Fredag v17

1) Det mesta har högre prioritet än att läsa kurslitteratur...
Idag har till exempel köp av bowlingbiljett, långpromenad med glassätning, Så Ska Det Låta och häng på uteservering gått före. Kraven är inte jättehöga. Men IMORRN, då jäklar ska det pluggas. När jag inte ska springa, städa, fixa grillning, gå på grillning (x2?) och gå ut. Kommer gå fint, eller?

2) Man måste säga saker på rätt sätt
Tänk på vem du pratar med. Vad använder den personen för språk? Vad vill den höra? Vad gör den intresserad? Anpassa dig efter det!
Hade en föreläsning på faddermötet igår om detta, att man måste vara tydlig och få alla att förstå för att få ett förtroende av dem man jobbar med - om ingen förstår vad man snackar om så kommer de ju inte tro att man gör ett bra jobb. Dessutom diskuterade jag tentaskrivning med mor och bror häromdagen, och det gäller ju att skriva det lärarna vill veta! Det spelar ju ingen roll hur mycket intressant eller rätt svar på frågan man skriver om det inte är det som lärarna vill att du ska skriva, så det gäller att tänka sig in i lärarens syfte med frågan och utveckla svaren åt rätt håll. (vete fan hur jag ska lyckas med det på PBLen som jag håller på med nu, speciellt eftersom jag sitter här istället för att ta tag i den otroligt intressanta (eller inte) artikeln av Veal...)
Något sånt här skulle man ju kunna ha som tema på en föreläsning på skidlärarutbildningarna =) Gäller ju SÅ mkt att få eleverna att förstå vad man säger. Du kan ju inte säga till en vuxen att den behöver komma på kant tidigare i svängen eller till barnet att den ska runda upp svängarna för att det inte ska gå så fort! Spelar ju ingen roll hur mycket man själv tycker att det är den mest logiska förklaringen, eleverna kommer ju inte förstå ett dugg av vad du säger...

3) Det är ju såå skönt att komma ut i naturen lite
Att bara lägga sig på gräsmattan i solen eller ta en glass nere vid stranden eller gå en promenad i underbara Pålsjö eller springa en sväng i Gåsebäck... Man mår bra av det! (kan nog även källhänvisa detta till Sandell och Sörlin (2000) Friluftshistora - Från "härdande friluftslif" till ekoturism, Carlsbergs Förlag, Stockholm (eller nåt sånt))


ett sjukt vackert magnoliaträd i en trädgård i pålsjö!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0