går att lära gamla hundar att (prov-)sitta
Lyckades få föräldrarna att prova på några av mina favoritgroggar, och de tyckte faktiskt om dem trots att de inte trodde det från början! Nu återstår ju att se om de kommer börja köpa hem det eller om det bara var en "provsittning"...

5) Företag vill tjäna pengar
Hade ju köpt jättejättefina björkmönstrade gardiner på IKEA och tänkte att jag skulle ha såna pinnar med krokar på för att hänga upp dem på mina gardinstänger (som för övrigt passade väldigt bra i gardinstångsfästena). MEN. Det finns inte i 60 centimeters bredd. Istället så måste man ha IKEAs egna lösning Kvartal, som inte ens är snygg. I protest har jag nu fixat en egen upphängning med tygöglor och pinnar, kanske ska justeras lite för att bli snyggare (kanske samtidigt som jag ändå kortar gardinerna och stryker dem, pallade inte det efter allt pyssel idag.. lägger upp kort när jag har fått tillbaka kameran =) ). Vill ju inte bli "lurad" av IKEAs försök att binda kunderna till sig och därigenom tjäna mer pengar.. (sen handlar jag ju sjukt mkt där ändå, men ändå!)

6) Det är faktiskt inte så svårt att deklarera
Inte när man ska göra typ samma avdrag som förra året iaf =) Tog ju bara typ 5-10 minuter att räkna ut och fylla i.. Blev avdrag för 13220 kr, undra hur mkt det blir i skatteåterbäring?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0